Genel İngilizce Sınavı İELTS-TOEFEL-YDS

Anarchypunk

Denizci
Denizci
Öncelikle SARDUNYA/ORISTANO dan herkese selamlar.

Arkadaşlar bu konu hakıkatten çelişki yaratmaktadır.Geçen ay çanakkale boğazını geçerken kılavuz kaptanla yapmıs oldugumuz konusma netıcesınde limanın sınavı kabul goruldugunu bızzat ankarayı arayarak doğruladı.Ancak istanbul lımanı ve ordakı çalışanlar bu konuyu sızınde soyledıgınız gibi tanımamazlıktan gelıyor.Bu çelişkiler sürerken ÖSYM tarafından İELTS sınavı kaldırıldı kaldırılcak söylemleri yayıldı ve yukarda paylaştığınız bildirilerde 1.madde YDS den 50 almak şartı ise denk sınav olarak elimizde sadece TOEFEL kaldı gibi görünüyor.20 aylık hızmetı tamamlayıp 500-3000 grt vardıya zabiti yeterlılıgınden uzakyol vardıya zabıtı yeterlılıgıne gecmek ıcın lımkandan hızmetı onaylattıktan sonra ya YDS den 50 alıcaz yada TOEFEL dan 60 alıcaz .

PEKİ
İngilizce Sınavları KPDS-ÜDS-YDS Eşdeğerliği
İngilizce için eşdeğerliği kabul edilen sınavların (CAE, CPE, TOEFL iBT, PEARSON PTE
Akademik) eşdeğer olduğu KPDS-ÜDS-YDS puanları Tablo 1, 2, 3, ve 4’te verilmiştir.

http://dokuman.osym....lik18072014.pdf

hal böyle iken PEARSON PTE sınavınıda lıman kabul ediyor demek oluyor ve TOEFEL sınav sıstemını çözmek sadece 1 ayımızı alırkı biz denızcıler bu durumdan sıkılıyoruz bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadasların konuya netlık getirmesi rica olunur.

Selametler...

iyi günler,

14 şubat 2014 tarihi ile birlikte pearson pte ösym den eşdeğerlilik aldı. Limanın bu sınavı kabul ettiğini yazmışsınız, ama resmi yazıyı (Limanlara gönderilen) ve geçiş puanını görmeniz lazım. Ielts dediğiniz gibi kaldırıldı. Forumlarda gördüğüm sınava bir gün kala dahi başvuruda bulanabiliyorsunuz. ielts ve toefl ile karşılaştırmak gerekirse bu sınavlardan speaking, listening ve reading için daha değişik, alıştırma tarzında bir yol izliyor. Writing açısından diğer sınavlara göre daha zor. Ayrıca sınav sonuçlarıda 1-2 gün içinde açıklanıyor. sonuçta ielts e hazırlık tarzında çalışılıp geçilebilecektir sanırım, selametle.

Uzakyola geçmek için toefl eşdeğer puanı 60 mı yoksa 72 mi? Mevzuatta kpds 60 puan olarak gözüküyor toefl denklik puani ibt 72 hangisi doğru ?

Toefl 2 hafta civarında açıklanır 1-1,5 ay sonra sonuç belgesi adresinize gelir ,sınav konusunda son onay ankaradır liman evraklarını kabul etse de ankara yeterlilşk sınavların bitince evraklarını tek tek inceler sorun görmezse onaylar ehlıyetını,her liman kafasına göre farklı iş yapıyor ankaradan onay aldıysanız kabul olacagına dair liman ı değiştir hiç uğraşma ankara oraya fax çeksin sen de işini gör ,misal bi liman mecburi toefl sonuç belgesi isterken diğeri noter onaylıda olur diye başvuruyu alıyor,yds saçma sapan bi sınav hiç bulaşma,toefl baya kazıktır bende 10 gb civarı kitap program vs vardı ama pc yi acamıyorum ana hardıskı bozuk ,toefl 72 almak ıcın advanced level olmanız şart ,girerim nasılsa geçerim diye yanılgıya düşme alanlar en fazla 60-65 alıyor 72 baya baya zordur ben 3 sene sıkı çalıştım bütün arkadaşlarım yabancıydı kaplan toefl test vs den ortalama 75-80 aldığım halde ilk sınavda 53 aldım sınavdaki sorular her zaman güncelleniyor yani eski çıkmış sorulara çalışırım geçerim diye birşey yok maalasef tamamen ilgi alanına yakın konulardan gelirse belki alırsın o notu ama bana 2 girişimde de saçma sapan konular gelmişti neyseki 2. De vermiştim,toefl paper based sadece ankarada yapılıyordu kaldırıldı ,sadece toefl ibt var internet based exam ,ilk olarak siteye kayıt olup ,parayı yatırıp randevu alıyorsunuz çoğu illerde 2 hafta kala boş oturum kalmaz 1 hafta kala kapanır yerler telefonla sormanız gerekir,öyle parayı yatırdım yarın sınav olurum die bişi yok 1 haftadan az ve uygun boş oturum olsa da cezai para ödeyerek sınava girebilirsin,sonuçlar toefl merkezınden geldıgınden 3-4 adres yazmanız iyi olur çünkü bizim ptt posta kaybetme konusunda çok başarılı kuruluş (!!!)

