GOC Sınavı 60 Puan a düşürüldü!

seaquest

Küpeşteci
Denizci
Ulaştırma Bakanlığı (Denizcilik Müsteşarlığı)’ndan:

TELSİZ OPERATÖR YETERLİKLERİ VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK TASLAĞI

MADDE 1- 4/6/2004 tarihli ve 25482 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, Telsiz Operatör Yeterlikleri ve Sınav Yönetmeliğinin 15 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Yazılı ve uygulamalı sınavlarda değerlendirme 100 puan üzerinden yapılır. Adayların başarılı sayılabilmeleri için yazılı ve uygulamalı sınavın her birinden en az 60 puan almaları zorunludur.”
MADDE 2- Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 3- Bu Yönetmelik kapsamında GASM tarafından 2006 yılı içerisinde yapılan GMDSS Telsiz Operatörü Yeterliği sınavlarına girerek 60 puan ve üzeri not alan adaylar, bu Yönetmeliğin yürürlüğe giriş tarihinden itibaren bir yıl içinde Gemiadamları Sınavları Merkezine başvurmak koşuluyla başarılı olmuş sayılır.”
MADDE 3- Bu yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 4- Bu yönetmelik hükümlerini Denizcilik Müsteşarlığı’nın bağlı olduğu Bakan yürütür.

http://www.denizcilik.gov.tr/tr/Haber/HaberOku.asp?id=244

bu konu hakkında daha detaylı bilgisi olan varmı acaba? ben aradım böyle birşey yok dediler! bilgisi olan arkadaslar cvp yazarlarsa iyi olur.

merhaba arkadaslar; ortada böyle bır söylentı var ama bende ınanamıyorum barajın 60 a cekılmesıne.Cunku egıtım aldıgım kısı denız kuwwetlerı komutanlıgının GMDSS egıtımını vermeye yetkılı Turkıye'de tek kısı.O bıle barajın 60 a cekılmemesı konusunda görus bıldırdıgını söyledı.Bence suan ıcın buna ınanmasak ıyı olur derım.Ilgılı yazıyı yazan arkadasa yınede tsk ler :)

müsteşarlığın sitesinde resmı olarak acıklandı madde de yukarda hala neyın tartısması arkadaslar.

dedıkodu olsa mustesar sıtesınde de yazılı acıklama yapmaz bir de madde lenmıs vazıyette kesınlıkle olmaz yukardayı yazım dırek musteserlııkdan alınmadır!

müsteşarlığın sitesinde duyuru ve taslak olarak verildi ve şu anda da kaldırıldı

taslak diyor kesinleşmiş olsa kesin olarak ilan eder
şu anda o duyuruyuda sitesinden kaldırdı
bilgilerinize.

herkese slmlar denizcilik müşteşarlığı ile görüştüm yönetmelik değişikliğinin başbakanlığa yayınlanmak üzere gönderildiğini söylediler. ancak taslakta bulunan geçici madde'nin geçmişe yönelik hukiki hak talep edilemediği için yönetmeliğin resmi gazetede yayınlandıktan sonra gmdss sınava girip 60 puan alanların başarılı olacaklarını belirttiler. teyit etmek isteyen arkadaşlar ankara den. müşteşarlığında deniz ulaştırma'da bilal kazan bey'le görüşebilirler. tel no : 0312 - 2323850'den dahili 2639 dan bağlanarak bilgi alabilirsiniz.

Gmdss Sınavları Geçme Puanı 60 Oldu

2 Mayıs 2008 tarih ve 26864 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren "Telsiz Operatör Yeterlikleri ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına dair Yönetmelik" gereğince GMDSS yazılı ve uygulama sınavlarında geçme notu "60" olarak değiştirilmiş bulunmaktadır.

Bu karar yönetmelik yayın tarihinde yürürlüğe girmiştir.

tosunum isterse 30 hatta 31 olsun İMO GEREGİ GMDSS VE REO SINAV GECME NOTU 70 DİR BIZIM MÜSTAŞARİSİMİZ VE SAZ ARKADAŞLARI IMO' YA YAPTİĞİ SİNAV GECME RAPORUNDA 70 GÖSTERİYORLAR BELGESINDE DE CARTINDA DA CURTUNDADA İLERKI SENELERDE CİDDİ SORUN YAŞİCAK TÜRK DENIZCILERİ EGER CANIN İSTERSE www.ımo.org bi tıkla bak

Karar dogrulanmıs duyduguma göre....

GMDSS SINAVLARI GEÇME PUANI 60 OLDU
2 Mayıs 2008 tarih ve 26864 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren "Telsiz Operatör Yeterlikleri ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına dair Yönetmelik" gereğince GMDSS yazılı ve uygulama sınavlarında geçme notu "60" olarak değiştirilmiş bulunmaktadır.
Bu karar yönetmelik yayın tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Kaynak : GASM WebSitesi Anasayfası​

sınav puanı 60a düşürülmüştür

bu çok güzel bişey ama benım buna karsılık bır sorum var 60 puanı neye göre alıyoruz baska bır deyısle sınava gırdıgımızde her konudan ayrı ayrımı 60 alıcaz yoksa toplamda atıyorum 100 soru var her soru 1 puan 60ını dogru yaparsak gecıyoruz pekı uygulama sınavı nasıl puanlandırılıyor. gıren arkadaslardan bılgı alabılırmıyım bende goc almam lazım sınav ortamı hakkında bilgi verebılırmısınız.

12 hazirandaki sınavın geçme notuda 60 değilmi heryerde bşişey yazıyo ama güncel bir bilgiye sahip değilim birde yine kanun yönetmelik ingilizce olarak aynı sistem üzerinden mi girilicek yoksa değişik ve ilave konuları mevcutmu saygılar....

Geri