GOSS 03.02.2014 Seyir - Kocael

ahmetzekizor

Denizci
Denizci
Hepinize İyi Günler,

03.02.2014 tarihine Seyir sınavı için randevu aldım.Çünkü bekle bekle nereye kadar.Daha önce bir kez girdim oda gemiye gitmeden önce 4 saat lik bi apar topar soru kitabına bakmayla 55 le kaldım bu kez uzun bir zaman dilimine sahip olmama rağmen br türlü toparlanıp çalışma isteğini kendimde bulamadım..Malum yumurta hesabı..Sonuç olarak önümde belli bir gün olması açısından randevuyu aldım bakalım yarıdımı dokunucakmı..
Asıl konu şu daha önce girdiğim dönemde bu sınava bir çok arkadaş formda güzel paylaşımlarda bulunmuştu.şuan ki durum ise sanki herkes elini ayağını çekmiş gibi yardımlaşma konusunda geri kalmışız. İnş. bundan sonraki dönemlerde bu durum devam etmez.
Bir aksilik olmaz ise belirttiğim tarihteki sınavdan sonra hatırladığım soruları bu konu başlığı altından sizlerle paylaşıcam.Umarım sınavdan geçerim :) çünkü bundan sonrada bir soruyla kaldığım stabilite sınavına çalışmam gerek.
Sıanvlara giricek olan arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim. Allaha emanet olun. Tekrar görüşmek dileğiyle.

son mesajı yazdığım günden bu yana hiç çalışamadığım için sınavı ayın 5 ine erteledim o yüzden inş. çarşamba günü sınavdan sonra paylaşımda bulunucam.

3 Mayıs 1999 günü 20:24:48 ZT'da 48 00 N / 020 30 E mevkinde Ay'ın GHA ve Dec. Değerleri ne olur. Ek cetvel 13-39

Bu soruyu cevaplaya bilicek olan biri varsa yardımcı olabilirse sevinirim. Not : Seyir_Fatif pdf dosyası 8. sayfa 17. soru

Soru : 2 May 1999 Günü 17:25:26 ZT'da 30 09N / 078 45W mevkinde Alphard Yıldızının GHA ve Dec. değerlerini bulunuz. (Ek Cetvel 13 - 44)

Bu soruyu cevaplaya bilicek olan biri varsa yardımcı olabilirse sevinirim. Not : Seyir_Fatif pdf dosyası 8. sayfa 18. soru

Ben Cevabı Şıklarda Göremedim. Benim Cevabım : 55 50,6N / 008 39.5 S

Doğru Şık 24 46.6 N / 008 39.5 S olarak verilmiş.

Lütfen konu hakkında acil yardıma ihtiyacım var?? Teşekkürler.

Soru : Kalkış Noktası 46N - 65W , Varış Noktası 50N-27W olan bir büyük Daire Seyiri için Kalkış Rota Açısı ve Mesafe Nedir. Bu soruyu cevaplaya bilecek olan bir arkadaş varsa yardımlarını bekliyorum.

Not : Seyir_Fatif pdf dosyası 10. sayfa 9. soru EK CETVEL 26
Ben cevabı 67 derece / mesafeyi 1592,6 olarak buluyorum

3 Mayıs 1999 günü 20:24:48 ZT'da 48 00 N / 020 30 E mevkinde Ay'ın GHA ve Dec. Değerleri ne olur. Ek cetvel 13-39

Bu soruyu cevaplaya bilicek olan biri varsa yardımcı olabilirse sevinirim. Not : Seyir_Fatif pdf dosyası 8. sayfa 17. soru

Yardımlarınız için teşekkürler.Gözden kaçırdığım bi noktayı buldum. Fatih.pdf dosyasını hazırlayan arkadaşın cevabı ile aynı cevaba ulaştım. Kendisi her kimse bilmiyorum ama çok teşekkürler.

Benim olayda kendin pişir kendin ye oldu :) konu açtım ben çalıp oynuyorum :D:D

Geri