Genç Denizcilerin Korkutulması

Genç denizciler kötü deniz anılarıyla korkutulmalı mı?

• Evet. Ne gibi durumlarla karşılaşacaklarını bilmeliler.

Oylar: 64 69.6%
  • Kesinlikle hayır.

Oylar: 28 30.4%

• Toplam oy veren
    92
  • Anket kapandı .

ErdmGrs

Denizci
Denizci
Günümüzde bir çok denizci çalıştığı kötü gemilerde yaşadıkları kötü anıları anlatarak genç denizci kardeşlerimizi korkutuyorlar.

Sizce bu ne kadar doğru?

Evet belki bu anılar kardeşlerimiz denize çıktığında bir çok olaya şaşırmamasına hatta konuyla ustalıkla baş etmesine neden olabilir. Ama bir çok kardeşimiz de duydukları kötü anılar yüzünden bu mesleğe başlamadan vazgeçiyor.

Sizin fikriniz nedir?

Korkutma kelimesinden ziyade gerçeklik desek ?Kısaca mezun olduktan sonra işsiz kalma yada kapı kapı gezerek gemi bulabilmek buda yetmezmiş gbi gemide kaptan yada baş müh. yada başka biride olabilir ,tacize ve hakarete varan davranışlardan maruz kalmak ki bu sektörde bunlardan birini yaşamamış zabit yada stajyer yada gemici filan varmıdır çok merak ediyorum.Fakültelerde hayatında gemide 1 gece kalmamış bir hocanın lafıyla mesleğe atılmak nekadar doğru? olduğu mezun zabit aktif çalışan oranından az çok belli oluyordur.Saygılarımla.

sizin bakış açınız gibi olmayabilir ama olaya askeri açıdan değinmek istiyorum.komutanımız madencilikten sonraki en zor meslek derdi gemicilik için.

ben başta hayır dedim ama aslında öyle olması gerekiyor. Eğitim kalitesi gün geçtikçe düşüyor gençlerin aklı bir karış havada. İşin nasıl bir şey olduğunu az çok tahmin edebilmeleri lazım ki geç olmasın veya daha hevesli çalışsın.

O anılardaki amaç korkutmak değil, seçtiği meslek hakkında hemen hemen hiç bilgisi olmayanlara denizdeki tehlikeleri ve olasılıklar hakkında ufuk genişletmek.

Ben bir lise ogrencisiyim ve matematik dersim icin bir essay yazmam gerekiyor ve konumuzda logaritmanin gercek hayatta kullanim alanlari. Ben de denizcilikte kullanim hakkinda bir essay yazmak istiyorum ama dogru durust bir kaynak bulamadim. Lutfen bana logaritmanin denizcilikte neler icin kullanildigini ve bunlara ornekler verbilirmisiniz hesaplama olarak. Ya da bildiginiz bunlari aciklayan herhangi bir kaynak varsa bana iletir misiniz lutfen cok acil. Simdiden tesekkurler.

Tecrübeli denizcilerin, sırf işi bıraktırma derecesine getirdikleri genç denizciler... gercekten dikkate alınması gereken bir konu. Yazımı okumasını istiyorum tecrübeli denizci abilerimin. Genç denizcilere iş yönünden çok ağır işler yaptırdıklarını biliyorsunuz. Kendi işleri olmamasına rağmen baska insanların yapması gereken işleri genç denizciler yapıyor. Yeri geldi mi kamarot, aşçı, gemici, zabit... oluyor. Öğrenme süreci olarak kabul edebilirsiniz ancak genç denizci eger kendi işini öğrenmek istiyorsa ağırlıklı! olarak ileride kendi sorumluluğu ne olacaksa o öğretilmeli. İş konusunu bir kenara bırakırsak genç denizcilere suratı asık şekilde bakan zabitler, selam bile vermeyen, oturup sohbet etmeyen, siddet gören genç denizciler... Bunlara nasıl bakıyorsunuz tecrübeli denizci abilerim? Pazar günleri bile iş olmadığı halde iş yaptırmak... Ben kendi gözlerimle gördüm yabancı stajyere dayak atan, ana bacı küfreden tecrübeli denizciler var. Bu çok önemli bir konu! Tecrübeli denizci abilerim bu konuda bir fikirlerini paylassınlar lutfen! Artık buna bir dur denilmeli.

Korkutmak Demeyelim Onada Herşeye Hazırlıklı Olmak Diyelim Önceden Neler Olacağını Bilip Başlaması Herkesin Daha Sağlıklı Olur Zaten Yapamayacaksa O Kişi Baştan Başlamaması Daha İyi Onun İçin Hem Zaman Hem Para Kaybından Kurtulmuş Olur Oyüzden Ben Herşeyin Önceden Anlatılmasından Yanayım Kötününde İyininde

Her meslekte zorluklar vardır. Mesleğin artıları ve eksileri kişiden kişiye değişir. Göreceli bir kavramdır. Gemiye Çıkmadan karar verilmemeli.Ayrıca amatör olarak bloğuma yazdığım yazılar hakkında yorum yaparsanız ya da ana sayfadaki ankete katılırsanız memnun olrum. Allah Selamet Versin.
https://okyanusruhu.blogspot.com.tr/

Tabiki tecrübe açısından denize yeni çıkacak denizciler korkutulmamalı ve aksine onlar cesaretlendirilmeli.
Zaten deniz hayatı zor ayrılık var tehlike var her şey var bir de sanki denize çıkmayın der gibi olumsuz örnekler sıralanınca genç denizciler denize mesafeli olmaya başlıyorlar. Kimse yapmasın bunu. Her yerde zorluk ve kötü örnekler vardır. Her şey yaşanılınca öğrenilir.

Geri