Arkadaşlar burada paylaşılan soruların sınavlarda büyük katkısı oluyor gerçekten bende bana çıkan soruları paylaşayım. Sınavdan sonra aldığım notları yazdım şıkları çok hatırlamıyorum. Mart ayında İzmir de bana çıkan sorular şöyle;
1- KN eğrileri ne işe yarar ? (forumda var)
2- Konteyner numarası verilmiş konteyner nerededir sorusu?
010082 Bu numaradaki konteyner geminin neresindedir ?
Cevap : baştan 1.sıra, gemi merkezi , 8.kat (rakamdan tam emin değilim ama bu formattaydı)
3- Kereste yüklemesinde gemi dengesi hesabında düzeltilmiş başlangıç GM yüksekliği kaç metreden az olamaz?
a) 0,15 m xxxx
b) 0,30 m
c) 1,50 m
d) 2,00 m
e) 3,00 m
4- Boş tank gm üzerine nasıl etki yapar ?
5- Kg ve trim sabit iken fsm azalırsa ne olur ?
6- FSC hesabında hangisi kullanılmaz?
7- Blok kat sayısı hesaplanması
8- A gemisi deniz yoğunluğu 1015 kg/m3 olan bir limanda yükleme yapmaktadır. Vasattaki su hattı, yaz yükleme hattından 15 cm altında bulunmaktadır. Bu gemi sefere çıktığında vasat draftı, yaz yükleme hat-tında olabilmesi için geminin kaç ton yük alması gerekmektedir? ( TPC: 30 ton. FWA: 90 mm)
a) 538 t
b) 558 t xxxx
c) 628 t
d) 440 t
e) 570 t
9-Bir tane daha yaz yükleme hattı sorusu geldi ama forumda bulamadım şimdi sitenin hazırladığı soru bankası kitabında var
10- Trim=0 Meyil=0 ise LCB , LCG ve TCG nin birbirilerine göre durumları soruldu
Ben LCB=LCG TCG=0 gibi bişey yaptım ama emin değilim.
11- LCB ile ilgili hangisi doğrudur?
12- Dökme yüklerin ambara yüklenmesinde hangi kapasite kullanılır ?
Bunun ambalajlı yük versiyonu forumda var. Ben grain capacity yaptım.
13-Gemiyi en az etkileyen dinamik hangisidir gibi bi soru vardı
14- Deplasmanın 7895 olduğu bi soru var forumda bulamadım ama soru bankasında var o çıktı
15-Güverteye yükleme yapılırken hangisi dikkate alınmaz soru bankasında var forumda göremedim
16-Geminin ilk stabilitesi nasıl tanımlanır diye bi soru
17-Baş draft: 6,5 mtr kıç 7,5 mtr vasat 6,9 mtr ise durum nedir ? ben 10 cm hagging dedim.
Ben 65 le kaldım şaşırtcı bi sonuç oldu büyük bi hırsla beklemedeyim acayip sorular gelebiliyo allah hepimizin yardımcısı olsun.
1- KN eğrileri ne işe yarar ? (forumda var)
2- Konteyner numarası verilmiş konteyner nerededir sorusu?
010082 Bu numaradaki konteyner geminin neresindedir ?
Cevap : baştan 1.sıra, gemi merkezi , 8.kat (rakamdan tam emin değilim ama bu formattaydı)
3- Kereste yüklemesinde gemi dengesi hesabında düzeltilmiş başlangıç GM yüksekliği kaç metreden az olamaz?
a) 0,15 m xxxx
b) 0,30 m
c) 1,50 m
d) 2,00 m
e) 3,00 m
4- Boş tank gm üzerine nasıl etki yapar ?
5- Kg ve trim sabit iken fsm azalırsa ne olur ?
6- FSC hesabında hangisi kullanılmaz?
7- Blok kat sayısı hesaplanması
8- A gemisi deniz yoğunluğu 1015 kg/m3 olan bir limanda yükleme yapmaktadır. Vasattaki su hattı, yaz yükleme hattından 15 cm altında bulunmaktadır. Bu gemi sefere çıktığında vasat draftı, yaz yükleme hat-tında olabilmesi için geminin kaç ton yük alması gerekmektedir? ( TPC: 30 ton. FWA: 90 mm)
a) 538 t
b) 558 t xxxx
c) 628 t
d) 440 t
e) 570 t
9-Bir tane daha yaz yükleme hattı sorusu geldi ama forumda bulamadım şimdi sitenin hazırladığı soru bankası kitabında var
10- Trim=0 Meyil=0 ise LCB , LCG ve TCG nin birbirilerine göre durumları soruldu
Ben LCB=LCG TCG=0 gibi bişey yaptım ama emin değilim.
11- LCB ile ilgili hangisi doğrudur?
12- Dökme yüklerin ambara yüklenmesinde hangi kapasite kullanılır ?
Bunun ambalajlı yük versiyonu forumda var. Ben grain capacity yaptım.
13-Gemiyi en az etkileyen dinamik hangisidir gibi bi soru vardı
14- Deplasmanın 7895 olduğu bi soru var forumda bulamadım ama soru bankasında var o çıktı
15-Güverteye yükleme yapılırken hangisi dikkate alınmaz soru bankasında var forumda göremedim
16-Geminin ilk stabilitesi nasıl tanımlanır diye bi soru
17-Baş draft: 6,5 mtr kıç 7,5 mtr vasat 6,9 mtr ise durum nedir ? ben 10 cm hagging dedim.
Ben 65 le kaldım şaşırtcı bi sonuç oldu büyük bi hırsla beklemedeyim acayip sorular gelebiliyo allah hepimizin yardımcısı olsun.