Arkadaşlar fikir içinde fikir ürettikce herkesın kafası fazlasıyla karışıyor ılk metınde yazdıgım gıbı.Ektede sunulmuş olan mevzuatı dıkate alırsak eğer anlam dediğim gibi cıkıyor bknz.

GASM BAŞKANLIĞIMIZ TARAFINDAN 2014 YILI İÇERİSİNDE
GENEL İNGİLİZCE SINAVI YAPILMAYACAKTIR.

Eğitim Sınav Yönergesinde yer alan diğer sınavlara göre işlem tesis edilecektir.

Eğitim Sınav Yönergesi

SEKİZİNCİ BÖLÜM
Gemiadamları Sınav Konuları ve Başarı Esasları
İngilizce Başarı Esasları
Madde 54- Yönetmelikte belirtilen İngilizce hazırlık sınıfından muaf olma ve sınıf
geçme esasları ile bazı yeterliklerden bir üst yeterliklere yükselmek için
Yönetmelikte belirtilen zorunlu olan İngilizce eğitimi esasları aşağıda
belirtilmiştir;

a) İngilizce hazırlık sınıfından muaf sayılmak ve başarılı olmak için ;
1. ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından en az 50 puan almak, ulusal
veya uluslar arası geçerliliği bulunan yabancı dil sınavından buna denk (ÖSYM
tarafından belirlenen Yabancı Dil Sınavları Eş Değerlilikleri tablosuna uygun)

puan almış olmak,

ılgılı alanları işaretledim ve sizde kendi gözlerinizle görüp şimdiş tekrar yorumlayın arkadaşlar.

http://www.gemipersoneli.com/images/2014-İng_Sınavları_Hakkında.pdf

http://osym.gov.tr/belge/1-20631/yabanci-dil-sinavlari-esdegerlikleri-14022014.html

Onur bu arada selamlar kardeşim HASAN DENİZ CÖMERT :)

Bu madde uzakyola geçişi bağlamaz hocam yönetmelikte açıkca 60 yazılmış kaldı ki ankara da yds 60 toefl 72 istiyor orası ne derse o oluyor malum ayrıca bazı yeterlilik demiş buda vrd zbt liğinden 1. Zbt liğe geçerken 50 istiyor onun için uygulanan madde sanırsam ama dediğim gibi uzakyola geçişte açık madde var

O yönetmelik kac yılında yayınlandı ve uzerıne ek madde ve hukum getırıle bılır ve lımanların bu konuda dahı bılgısı yok henuz netıcede bu bıldırı yönerge neyı bagladıgıda acıkca bıldırılmemıs ve celıskıler var ozaman surdan su anlam cıkıyor vardıya zabıtı yeterlılıgınden 1. zabit yeterlılıgıne gecerkende bu sınavlara gırıcez anlamı gıbı sacma bır anlam cıkıyor kı YDS yada dengı sınavlar uzakyola gecıs ıcın yapılıyordu ozaman yakın yada uzak yol yeterlılıklerınde her kıdem atlayısta yds ve dengı sınavamı gırıcez ?Bu konuyu detaylı bır mesaj olarak eklerıyle bırlıkte bılgı edınme merkezıne beyan ettım bakalım gelıcek olan maıl e göre net bır sonuc cıkartırız artık.

bir üst yeterliklere yükselmek için
Yönetmelikte belirtilen zorunlu olan İngilizce eğitimi esasları aşağıda
belirtilmiştir; bu nedır sımdı pekı :) ???

Dostum yönetmelik cok saçma ama açik vard.zabitliginden 1. Zabitlige gecis icin genel ing sinavi yerine kpds/yds den 50 puan veya eş sinavlardan dengi puan yada ben 1. Zabitlige degil uzakyola geciyorum dersen kpds/yds 60 puan veya denkliginden esdeger puan al.

Valla ben bildiğimi söyledim hocam sonucta raconu kesen ankara sen ne dersen boş ben 1 hafta boyunca telefonla aradığımı bilirim ankarayı ne muhattap olacak bi görevli çıkıyor ne de telefona bakıyorlardı ,yakın zamanda da uzakyola geçişi kaldırırlar ,kazanılmış hak vs den bu zamana kadar geldi ama tahminimce 2016 ya gelmeden keserler malum her hizmetde 36 ay iken 24 ay istisna uyguluyorlar şimdilik ,sen bunlara pek takılma gir yds yada toefl a biran önce puanı tutturmaya bak,bilgi edinme de anca 2 haftada bişiler yazarlar o da kafalarına eserse

