Genel İngilizce Sınavına Girecek Olan Ehliyetler

4_element

Küpeşteci
Denizci
Yeterliliğim uzakyol vardiya zabiti. 1. zabitlik için 7.01 kursuna gidiyorum. Yakınyolların uzakyola geçmesi için uygulanan ingilizce yeterlilik sınavının bizede uygulanacağı hakkında laflar dolanıyor. Genelgeleri inceledim bulamadım. Hazırlık okumadığımız için uzakyol vardiya zabiti olmamıza rağmen yabancı dil sınavına girmemiz gerekiyormu? bilgilendirisesiniz sevinirim..

Kaynak: İngilizce Sınav Yönetmeliği
Kod:
[B]Sınava Başvuru Esasları:[/B]
[B]MADDE 7-[/B]
[B](2)[/B] 12.01.2007 Tarih ve 805 sayılı Bakanlık Makamı Onayı ile yürürlüğe giren Eğitim Sınav Yönergesi Md.54.(b) gereğince;
[B][COLOR=red]Vardiya Zabitliği ve Makine Zabitliğinden Birinci Zabit (500-3000 GT) ve İkinci Makinist (750-3000 kW) yeterliğine[/COLOR][/B] 
ya da 
[B][COLOR=red]Kaptan (500-3000 GT) ve Baş Makinist (750-3000 kW) yeterliğinden Uzakyol Kaptanlığı ve Uzakyol Başmakinistliğine[/COLOR][/B]
yükselmek için İngilizce sınavına girmek isteyen Gemiadamları (FORM–2) 
ile Bağlı oldukları Liman Başkanlıklarına başvuru yaparlar.

Kırmızı Harflerle işaretlediğim ehliyetlerden ehliyetlere geçiş dışında Genel İngilizce Sınavı uygulanmaz.
Ayrıca Konuyu açtığınız yere dikkat edin.Başarılar

merhabalar. yeterlıgım yat kaptanı ıngılızce sınavına gırıyorum bı turlu gecemedım uc seferdır. son care sıtemızden soru bankası cıkmıs sorular kıtabını aldım.ve emın degılım ılgılı arkadaslar??? bu kıtaptan soru gelıyo mu yardımcı olursanız sevınırım...

Geri