Arkadaşlar hatırlayabildiğim kadarıyla bana İzmir de çıkan sorular şöyleydi
1- GPS sisteminde, uydulardan faydalanarak mevki bulabilmek için aşağıdaki verilerden
hangisi kullanılır
a) Enlem
b) Boylam
c) Kerteriz
d) Uzaklık xxxx
e) Eğim
2-40 mil/saat esen bir rüzgarın oluşturduğu rüzgar akıntısının hızı nedir?
a) 2 knot
b) 1,2 knot
0,8 knot %2 İSE 40 TA 0,8 xxx
c) 0,4 knot
3- Ekte bulunan Tide Tables sayfasını ve harita parçasını kullanarak Tongue demir mevkiinde 5
Ocak 16:30:00 ZT gel-git akıntısının yön ve hızını bulunuz.
a) 194° - 1,1,knot
b) 217° - 0,9 knot
c) 298° - 0,8 knot
d) 086° - 0,8 knot
044° - 1,6 knot xxxx
4-Hc>Ho ise ne olur sorusu
5-Kesikli çizgilerle yön verilmiş haritada bu sembol ne işe yarar ? Tavsiye rota
6- Gemideki Navtex aygıtının yaptığı otomatik bir işlev için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
a) Yalnız deniz meteoroloji haberlerini alır ve kayıt eder,
b) Yalnız seyir (seyrisefer) uyarılarını alır ve kayıt eder,
c) Seyir ve meteoroloji haberlerini alır ve kayıt eder, xxxxxx
d) Sinoptik harita verir,
e) Yalnız atış ve tatbikat sahalarını bildirir.
7- Tercihli kanal şamandırası ışık karakteristiği nedir ? Fl (2+1)
8- Transducer nedir ? Tamamen salladım
9- Fener yüksekliği 91 feet ise görünme mesafesi sorusu
10-Büyük daire seyri problemlerinin çözümü için kurulan küresel üçgen için aşağıdaki
ifadelerden hangisi yanlıştır?
a) Ücgenin bir köşesi kalkış noktasının bulunduğu yarı kürenin kutup noktasıdır.
b) Üçgenin kutup noktası açısı kalkış ve varış noktaları arasındaki d.long kadardır.
c) Kalkış ve varış noktaları arasındaki kenarın açısal değeri 90°-lat dır. xxxxx
d) Üçgenin kutup noktası karşısındaki kenarının açısal değeri mesafedir.
e) Üçgenin kutup noktasından karşısındaki kenara çizilen dik, kenarı vertex noktasında keser.
11-Aşağıdakilerden hangisi bir ARPA radarın doğru olarak çalışabilmesi için gereken
bilgilerdendir?
a) Radar anteninin yüksekliği
b) Gemimizin sürati xxxx
c) Gemimizin mevki
d) Zaman
e) Su derinliği
12-Oto pilotta fu düzeni ile ilgili bi soru geldi
13-Güneşin doğuş zamanını gmt olarak sordular
14- Bide tuhaf bi şekil üzerinde burda gösteremiyorum anlatmaya çalışayım kıç kıça v harfi gibi 2 vektörün ortasında sağdakiyle 50 lik bir açı yapan kesikli çizgilerle kıçı diğerlerinin kıçıyla bitişik bi vektör daha çizilip hepsinin üzeri çizgiyle birleştirilmiş du durumda ne olmuştur gibi bişey Şıklarda biri nısbi öteki sonradan geçti gibi bişeylerdi. Soruyuda anlamadım zaten cevap şıklarınıda hatırlayamadım
Ben 75 le atlattım inşaallah herkese kolay sorular çıkar allah hepimizin yardımcısı olsun...
15- 152 rotasına giden gemi bir cismi 130 de kerteriz ediyorso bu nasıl tabir edilir,söylenir vs.
İskele 22 derecede
16- Cayrosu hatasız bir gemi cayrosu hatalı bir gemiyle cayro hatası tesbiti için çalışıyolar.. Sağlam olan diğerini 179 da arızalı olan ise 356 da kerteriz ediyorsa cayro hatası nedir ? ----- 3 derece East rakamlar tam böylemiydi emin değilim ama soru formatı buydu.
