GOSS 04.10.2013 Ana Makine Çıkmış Sorular

Alihan22

Denizci
Denizci
Ana Makinayıda verdim sonunda :) Çok şükür allahıma sorulardan hatırladıklarımı paylaşıyorum darısı başınıza :)
1-C2 H18 OHS kapalı şekide verilen kimyasal formülünde Oksijen yüzdesi Kacdır? (C= 12,H=1,S=32,O=16)
a)0,162
b)0,169 (bn bnu işartledim)
c)0,172
d)0,178
e)0,179

Kazanların sularını boşaltmak için kullanılan ve su borulu kazanlarda su dramlarının en alt kısımlarında bulunan valfın adı nedir?
Gardiyan valf
Disçarç valf
Blöf valf <<<
Brayn valf
Sentinel valf

T/C deki stickşın sıcaklığı?
600/1200

Subab çakışması ne zman oluşur ? pistonun hangi strogunda?
Sıkıştırma sonunda bide genleşme başlangıcı diye şıklar vardı sıkıştırma sonunu işaretlerdim.

2 de laval turbininden oluşan türbine verilenb ad ?

Parsonsu işaretledim ama yanlış.

cevabı piston deflektörü olan soru. süpersarj havasının kısa devresini engellemek için kullanılıyordu .

Bir dizel makinesinin soğutma sisteminde kavitasyon,çoğu zaman pompa impelerinden başka makinenin neresinde görülür ?
A)Yakıt püskürtme valfı taşıyıcısında.
B)Egzoz valf gayıtlarında.
C)Silindir laynerlerinin su tarafında.xxxxx
D)Makine egzoz manifoldunda.
E)Giriş havası manifoldunda.

--Bazı Dizel makinelerine donatılan aşırı hız tripleri otomatik olarak ne ile hareket ederler?
A)Yay kuvveti
B)Hidrolik basıncı
C)Servo motor
D)Merkezkaç kuvvet.xxxxxxxxx
E)Mekanik bağlatanklarda korozyonu engellemek için kullanılan? tutya

Dizel motorunda "dolgu verimi" ne demektir?
a) Silindirlerdeki egzoz gazı artığını belirler
b) Silindirlerde emilen hava ağırlığının strok hacmine eşdeğer hava ağırlığına oranını belirler xxxxxxx
c) Taze havadaki oksijen miktarını belirler
d) Yanma odasındaki hava-yakıt karışımını belirler
e) Motordaki kompresyon düşüklüğünü belirler

gemi dizel makinelerinin basınçlı hava ile ilk harekete getirilmesi için temel koşul nedir?
a) Yakıt püskürtmek
b) Havayı sıkıştırmak
c) Pistonun sıkıştırma sonunda üst ölü noktayı geçmesi xxxxx
d) Egzoz gazından arındırmak
e) Karterde yeterli yağ bulundurmak

Yüksek devirli dizel makinelerinde fazla hava katsayısının maksimum sayısal değeri ne kadardır?
a) 2,2
b) 2,0
c) 1,7 ++++++
d) 1,6
e) 1,3
ağır devirlilierde 2.0 unutmayın.

Strok hacmi 0,2882 m³, ortalama endike basıncı 5,85 at, devir sayısı 150 rpm olan 7 silindirli, iki zamanlı, tek etkili bir dizel makinesinin endike gücü aşağıdakilerden hangisidir?
a) 3582 ihp
b) 3682 ihp
c) 3882 ihp ++++++++
d) 3992 ihp
e) 4200 ihp

Gemi dizel makinelerinde kullanılan fuel oillerin kükürt içerikleri MARPOL 73/78 kurallarına göre maksimum ne kadardır ?
a) %6,0
b) %1,0
c) %2,0
d) %5,0<-----

Arkadaşlar ben 8 aydır sınavları bitirmeye calışıyordum. fakat kendini vermeden ne yaparsan yap olmuyor her işte böyle. sınavlara kendinizi vererek çalışın niyemi ? çünkü eminim ki %70 miz aynı kaynaklara çalışıyoruz ezbere iş yapıyoruz tamam olması gerekende bu ama ezberlerken aklımıza bişeyler girmeli. goss unda amacı bu zaten aklında kalmalı yoksa kolay değil 1000 tane 1500 tane soru ezberlemek . ben 3. girdim anamakinadadan yine 10 tanesi yeni sorulardan geldi fakat mantığımı kullanıp çözdüm ezbere yaptıgınızda olmuyor deyip çıkıp gidiyoruz sınavdan. boyle yapmayın çalışırken bazı şeyler aklınıza girsin başka bişeylerle oyalamayın kendnizi tavsiyemdir.çalışırken aklınız orda olsun başka birşey sizi yanıltacaktır. allahıma çok şükür geçtim hepsini . inş. izde geçersiniz yeni sorular eklenmiş çok biliginiz olsun. ama dediğim gibi korkutmasın sizi mantıkla çözülebilen sorular. adam subabp bindirmesini sormuş şıklara bak a sıkıştırma sonunda b.genişleme başlangıcında . ögretilen her ikiside fakat tek bi cevap var hadi bakalm çık işin içinden soruyu biliyorsun ama boyle bakıp kalıyorsun. fakat biraz okuduklarındna aklında kalırsa mantık yürütürsen şu 2 aynı cevabı bile ayrıştırıp dogru cevabı verirsin . sıkıştırma sonunda olucak :) örneğim inş. size etkili faydalı olur allah hepinize selamet versin.

arkadaşım 70 aldım geçtim çok şükür tahminin tuttu :) sınırda deilim yani ama sınav esnasında kesin ya 55 le kalırım yada 60 la geçerim demiştim 70le geçtim :)

Hadi tekrar hayirli ugurlu olsun.simdi baska bi stres basliyor.liman baskanliginda kosturmalar falan :) ben de haftaya girerim heralde.itirazima cevaplari mektupla geldi.cvp : sinavinizda degistirilecek bisey yoktur.. komik :)

İtirazı nasıl yapıyoruz acaba bende bi itiraz hakkımı kullanım belki faydası olur

sinava girdikten en gec 10 gun icinde yapiliyor itiraz..sinav ucreti yatirdigimiz hesap numarasina 21.5 tl yatiriyoruz.konuyla ilgili itiraz dilekcesini yaziyoruz.hangi konudan sikayetciysek.ornegin ben,sonucumun dusuk olmasina itiraz ettim.dilekcenin sonunda kesinlikle adres ve iletisim bilgilerin olsun.cunku sonuc olarak mektup vasitasiyla donus yapiyorlar.yaklasik bir ay icinde geliyor cevap.beni pek tatmin etmedi verdikleri cevap.ben incelediklerini bile dusunmuyorum.ama elden bisey gelmiyor tabiki.

Geri