GMDSS ROC Olan Haberlesme Sinavindan Muaf Mi ?

Kod:
Güverte sınıfı gemiadamları sınav konuları
 MADDE 69 - (1) Güverte sınıfı gemiadamı yeterlik kodları aşağıdaki tabloda
belirtilmiştir.
Yeterlik Kodu Yeterlik Düzeyi
01 Sınırlı İşletim
02 Sınırlı Yönetim
03 İşletim
04 Yönetim
(2) GMDSS Tahditli Telsiz Operatörü (ROC), GMDSS Genel Telsiz Operatörü (GOC),
GMDSS 1 inci Sınıf Telsiz Elektronik Operatörü (REO1) veya GMDSS 2 nci Sınıf Telsiz
Elektronik Operatörü (REO2) yeterlik belgelerinden herhangi birine sahip olanlar, yeterlik
belgelerinin geçerlilik süresi içinde başvurdukları Denizde Haberleşme (04) sınavından muaf
sayılırlar.

Hükümleri gereği muafsınız.
Tüm sınavlarınız bittiğinde, Denizde haberleşme sınavına girmeksizin, GMDSS YETERLİLİĞİNİZİN fotokopisi ve muafiyet talep dilekçenizi GOSS Merkezine teslim ettiğinizde başarılı sayılırsınız.

Vardiya zabiti/Yat 499grs yeterlilikteyim ama suan uzakyol vardiya zabiti sinavina giriyorum.Bir cok kisi uzakyola girdigin icin goc olmasi gerek dedi haberlesmeden muaf olmak icin..Sinavlar bitmeden muafiyet islemi yapamazmiyim? Gasm 2019 guverte en guncel kitabinizin cikmasini beklemekteyim,slmlar

Uzakyol vardıya zabıtı sınavına yaklasık bır kac ay once gırmıs bulunmaktayım.Haberlesme dersınden muaf olmak ıcın kaddı suretle GOC ehlıyetınızın olması gerekıyor.Şahsımda roc oldugundan dolayı haberlesme dersınede gırmek zorunda kaldım bılgınız olsun..

Roc oldugu halde kabul etmediler sinav mecburmus bir kac hafta sonra haberlesme sinavina girecegim hangi sorulara nerelere dokumanlara calismak gerekli ?

Valla arkadasım bende senın gıbı yaptım haberlesmeye gırdım ama yanlıs yaptım. Zamanın varsa kı yoksada olsun. Çeşıtlı kaynaklar var gır gocunu al derım ben sana.Uzakyol vardıya zabıtı kagıdı olupta Goc'u olmayan adama hem guluyorlar, hemde ıs bulamıyorsun bılgın olsun..

Geri