selam arkadaşlar,
KOCAELİ GOSS 04.02.2014 U.yol I.Zabit Dnz. İngilizcesi sınavı tarafıma çıkan sorular;
8 eski soru dışında öncelikle yeni sorulardan aklımda kalanları türkçe olarak paylaşacağım.
YENİ SORU 1
what is your eta? sorusuna en doğru cevabı seçin diye bir soru vardı.
a)My ETA at lighthouse is 01:00 hours UTC.
b)My ETA is ....lt
c)My ETA to....nm from lighthouse
diğer cevapları hatırlayamadığım.(SMCP ye göre sanırım ilk yazdığım şık doğru.Ama my eta to.. ile başlayan cevabı sanki daha sık kullanıyoruz ve telsizlerden duyuyoruz sizce de öyle değil mi?)
YENİ SORU 2
aşağıdaki sertifikalardan hangisi klas tarafından onaylanmaz?
a)tonnage certificate
b)ıapp certificate
c)safety construction certificate
d)load line certificate
e)doc
YENİ SORU 3
bir paragraf verilmiş bu paragrafta gelen surveyin emergency aydınlatmalara ve şimdi hatırlayamadığım emniyetle alakalı şeylere baktığını yazmış.4-5 satırlık bir paragraftı.bu hangi sertifikanın surveyidir diye sormuş.
a)safety equipment certificate survey
b)safety construction certificate survey
c)flag state survey
d)...
e)....
YENİ SORU 4
yakıt alımı sonrası aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır diye bir soru vardı?(cevapları hatırlayamadım.bu tarz bir soruyla forumda karşılaşmıştım ama oradaki cevaplar ile benim karşılaştığım cevaplar çok farklıydı)
If a wind is going to freshen, it is going to ……(FORUMDA VAR)
a) change direction
b) lose strength
c) gain strength
d) change name
e) stay the same
Navigator’s sea map with coast outlines, rocks, shoals, etc.is known as …..(FORUMDA VAR)
a) Charter party
b) Chart
c) Charge
d) Charter
e) Clearance
“Reduce swing as rapidly as possible.” Has the same meaning with (FORUMDA VAR)
a)steady
b)steady as she goes
c)steady on her route
d)midship
e)keep the wheel rapidly
____________ is an effective extinguishing medium in an enclosed space.(FORUMDA VAR)
a) co2
b)dry chemicals
c)sprinklers
d)foam systems
e)water monitors
ilk girişimde 65'le tek soruyla kaldığım bu sınavda 1 aydır forum ve soru bankalarını alt üst etmeme rağmen yine bana çıkan 12 dan fazla soruya hiç bir yerde rastlamadığımı belirtmek istiyorum.genel ingilizce bilginizle alakalı bir sınav haline geldiğini 1 aydır gözlemlemekteyim.SMCP ile ilgili soru artık hemen hemen hiç gelmiyor gibi bişey.size tavsiyem elinizde meteoroloji,ilkyardım,gemi inşa,stabilite,hertürlü ingilizce dökümanı göz gezdirmenizdir.soruların büyük bir kısmı yeniydi ve sınavdan sonra hatırladıklarım şimdilik bunlar hatırladıkça aşağıya eklemeye çalışacağım.
2 ŞIK ARASINDA KALIP CİDDİ ZORLANDIĞIM BU SINAVDAN YENİ SORULAR AĞILIKLI OLMASINA RAĞMEN BEN 80 LE GEÇTİM.SINAVA GİRECEKLERE ÖZELLİKLE BU DERSTEN BOL ŞANS VE BAŞARILAR DİLERİM...
KOCAELİ GOSS 04.02.2014 U.yol I.Zabit Dnz. İngilizcesi sınavı tarafıma çıkan sorular;
8 eski soru dışında öncelikle yeni sorulardan aklımda kalanları türkçe olarak paylaşacağım.
YENİ SORU 1
what is your eta? sorusuna en doğru cevabı seçin diye bir soru vardı.
a)My ETA at lighthouse is 01:00 hours UTC.
b)My ETA is ....lt
c)My ETA to....nm from lighthouse
diğer cevapları hatırlayamadığım.(SMCP ye göre sanırım ilk yazdığım şık doğru.Ama my eta to.. ile başlayan cevabı sanki daha sık kullanıyoruz ve telsizlerden duyuyoruz sizce de öyle değil mi?)
YENİ SORU 2
aşağıdaki sertifikalardan hangisi klas tarafından onaylanmaz?
a)tonnage certificate
b)ıapp certificate
c)safety construction certificate
d)load line certificate
e)doc
YENİ SORU 3
bir paragraf verilmiş bu paragrafta gelen surveyin emergency aydınlatmalara ve şimdi hatırlayamadığım emniyetle alakalı şeylere baktığını yazmış.4-5 satırlık bir paragraftı.bu hangi sertifikanın surveyidir diye sormuş.
a)safety equipment certificate survey
b)safety construction certificate survey
c)flag state survey
d)...
e)....
YENİ SORU 4
yakıt alımı sonrası aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır diye bir soru vardı?(cevapları hatırlayamadım.bu tarz bir soruyla forumda karşılaşmıştım ama oradaki cevaplar ile benim karşılaştığım cevaplar çok farklıydı)
If a wind is going to freshen, it is going to ……(FORUMDA VAR)
a) change direction
b) lose strength
c) gain strength
d) change name
e) stay the same
Navigator’s sea map with coast outlines, rocks, shoals, etc.is known as …..(FORUMDA VAR)
a) Charter party
b) Chart
c) Charge
d) Charter
e) Clearance
“Reduce swing as rapidly as possible.” Has the same meaning with (FORUMDA VAR)
a)steady
b)steady as she goes
c)steady on her route
d)midship
e)keep the wheel rapidly
____________ is an effective extinguishing medium in an enclosed space.(FORUMDA VAR)
a) co2
b)dry chemicals
c)sprinklers
d)foam systems
e)water monitors
ilk girişimde 65'le tek soruyla kaldığım bu sınavda 1 aydır forum ve soru bankalarını alt üst etmeme rağmen yine bana çıkan 12 dan fazla soruya hiç bir yerde rastlamadığımı belirtmek istiyorum.genel ingilizce bilginizle alakalı bir sınav haline geldiğini 1 aydır gözlemlemekteyim.SMCP ile ilgili soru artık hemen hemen hiç gelmiyor gibi bişey.size tavsiyem elinizde meteoroloji,ilkyardım,gemi inşa,stabilite,hertürlü ingilizce dökümanı göz gezdirmenizdir.soruların büyük bir kısmı yeniydi ve sınavdan sonra hatırladıklarım şimdilik bunlar hatırladıkça aşağıya eklemeye çalışacağım.
2 ŞIK ARASINDA KALIP CİDDİ ZORLANDIĞIM BU SINAVDAN YENİ SORULAR AĞILIKLI OLMASINA RAĞMEN BEN 80 LE GEÇTİM.SINAVA GİRECEKLERE ÖZELLİKLE BU DERSTEN BOL ŞANS VE BAŞARILAR DİLERİM...