GOSS 01/03/2016 Deniz Ticaret Hukuku Uz.yol Kpt. Izmir

captan_ahmet

Küpeşteci
Denizci
Soru 1)Free bordu 24 metreden fazla olan gemiler Türkiye içi çakışan gemiler için kış yükleme hattı hangi tarihler arasındadır.
A- 1kasim-15 mart
B-16kasim15nisan
Tarzında yeni bir soru vardı arkadaşlar.
Soru2) turkiyede liman güvenliklerinden sorumlu ulaştırma bakanlığı aşağıdakilerden hangisini dışardan bir güvenlik kurumuna yaptırmak üzere verebilir.
A) seviyenin belirlenmesi
B) seviyenin onaylanması
C) güvenlik sorumlusunun atanmasını
D)güvenlik degerlendirmesinin onaylanması
E) güvenlik değerlendirmesi
Soru 3) oprc nedir
Soru4) mecburi kılavuzluk ta sorumluluk kime ait
5) fund hangi sözleşmedir
6)istif tahtaları
7) pis su özel alan
8) marpol 2 nedir
9)Turk hukukuna gore navlun sözleşmesi değildir/ bare boat
10)petrol tankeri ek 1 kaç gross ton
11) denizde yağ giren yağcı
12)boyu 24 olan geminin denize elverişli belgesini kim yetkili
13) şirketin bütün güvenlik gerekliliklerini yerine getirdiğini gösteren bir kopyası da gemide olan evrak) DOC
14)MARPOL EK 4 HANGİ GEMİLERE UYGULANİRR
15) TURK BAYRAGİNİ TASİMA HAKKİ HANGİ ) BAYRAK SAHADETNAMESİ

Kuzey Atlantik kış mevsimi bölgeleri ve alanları:
Kuzey Atlantik kış mevsimi I. ve II. Bölgeleri:
I numaralı bölge Mevsim devreleri:
KIŞ:16 Ekim-15 Nisan
YAZ:16 Nisan-15 Ekim
II numaralı bölge Mevsim devreleri:
KIŞ:1 Kasım-31Mart
YAZ:1 Nisan-31 Ekim
Kuzey Atlantik Kış Mevsimi Devreleri:
Boyu 100 m den fazla olan gemiler için:
KIŞ:16 Aralık-15 Şubat
YAZ:16 Şubat-15 Aralık
Boyu 100 m ve daha az olan gemiler için:
KIŞ:1 Kasım-31Mart
YAZ:1 Nisan-31 Ekim
Kuzey Pasifik Kış Mevsimi:
KIŞ:16 Ekim-15 Nisan
YAZ:16 Nisan- 15 Ekim
Güney Kış Mevsimi Bölgesi Mevsim Devreleri:
KIŞ:16 Nisan-15 Ekim
YAZ:16 Ekim- 15 Nisan
Tropik mevsim alanları:
Kuzey Atlantik’te:
TROPİK: 1 Kasım-15 Temmuz
YAZ:16 Temmuz-31 Ekim
Arap Denizi’nde:
TROPİK: 1 Eylül-31 Mayıs
YAZ:1 Haziran-31 Ağustos
Bengal Körfezi’nde:
TROPİK: 1 Aralık-30 Nisan
YAZ:1 Mayıs-30 Kasım
Güney Hint Okyanusu:
TROPİK: 1 Nisan-30 Kasım
YAZ:1 Aralık-31 Mart
Çin Denizinde:
TROPİK: 21 Ocak-30 Nisan
YAZ:1 Mayıs-20 Ocak
Kuzey Pasifikte:
TROPİK:1 Nisan-31 Ekim
YAZ:1 Kasım-31Mart
Güney Pasifikte:
TROPİK: 1 Mart-30 Haziran ve 1 Kasım-30 Kasım
YAZ:1 Temmuz-31 Ekim ve 1 Aralık-28/29 Şubat
Yaz Bölgeleri:
KIŞ:1 Kasım-31 Mart
YAZ: 1 Nisan-31 Ekim
Etrafı Kuşatılmış denizler:
Baltık Denizi:
KIŞ:1 Kasım-31 Mart
YAZ: 1 Nisan-31 Ekim
Karadeniz:
KIŞ: 1 Aralık-28/29 Şubat
YAZ: 1 Mart-30 Kasım
Akdeniz:
KIŞ: 16 Aralık-15 Mart
YAZ: 16 Mart-15 Aralık

