GMDSS GOC Kursu ve Ücret Nedir?

boogemann

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar, GOC almak istiyorum ama sanırım PÜSEM'in 30 Temmmuzda başlayan kursunu kaçırdım . ondan sonrası için belli bir GOC kursu var mı?

Bu arada ücretler ne kadar?

Arkadaşlar, GOC almak istiyorum ama sanırım PÜSEM'in 30 Temmmuzda başlayan kursunu kaçırdım . ondan sonrası için belli bir GOC kursu var mı?

Bu arada ücretler ne kadar?

Merhaba PÜSEM'in Hem Yazılı Hem Uygulama Kurslarının Nezaman Düzenlendiğini Bilmiyorum Fakat Her Goc Yazılı Sınav Sonrası Uygulama İçin 2 Gün Olmak Üzere 250 tl Ücret Karşılığı Gündüz ve Akşam Programları Yapılıyor Detaylı Bilgi İçin >>> PÜSEM: Tel:0 216 581 00 87

Ben Yalova'da Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümünden mezun olmuştum. Şuana kadar denizcilik alanında çalışmamıştım fakat şuan GOC'u alarak gemiye çıkmaya karar verdim. Herhangi bir kursa gitme mecburiyetimizin olmadığını biliyordum ama bir arkadaşımın uyarısıyla öyle olmadığını öğrendim. Okulda gördüğümüz derslerle GOC sınavına direk girme hakkımız yok mu? Bunu teyit etmek istiyorum.

Mercan Denizciliği ile irtibat kurdum, şuan ön talep alıyorlarmış. Fiyatı:800 TL. Bu fiyat uygun mu? Ve de iyi eğitim veriyor mu? 2. seçenek olarak Yalova Üniversitesi'ndeki eğitime katılmayı düşünüyorum.
İstanbul'da Avrupa Yakası'nda uygun bir kurs olması daha iyi olurdu ama...
Tavsiyeleriniz ne olur acaba?..

Mrb Arkadaşım Ben Yalova Deniz Ulaştırma Ve İşletme Mezunuyum. Şu anda üni. haberleşme simülatöru ve uygun ortam olduğu için kursa gitmemize gerek yok benım ev arkadasım deniz ve liman işletme mezunu oda şu anda onun demesine göre bizde haberleşme dersi aldık bizimde kursa gitmemize gerek yok diyor. Olay tamemen senin Denizde Haberleşme Dersi alıp almadığına bağlı. Sen en net bilgiyi Öğr.Görevlisi Kpt.Bayram Deniz 0226 811 50 38/39(Dahili 5355) nolu numarayı arayarak öğrenebilirsin.
Kurslara Geldiği Zaman Önereceğim 2 tane kurs yeri var bu konu hakkında daha oncede forumumuzda söylenmişti;
1-PÜSEM(Piri Reis Üni)( 500 TL Şubat ayı fiyatı)
2-YÜSEM(Yalova Üni) (500 TL Şubat ayı fiyatı )
Kurs Ücretlerine Gelindiği Zaman 800 TL Fazla Pendik Dnz And Meslek Lisesi 400 TL ( Şubat ayı fiyatı )Bildeniz 600 TL ( Şubat Ayı Fiyatı )
Bu fiyatlara zam yapacaklarını düşünmüyorum.
Bu arada Yalova Üni. Öğr olduğun için indirim yapıyorlar kurs hakkında açılıp açılmayacağı bilgisi için yukarıda verdiğim numarayı arayabilirsin.

Selametle...!

Teşekkürler Tolga.

Denizde haberleşme dersi ve simülatörü biz de almıştık. Fakat telefon açtığım her arkadaş kursa gitmek gerektiğini, aksi halde sınava katılamayağımı söylediler. Bayram hocaya telefondan ulaşamadım şimdilik. Ama mail ile irtibat kurmuştum. Yalova Üniversitesinde de bu dönem kurs açmayacaklarını söylediler. Aradığım diğer kurslar da geçen hafta eğitimlere başladığı için kayıt almıyorlar.
Durum bu işte. Maalesef ki sınava giremeyeceğim gibi gözüküyor... :(

Bayram hocadan da cevap aldım. Deniz Liman İşletme mezunları giremiyormuş maalesef. Başka okuldan arkadaşların okuldan aldıkları belge ile kursa gerek duymadan, direk girdiklerini biliyorum. Bu adaletli mi sizce? Ben pek adaletli bulmuyor açıkçası!

Bölümlere standardizasyon getirmek için böyle bir ayrım söz konusu.
Kimin nerede çalışacağı belli olması ve istihdam sınırlarının korunması açısından da önemli.

Deniz ve liman işletme mezunlarına GMDSS TAHDİTLİ TELSİZ OPERATÖRÜ (ROC) veriliyor.
Şuan sizin sadece ROC sınavına katılma hakkınız bulunuyor.

Bunun sebebi bulundukları liman-kıyı istasyonunda çalışabilmeleri içindir.
ROC yeterliliği deniz ve liman işletme mezunları ve Sınırlı Vardiya Zabiti için kâfi bir yeterliliktir.
GOC sınavına neden gireceğinizi anlayamadım.

Bu arada benim kurs önerim Mercan veya Bildeniz.
Sevgili arkadaşım Onur Sevinçler iki kursu da çok güzel yürütüyor ve eğitimini veriyor.

Geri