GHA Ve DEC Bulma SORUSU (ALMANAK EKTEDİR)

feroo01

Denizci
Denizci
19. 03 MAYIS 1999 günü 16:25:38 ZT’da 40° 45'N - 029° 35'E mevkiinde Güneşin GHA ve Dec değerleri ne olur? (soru ile ilgili ekler aşağıdadır)

EK1:
fqy08.jpg

EK2:
fqy3c.png

BASİTCE İŞLEM BASAMAKLARINI ANLATABİLECEK VARSA ÇOK SEVİNİRİM

zamanı gmt ye cevır,cıkan saat ın karsılıgını almanak sayfasındakı günes kısmının ayın 3 unden bul(gha ve dec lerı kenara yaz),dakıka kusuratını ıse dıger cetvelden bulacaksın,,günes ıcın d duzeltmesı uygulandıgından dakıka sayfasından d duzeltmesını de alacaksın ılk yazdıgın gha ıle dakıkadan aldıgını topla,d duzeltmesını de dec e ekleyeceksın ,

sımdı nba macı ızlıyorum yarın detaylı cozumu kagıda dokerım bu tur sorular ıcın elemanlar hazırlamıslar soruların tek tek cozumu o formullerden calıssan daha ıyı kavrarsın acıkcası

teşekkürler.dediğin gibi aşama aşama geldim ama GHA İçin v DEC için d düzeltmesi yapacağız sanırım.? degilmi.öyle bir kaynak bulamadım henüz araştırıyorum

yok artık bunu cidden beklemiyordum emegine sağlık , allah razı olsun ya....

nasıl böyle resim ekliyoruz ya paylaşırken.

Mrcpt dedigin gibi hepsini anladim fakat aklima takilan bi kac sey oldu. öncelikle d degerinin karsiligini her zaman cıkarıyor muyuz ? ayrica gmt ye cewirirken biraz sorun yasadim acikcasi zaman ZD'lerde bölge tayini yaparken 15 dere ile 30 der araligini mi almamiz gerekiyor yoksa 7,5 - 22,5 vs.. o araliklari mi almamiz gerekiyor? ayrica çözumlu sorulari banada atabilrsen cok memnun olurum. simdiden tskerler

bunun zd si -1 cıkmıormu bnmı yanlış yaptım acaba arkadaşlar nun sncundada 15:25.38 gmt ckyrbunun devamında yukardaki gibi ama glba degerleri yanlş yazdı arkadaşımız yada bn yanlış yapıorum lütfen yardım

bunun zd si -1 cıkmıormu bnmı yanlış yaptım acaba arkadaşlar nun sncundada 15:25.38 gmt ckyrbunun devamında yukardaki gibi ama glba degerleri yanlş yazdı arkadaşımız yada bn yanlış yapıorum lütfen yardım

gmt bulmayı yanlıs yapıyorsunuz,greenwıch 7.5e+7.5 w +/-0 dır bunlara dogu yada batı boylamına göre her 15 derece ekledıgınızde 1 saat farkı yapar su sekılde düşünün Turkıye nın boylamı kac 34° dogu ,yaz kıs saat uygulaması olmasaydı her zaman +2 olacaktı,şekıl de paylastım
Jtd1FM3.jpg

sagol dostum yarın sınava girecem seyirden şu güneşin gha ve dec bulmaolayı bıraz skntıydı bnm içinsagol ay içinyapabiliorum ama güneş malesef cok sagol emegin için

d 0.7 nin karşılığı artmalar düzeltmeler sayfasından 0.3 bulunuyo buraya kadar tamam benim hatırladığıma görede güneşe d düzeltmesi yaparken günlük sayfalarda dec değeri 15-16-17 utc lere baktığımızda artmaktadır bu yüzden bulduğumuz d düzeltmesi dec N 15 38.9 a eklenerek dec n 15 39.2 olur buda şıklarda yoktur.

Geri