GOSS 05.02.2014 U.yol Vardiya Zabiti Stabilite - İzmir

mcdemirel

Küpeşteci
Denizci
İyi günler 05.02.2014 tarihinde girmiş olduğum Uzakyol Vardiya Zabiti, GEMİ İNŞA, YÜK İSTİF, GEMİ STABİLİTESİ soruları;

1)Kereste yüklemesinde, gemi dengesi hesabında düzeltilmiş başlangıç GM yüksekliği kaç metreden az olamaz?
Cevaplarda 0,15 yoktu 0,10 vardı bende onu işaretledim, diğer şıklar kitaptaki ile aynıydı.

2)Aşağıdakilerden hangisi yükleme boşaltma işleminde kullanılan sapanlardan değildir?
ISLAK SAPAN

3)Gemiye konan bir ağırlık değişik nedenlerle gemi bünyesini bozabilir. Aşağıdakilerden hangisi bunun dışındadır?
AĞIRLIĞI YAYILARAK, BİRİM ALANA MÜSAADE EDİLEN AĞIRLIK SINIRI İÇİNDE KALACAK ŞEKİLDE YÜKLENMESİ.

4)Serbest sıvı etkisinden dolayı oluşan GM küçülmesini hesaplayabilmek için aşağıdaki bilgilerden hangisine ihtiyaç yoktur?
SIVININ CİNSİ

5)Deadweight tonu hesaplanırken aşağıda verilen kriterlerden hangisi dikkate alınmaz?
LIGHT SHIP

6)Bir tender geminin özelliklerini belirten aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
KÜTÜK DEMİR TAŞIYAN GEMİLERDE GÖRÜLÜR

7)Aşağıda verilen eğrilerden hangisi hidrostatik eğrilerden birisi değildir?
KG EĞRİLERİ

8)Konteynerde, konteyner sahibi kaç harf grubu ile teşhis edilir?
DÖRT HARF İLE

9)Fitilli fiber olan tel halatların fitili çelik olan tel halatlara göre operasyonel avantajı nedir ?
- daha esnektir
- paslanmaz
- sürtünme katsayısı daha düşük olduğu için daha ısıdan daha az etkilenir
- yüke daha dayanıklıdır
- BEN HEPSİ DEDİM.

10)Geminin yalpaya düştüğünde bunu azaltan eleman nedir diye bir soru olması lazım?
CEVAPLARIN HEPSİNİ HATIRLAMIYORUM BEN YALPA OMURGA YAPTIM.

11)Serbest sıvı yüzeylerinin gemi dengesine etkisi aşağıdakilerden hangisidir? GİBİ BİR SORUYDU
GM KÜÇÜLMESİ DEDİM

12)Serbest sıvı etkisinin bulunmasında yada etkisinden aşağıdakilerden hangisinin bilinmesi en önemlidir? GİBİ BİR SORUYDU
TANKIN GENİŞLİĞİ
SIVININ YOĞUNLUĞU
DENİZ YOĞUNLUĞU
TANKIN BOYU
DEPLASMAN GİBİ ŞIKLAR VARDI EMİN OLMADIĞIM BİR SORUYDU.

13)Gemilerde bulunan trim kitapları ne işe yarar diye bir soru vardı.
CEVAPLARI TAM HATIRLAMIYORUM BEN 1 CM DEĞİŞİM İÇİN GEREKLİ OLAN YÜKLE ALAKALI BİLGİ GİBİSİNDEN BİR ŞIK İŞARETLEDİM

KALAN SORULAR İŞLEM SORUSUYDU;
---BUNLARDAN 1 TANESİ FEET CİNSİNDEN KANA RAKAMLARI VERİLMİŞ MEAN DRAFT NEDİR DİYE BİR SORUYDU, KİTAPTA OLAN 28' 03" LİK CEVABI OLAN SORUYDU

---BİR TANE YÜK EKLEME SORUSU VARDI, YAZ DRAFTINDA OLABİLMESİ İÇİN DAHA NE KADAR YÜK ALINABİLİR DİYE BİR SORUYDU

---3 ADET YENİ KG NE OLUR DİYE SORU VARDI.

---2 ADET YENİ GM NE OLUR DİYE BİR SORU VARDI.

SINAVA GİRECEK OLANLARA ŞİMDİDEN BAŞARILAR,

Geri