GMDSS GOC Yeterliliğinin İşletilmesi

Kaptan Aşkın Kayık

Denizci
Denizci
Sınavda başarılı olanların yeterliği alabilmesi için 18 yaşını doldurmuş olmalı ve GMDSS GOC Başarı Belgesinin Gelmesiyle liman başkanlıklarına aşağıdaki belgelerle başvurmalıdır..!

1-Gemi Adamı Cüzdan Aslı
2-Başvuru dilekçesi
3-Yeterlik belgesi ücretinin dekontu
4-Sabıka Kaydı
5-4 Fotoğraf
6-Gemi Adamı olur sağlık raporunun onaylı örnek

sanırım 26 tl kadar bir harcı varmış, ayriyetten benim gibi cüzdan yenileteceklere birde cüzdan parası kasarlar sanırım .. fazladan resim isteyebiliyorlarmış cebinizde fazladan birkaç resim bulunsun ne olur ne olmaz her şeyden bir fazla çektirmek lazım :) birde aşkın keptın bir şey sorucam zaten bizden dosyayı en başta almıyorlarmı ayriyetten bunları mı istiyorlar? birde başarı belgesinin gelip gelmediğini nasıl takip edileceği hakkında umumu da aydınlatırsanız..
------------------------düzeltme------------------------
http://www.denizcilikfakultesi.com/gmdss-sinavlari/6570-gmdss-basari-belgeleri.html bu linlkte gerekli açıklamayı zaten yapmışlar daha açıklayıcı olmuş

sınavdan en geç bir hafta içersinde limanda olması lazım başarı belgelerinin en geç on beş gün içindede cüzdana işlenmış sekılde alırsın bizim zamanda böyleydi tabi şimdi neler değişti bilemem

Limanı aradım, başarı belgeleri geldi dedi, yarın gelicem diyince daha gelme ankaraya gidecek bunlar dedi.
Ankaraya gitmeden bizim evraklarla, cüzdanı teslim etmemiz gerekmiyormu.?
Ankaraya gidip geldikte sonramı başvuru yapıcaz?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı nı aradım 0312 203 10 00. Öyle birşey olmaz, önce senin başvuru yapıp evrakları teslim etmen gerek dedi. Şimdi sadece sormak için Tuzla'ya geçicem. Bu Tuzla limanın yaptığı bir uygulamada olabilir dedi. Limanlar iç işlerinde özerk çalışabiliyolar demekki:)

Merhaba Normalde Başarı Belgeniz Geldikten Sonra Dosyaya Eklenerek Evraklarınız(Zaten Sınav Başvurusunda Dosya Yapmıştınız Expiry Olmuş Evrak Varsa Yenilersiniz) Ankara'ya Gider Daha Sonra Yaptığınız Başvuruya İstinaden Ankara Sakınca Görmediği Takdirde T XXXXX (Telsiz Operatör Belge No) İle XX.XX.XXXX Tarihi İle Onay Verir ve Sonra Telsiz Operatör Harcınızı Yatırır ve Liman Cüzdanınızı Sicil Limanınıza Verirsiniz Sicil Limanınızda Ankara'dan Verilen Onaya İstinaden GMDSS Yeterliliğinizi G.A.C 'ınıza İşler
Ayrıca Konuda G.A.C İle Başvurmanız Gerekmektedir Yazıyor Soru İşareti Kalmaması Açısından Yazıyorum Ankara Onayı Geldikden Sonra Cüzdanınızı İşlenmesi İçin Teslim Edeceğinizden Dolayıdır ve Zaten O Süre İçerisinde Kayıp ve Zarar Görmemesi Açısından Sizde Durmasıda İyidir :) Selamlar

Ankara yeterliliğimizi açacak, kütüğe işleyecek bizi o zaman, Tuzla'da zaman kaybı olmaması açısından eline gelir gelmez göndermiş, zaten ilk başvuruda sabıka kaydını istemişti benden, doğru sonuçta G.A.C ye ankara değil, sicil limanı işleyecek.
Sağol jeton yeni düştü:) GOCun acemisiyiz:)

Geri