Japon Denizi:
KIŞ: 1 Aralık-28/29 Şubat
YAZ: 1 Mart-30 Kas

TÜRKİYE İÇİ NE MANAYA GELİR BİLMEM AMA TARİHLER BÖYLEDİR. BEN BURADAN AKDENİZ OLANI SEÇERDİM. 16 ARALIK - 15 MART

Yetkilendirme komisyonunun görevleri
MADDE 8 – (1) Yetkilendirme komisyonun görevi aşağıda belirtilen yetkilerin Tanınmış Güvenlik Kuruluşlarına devri hususunda, gemilere veya liman tesislerine yönelik Tanınmış Güvenlik Kuruluşu talebinde bulunan kuruluşların İdare tarafından belirlenen Tanınmış Güvenlik Kuruluşlarında aranacak şartları sağlayıp sağlamadığını belirlemek ve Tanınmış Güvenlik Kuruluşu yetkilendirme talebini karara bağlamaktır.
(2) Tanınmış Güvenlik Kuruluşlarına devredilebilecek yetkiler;
a) Gemiler için;
1) Gemi güvenlik planlarının ve planlarda yapılacak değişikliklerin onaylanması,
2) Gemilerin SOLAS-74 Bölüm XI-II ve ISPS Kod Bölüm A gereklerine uygunluğunun doğrulanması ve sertifikalandırılması,
3) Güvenlik konularında şirketlere tavsiyelerde bulunulması,
4) Uluslararası gemi güvenlik sertifikasının düzenlenmesi,
5) Geçici uluslararası gemi güvenlik sertifikası düzenlenmesi.
b) Liman tesisleri için;
1) Liman tesisi güvenlik değerlendirmesinin hazırlanması,
2) Liman tesisi güvenlik planının hazırlanması.

Liman tesisleri için yetki devri söz konusu olursa güvenlik değerlendirmesi hazırlanması ve güvenlik planının hazırlanması devredilebiliyor. sizin 2. sorunuz için bu madde ile cevap E şıkkı olacaktır.

Konuyla ilgili arkadaşlar aşağıdaki linke baksın.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2007/03/20070320-10.htm

10) Denize Elverişlilik Belgesi sörvey ve düzenlenme yetkisi ile ilgili esaslar aşağıda belirtilmiştir.

a) Tam boyu 24 metre ve üzerinde olan gemilerin Denize Elverişlilik Belgesi sörveyi bölge müdürlükleri tarafından yapılmak zorundadır. Düzenlenen Denize Elverişlilik Belgesi bölge müdürü tarafından imzalanır.

b) Bölge müdürlüğü ile aynı yerde bulunan Liman Başkanlığında Denize Elverişlilik Belgesi işlemleri bölge müdürlüğü tarafından yapılır.

c) Liman başkanlıklarının kendi yetki alanında bulunan ve tam boyu 24 metreye kadar olan gemilerin Denize Elverişlilik Belgesi denetimi, denetim konusunda eğitim alarak yetkilendirilmiş liman başkanı tarafından ve tam boyu 15 metreye kadar olan gemilerin Denize Elverişlilik Belgesi denetimi denetim konusunda eğitim alarak yetkilendirilmiş personel tarafından da yapılabilir. Düzenlenen Denize Elverişlilik Belgesi liman başkanı tarafından imzalanır. Bünyesinde denetim uzmanı bulunan liman başkanlıklarında ise bu denetimler öncelikle denetim uzmanı tarafından yapılır.

TTK Madde 1291

III – Kılavuzun kusuru

MADDE 1291- (1) Gemi, zorunlu danışman kılavuz veya isteğe bağlı kılavuz tarafından sevk edilirken onun kusurundan ileri gelen çatmadan geminin donatanı sorumludur.

(2) Gemi zorunlu sevk kılavuzu tarafından sevk edilirken onun kusurundan ileri gelen çatmadan geminin donatanı sorumlu değildir.

FUND 1971 International Convention on the Establishment of an International Fund for Compensation for Oil Pollution Damage, 1971 Petrol Kirliliği Zararının Tazmini İçin Bir Uluslararası Fonun Kurulması ile İlgili Uluslararası Sözleşme

Geri