1- GPS sisteminde, uydulardan faydalanarak mevki bulabilmek için aşağıdaki verilerden
hangisi kullanılır
a) Enlem
b) Boylam
c) Kerteriz
d) Uzaklık xxxx
e) Eğim
2-40 mil/saat esen bir rüzgarın oluşturduğu rüzgar akıntısının hızı nedir?
a) 2 knot
b) 1,2 knot
0,8 knot %2 İSE 40 TA 0,8 xxx
c) 0,4 knot
3- Ekte bulunan Tide Tables sayfasını ve harita parçasını kullanarak Tongue demir mevkiinde 5
Ocak 16:30:00 ZT gel-git akıntısının yön ve hızını bulunuz.
a) 194° - 1,1,knot
b) 217° - 0,9 knot
c) 298° - 0,8 knot
d) 086° - 0,8 knot
044° - 1,6 knot xxxx
4-Hc>Ho ise ne olur sorusu
5-Kesikli çizgilerle yön verilmiş haritada bu sembol ne işe yarar ? Tavsiye rota
6- Gemideki Navtex aygıtının yaptığı otomatik bir işlev için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
a) Yalnız deniz meteoroloji haberlerini alır ve kayıt eder,
b) Yalnız seyir (seyrisefer) uyarılarını alır ve kayıt eder,
c) Seyir ve meteoroloji haberlerini alır ve kayıt eder, xxxxxx
d) Sinoptik harita verir,
e) Yalnız atış ve tatbikat sahalarını bildirir.
7- Tercihli kanal şamandırası ışık karakteristiği nedir ? Fl (2+1)
8- Transducer nedir ? Tamamen salladım
9- Fener yüksekliği 91 feet ise görünme mesafesi sorusu
10-Büyük daire seyri problemlerinin çözümü için kurulan küresel üçgen için aşağıdaki
ifadelerden hangisi yanlıştır?
a) Ücgenin bir köşesi kalkış noktasının bulunduğu yarı kürenin kutup noktasıdır.
b) Üçgenin kutup noktası açısı kalkış ve varış noktaları arasındaki d.long kadardır.
c) Kalkış ve varış noktaları arasındaki kenarın açısal değeri 90°-lat dır. xxxxx
d) Üçgenin kutup noktası karşısındaki kenarının açısal değeri mesafedir.
e) Üçgenin kutup noktasından karşısındaki kenara çizilen dik, kenarı vertex noktasında keser.
11-Aşağıdakilerden hangisi bir ARPA radarın doğru olarak çalışabilmesi için gereken
bilgilerdendir?
a) Radar anteninin yüksekliği
b) Gemimizin sürati xxxx
c) Gemimizin mevki
d) Zaman
e) Su derinliği
12-Oto pilotta fu düzeni ile ilgili bi soru geldi
13-Güneşin doğuş zamanını gmt olarak sordular
14- Bide tuhaf bi şekil üzerinde burda gösteremiyorum anlatmaya çalışayım kıç kıça v harfi gibi 2 vektörün ortasında sağdakiyle 50 lik bir açı yapan kesikli çizgilerle kıçı diğerlerinin kıçıyla bitişik bi vektör daha çizilip hepsinin üzeri çizgiyle birleştirilmiş du durumda ne olmuştur gibi bişey Şıklarda biri nısbi öteki sonradan geçti gibi bişeylerdi. Soruyuda anlamadım zaten cevap şıklarınıda hatırlayamadım
Ben 75 le atlattım inşaallah herkese kolay sorular çıkar allah hepimizin yardımcısı olsun...
15- 152 rotasına giden gemi bir cismi 130 de kerteriz ediyorso bu nasıl tabir edilir,söylenir vs.
İskele 22 derecede
16- Cayrosu hatasız bir gemi cayrosu hatalı bir gemiyle cayro hatası tesbiti için çalışıyolar.. Sağlam olan diğerini 179 da arızalı olan ise 356 da kerteriz ediyorsa cayro hatası nedir ? ----- 3 derece East rakamlar tam böylemiydi emin değilim ama soru formatı buydu.