GMDSS GOC Yeterliliğinin Yenilenmesi

Kaptan Aşkın Kayık

Denizci
Denizci
Yeterlikler 5 yıl süre için geçerlidir. Geçerlik süresi sonunda yeterlikler 1 yıl içinde aşağıdaki belgelerle liman başkanlıklarına başvurularak yenilenir.

1-Başvuru dilekçesi
2-2 Fotoğraf
3-Yeterlik belgesi ve fotokopisi
4-GEMİ ADAMI olur sağlık raporu
5-Sabıka Kaydı
6-Yeterlik belgesi ücretinin dekontu
7-Yeterlik belgesi ile 1 yıl hizmet yapmış olmayı onaylayan belge

Burası çok önemli:
GMDSS Hizmet Belgesinde bulunması gerekenler:
- Hizmet sahibinin fotoğrafı, kimlik bilgileri ile geminin kimlik bilgileri
- "GMDSS GOC Yeterliliği ile xxx süre ile görev yapmıştır." ,ibaresi
- Gemi Kaptanı ve Donatan'ın mühür/kaşe/imza ile onayı.

Ek olarak GMDSS Telsiz Jurnalinin B bölümünün onaylı fotokopisi de verilebilir.

Merhaba, 2012 haziran ayında roc sinavini yazili ve uygulamayi basariyla gectim ve başarı belgesini aldım. 2017 haziranında yeterlilik belgemin süresi sona eriyor. Öncelikle gemi adamı değilim, roc belgesiyle özel bir denizcilik firmasında telsizci olarak 7 yıldır çalışıyorum. Karada Telsizci olarak çalıştığımızdan dolayı liman başkanlığı roc belgesini zorunlu tutuyor. Yeterliliğimi yenilemek için nasıl bir yol izlemem gerekli.tesekkürler.

Merhaba, 2012 haziran ayında roc sinavini yazili ve uygulamayi basariyla gectim ve başarı belgesini aldım. 2017 haziranında yeterlilik belgemin süresi sona eriyor. Öncelikle gemi adamı değilim, roc belgesiyle özel bir denizcilik firmasında telsizci olarak 7 yıldır çalışıyorum. Karada Telsizci olarak çalıştığımızdan dolayı liman başkanlığı roc belgesini zorunlu tutuyor. Yeterliliğimi yenilemek için nasıl bir yol izlemem gerekli.tesekkürler.

Merhaba gemiadamları yönetmeliğine istinaden denizde çalışan gemiadamları 5 yıl süre ile düzenlenmiş olan yeterliliklerini 1 yıl deniz hizmeti ile yenileyebilirken karada bu yeterliliklerle hizmet veren gemiadamı yada yeterlilik sahipleri bünyesinde çalıştıgı şirketten 2 yıl bu yeterlilik ve görev ile çalıştıgına dair hizmet belgesini limana beyan ettiği takdirde yeterlilikleri 5 yıl süre ile yenilenir Selamlar

Yeterlilik yenileme 5 yılda 2 yıl iken, GMDSS Telsiz istasyonunda çalışan bir kişi direkt olarak GMDSS Hizmeti yapmış sayılır. Buna istinaden denizde çalışma şartı aranmaz. Şirketinizden en az 1 Yıllık GMDSS Hizmet belgesi + GMDSS Telsiz Jurnalinizin Operatör bölümünün sizin ehliyetiniz işlenmiş olarak doldurulmuş kopyası ile Liman başkanlığınıza yenileme başvurusu yapabilirsiniz.

Geri