GOC Lu Güverte Stajeriyim, Iş Arıyorum

kaptancanali

Denizci
Denizci
İtü denizcilik Fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim 2 hazirandan sonra staja çıkıcam, düzgün maaş vericek koster şirketlerine çıkmak istiyorum.

www.gemipersoneli.com 'a bak. Ama simsar sitesi , yani sana talip olacak şirket rastgele geliyor paranı garanti alabilir misin bilmem , şirketine göre değişir. Ya da Elkenz'e bak , çok para bekleme daha önceden de stajın varsa alacağın max 1000 tl dir. Ama rahat şirkettir , koster zihniyeti vardır , personelinin çoğu askeriye kökenlidir. Fakülte'li gözüyle değil , staj-er ( asker er ) gözüyle görülürsün. Telsizci olman bir şeyi fark ettirmez , köprüüstünde de çalışırım , güverte de , çay da getiririm , kaptanın odasını da temizlerim dersen git bir görüş.. Tabii her gemisi aynı diye bir şey yok , kısa stajlarımda sağ olsunlar çok yardımcı oldular. Bu arada uzun staja çıkamıdığına göre alttan dersin var :) ?

İtü denizcilik Fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim 2 hazirandan sonra staja çıkıcam, düzgün maaş vericek koster şirketlerine çıkmak istiyorum.

güzel kardeşim ne güzel okulunu okuyosun yarın bi gün uzakyol vardiya zabiti olucaksın neden kendini koster firmalarında harcıyosun benden sana tavsıye ben ilk stajımda koster fırmasına gıttım ve 5nci gün istifa ettim inan o firmalarda sana bişi öğretebilecek insanlar yok ve denizcilikle alakasıda yok yazıktır günahtır kendini o tarz şirketlerde harcama benden sana bir tavsiye İNCE DENİZCİLİK'ğe git orda staj yap maaşıda seni tatmin eder ayrıca sizin okullu enspektörler var yani okulunuza destek veren bi firmadır.. maaşıda seni tatmin eder 1000TL artı heray 200 250 dolar ekstra veriyolar en azından bişiler öğrenirsin ALLAH şimdiden yolunu açık etsin güzel insanlarla çalışmanı nasip etisn ...

Teşekkür ederim ama torpilsiz tanıdıksız büyük şirketlerde staj bulamadım, geçen sene 35-40 şirkete yüz yüze neredeyse bi okadarda internet üzerinden başvuru yaptım, almadı hiçbiri. O yüzden bu senede goc umun olmasından dolayı kosterlerde şansımı denicem, tabiki büyük şirketlerede başvuru yapıcam ama artık okadar çok denizcilik okulu varki bizim gibi çevresi olmayanlara sıra gelmiyor. O aynı okuldan olma muhabbetide artık bitti, hiçbir enspektör, benim okulumdan kardeşim gelmiş diyip ilgilenmiyor, bir form doldurdup göndertiyo. Dediğiniz gibi kosterde çok sıkıntı çekcem ama mecburum bari diyorum 1500 lira filan maaş alabilsem çektiğim zorluğa deyse.

Ne kadar daha zamanın var bilmiyorum ama şirketlerin kapılarını aşındırmaya, personel müdürlerini sıkıştırmaya devam etmen lazım. Nitekim işler bu şekilde yürüyor. Form doldurup haber bekliyorsan daha çok beklersin, şirketler genelde ihtiyaçları olduğu anda başvuru yapan kişileri işe alırlar. Daha önceki CV lere, başvuru formlarına bakıp değil maalesef. Bu yüzden başvuru yaptığın şirketlere, kesinlikle olumsuz yanıt vermemiş olanlara, uğrayıp personel müdürünü sık sık ziyaret etmeni tavsiye ederim.

Geri