A-III/1 müfredatını içeren uzakyol vardiya zabitliği/ uzakyol vardiya makinistliği
eğitimine başlamadan önce, Gemiadamları Sınavları Merkezi tarafından yapılacak
Genel İngilizce sınavından en az 60 puan almak,
b) Vardiya Zabitliğinden Birinci Zabit (500-3000 GT) yeterliğine, Makine
Zabitliğinden İkinci Makinist (750-3000 kW) yeterliğine ya da Kaptan (500-3000
GT) yeterliğinden Uzakyol Kaptan yeterliğine ve Başmakinist (750-3000 kW)
yeterliğinden Uzakyol Başmakinist yeterliğine yükselmek için gerekli olan İngilizce
eğitiminde yeterli sayılmak için;
1.Bu maddenin (a) bendinin 1,2,3 numaralı alt bentlerinden birisini sağlamak,
2. Gemiadamları Sınavları Merkezi tarafından yapılacak Genel İngilizce
sınavından en az 60 puan almak,

koşullarından birini yerine getirmek gereklidir. Bu yeterliği sağlayan kişiler diğer
kademelerdeki temel İngilizce ders ve sınavlarından muaf tutulurlar. Ancak
gemiadamı yeterlik düzeyinin gerektirdiği “denizcilik İngilizcesi” sınavlarına
girmeleri zorunludur.”

Gemiadamları Sınavları Merkezi tarafından yapılacak
Genel İngilizce sınavından en az 60 puan almak, demiş YDS dememişki
2. Gemiadamları Sınavları Merkezi tarafından yapılacak Genel İngilizce
sınavından en az 60 puan almak, demiş en usttede

GASM BAŞKANLIĞIMIZ TARAFINDAN 2014 YILI İÇERİSİNDE
GENEL İNGİLİZCE SINAVI YAPILMAYACAKTIR. demiş hadi buyur

Kaptan (500-3000
GT) yeterliğinden Uzakyol Kaptan yeterliğine ve Başmakinist (750-3000 kW)
yeterliğinden Uzakyol Başmakinist yeterliğine yükselmek için gerekli olan İngilizce
eğitiminde yeterli sayılmak için;
oda nedır bknz
1. ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından en az 50 puan almak, ulusal
veya uluslar arası geçerliliği bulunan yabancı dil sınavından buna denk (ÖSYM
tarafından belirlenen Yabancı Dil Sınavları Eş Değerlilikleri tablosuna uygun)
puan almış olmak,

Benım giricek oldugum sınav toefel deıl zaten senınde dedıgın gıbı baya zor ve sıstemını cozmek 2 hafta sadece BTE sınavı kabul edılıyorsa 375 tl bayılır ona girerim daha iyi o toefel a nazaran daha basit deniliyor forumlarda ve sonuclar hızlı acıklanıyormus

Bu yazdığın maddelerin hiçbiriyle alakalı değil, vrd zbt liğinden uzakyola vrd zbt geçiş le alakalı özel madde var yönetmeliği okuman gerekiyor ben de uzakyola geçtim ordan biliyorum,önceden ielts toefl kpds üds şeklindeydi madde şu an bildiğim kadarıyla yds ve toefl sadece ,daha önce de yazdım ankrayı ikna edebilirsen ancak öyle olur oda imkansız adamlara ulaşmak bile mucize

Ek Madde 2 - (Ek:RG-02/09/2005-25924) (Değişik:RG-11/10/2007-26670)
(Değişik ilk cümle:RG-17/11/2012-28470) Bulundukları yeterlik belgesi ile iki yıl deniz hizmeti ibraz etmek ve KPDS’den veya ÜDS’den en az 60 puan almak veya ulusal veya uluslararası geçerliği bulunan bir sınavdan buna denk puan almış olmak şartıyla;
a) Vardiya zabiti yeterliği olanlar uzakyol vardiya zabiti,
b) Makine zabiti yeterliği olanlar uzakyol vardiya makinisti,
c) Birinci zabit yeterliği olanlar uzakyol birinci zabiti,
d) İkinci makinist yeterliği olanlar uzakyol ikinci makinist,
yeterliğini sınavla alabilirler.

Tansu bende biliyorum o maddeyı ama bu acıklama ve celıskıye anlam veremıyorum suanda orıstanodayım ve 1 aya kadar ayrılıcam bakalım geldiğimde o konuyu bır detaylı araştırmak lazım :)

onur Sen geçtin heralde uzak yola kardeşim face de yoksun göremedim kapattın heralde sanal alemleri :)skype varsa ordanda görüşebiliriz esasen 1 aya gelıyorum tr ye karada olursan bir ara görüşelim kardeşim

bende oristanodayım porto la nouvelleden geliyoz ayın 11 de kalktık ordan 12 sinde saat 1500 da reductıon dişlisi ile rulman dağıldı 6 diş kırıldı 1.2 knt süratle ortalama sardunya adası kuzey batısı civarında 120nm lerde sürüklendik 4 gün
maltadan romorkor geldi 16 sında 17 sınde demır attık 19 da yanastık limana çift romorkor ile
B.V CLASS +P&I+PSC geldi servis elemanları derken şenlik vardı ayın 30 oldu ve 11 gündür limandayız class işi servise pasladı ve safta kadar bakım test talep edıyolar toplamda malıyet 30.000euro gözüküyor bakalım beklıyoruz :)

Onur telefonunu deiştirdiysen bir şekılde ilet banada tr geldiğimde mutlaka konusalım kardeşim ...

Geri