GOC Sınavlarından Geçtim. Işletmek Için Bir Sınır Tarih Var Mı?

haknaydn

Küpeşteci
Denizci
Sınavı geçeli baya oluyor ama okul henüz bitmediğinden işletmeye gerek duymamıştım. şimdi içime bir kurt düştü acaba bunun bir sınır tarihi var mıydı diye. Bilgisi olan var mıdır ?

Liman başkanlığını aradım 5 yıl içerisinde işlettirebilir siniz dedi; sadece kazandığınız zamandan itibaren 5 sene geçerliliği olduğu için işlettirene kadar geçen süre eksik kalmış oluyor.

Bu konuyu Liman'a sorduğumda,"işletmek için süre sınırı yok,istediğin zaman işletebilirsin" dediler.Artık yönetmelikte "kazanılmış hak" olarak değerlendiriliyor sanırsam.Yine de,bu durumdaki arkadaşların limana danışarak hareket etmelerini öneririm.

Doğrudur yeni bilgiye göre İşletme süresi yeni yönetmeliklerde kaldırılmıştır, istenilen zamanda işletilebilir. Buna istinaden eski mesajları kaldırıyorum.

Bu durum stcw'ler için de geçerli sanırım. 07.09.2016 yönetmelik değişikliğine göre; aynı yeterlikte 1 sene çalışsak bile 5. sene sonunda yine aynı yeterlik sınavına girmek zorunda mıyız? Yoksa eskisi gibi sınavsız yeterlik belgesi yenileniyor mu?

Geri