GOSS 02.05.2013 İstanbul Seyir Sınav Soruları

eros1234

Denizci
Denizci
arkadaşlar bugün Seyir ve İngilizce den sınava girdim. inanamayacaksınız ama çok şansız bir insanım. hemen hemen hepsi yeni sorulardı. ilk defa gördüğüm sorulardı. böyle olacağını tahmin ettiğim den:)) (şansız olduğumu bildiğimden) seyir sınavına sil baştan taaa en başından çalışmaya başladım. iyi ki de öyle yapmışım. yoksa kalmıştım. 70 aldım. soruları paylaşacağım. Forumu tek tek inceledim. meşhur soru bankaları kitaplarını da inceledim ama böyle sorular yok. cevaplarını veremeyeceğim. sizleri yanıltmak istemem.

1. CUMULATIVE LIST ?
2. güneşin zahiri batış anında ölçülen kerterizi .... derece gözlemcinin enlemi ..... dec:..... olduğuna göre pusula hatamız nedir? (değerleri .... olarak verdim tam rakamlar aklımda değil)
3........ mevkiinde gha :..... olarak hesaplanmıştır. LHA ve t yi bul
4. ........ mevkiinde gha :.... olduğuna göre APL VE APV yi bulunuz. (seçilmiş mevkileri)
5.iki gemi var. ....... enlemi üzerinde her iki gemide aynı anda 180 rotasına 18 kts ile bilmem kaç saat ilerlerse aralarında ne kadar mesafe kalır? (yuh yani böyle soru mu olur)
6...... tarihinde ........ boylamında seyrederken kronometreyle .......... zamanında gözlem yapılmıştır. koronometrenin hatası 5 gün önce hatası .... dır. günlük ortalama hatası ....dır. GMT ?

vallah dahası aklıma gelmiyor. ama aklıma geldikçe paylaşacağım.

Geri