GOSS 05.04.2013 Stabilite Uzk. I. Zabit - Çıkmış Sorular

• Konuyu açan Konuyu açan kpstvd
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

kpstvd

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar burada paylaşılan soruların sınavlarda büyük katkısı oluyor gerçekten bende bana çıkan soruları paylaşayım. Sınavdan sonra aldığım notları yazdım şıkları çok hatırlamıyorum. Mart ayında İzmir de bana çıkan sorular şöyle;

1- KN eğrileri ne işe yarar ? (forumda var)

2- Konteyner numarası verilmiş konteyner nerededir sorusu?

010082 Bu numaradaki konteyner geminin neresindedir ?

Cevap : baştan 1.sıra, gemi merkezi , 8.kat (rakamdan tam emin değilim ama bu formattaydı)

3- Kereste yüklemesinde gemi dengesi hesabında düzeltilmiş başlangıç GM yüksekliği kaç metreden az olamaz?

a) 0,15 m xxxx
b) 0,30 m
c) 1,50 m
d) 2,00 m
e) 3,00 m

4- Boş tank gm üzerine nasıl etki yapar ?

5- Kg ve trim sabit iken fsm azalırsa ne olur ?

6- FSC hesabında hangisi kullanılmaz?

7- Blok kat sayısı hesaplanması

8- A gemisi deniz yoğunluğu 1015 kg/m3 olan bir limanda yükleme yapmaktadır. Vasattaki su hattı, yaz yükleme hattından 15 cm altında bulunmaktadır. Bu gemi sefere çıktığında vasat draftı, yaz yükleme hat-tında olabilmesi için geminin kaç ton yük alması gerekmektedir? ( TPC: 30 ton. FWA: 90 mm)
a) 538 t
b) 558 t xxxx
c) 628 t
d) 440 t
e) 570 t

9-Bir tane daha yaz yükleme hattı sorusu geldi ama forumda bulamadım şimdi sitenin hazırladığı soru bankası kitabında var

10- Trim=0 Meyil=0 ise LCB , LCG ve TCG nin birbirilerine göre durumları soruldu

Ben LCB=LCG TCG=0 gibi bişey yaptım ama emin değilim.

11- LCB ile ilgili hangisi doğrudur?

12- Dökme yüklerin ambara yüklenmesinde hangi kapasite kullanılır ?

Bunun ambalajlı yük versiyonu forumda var. Ben grain capacity yaptım.

13-Gemiyi en az etkileyen dinamik hangisidir gibi bi soru vardı

14- Deplasmanın 7895 olduğu bi soru var forumda bulamadım ama soru bankasında var o çıktı

15-Güverteye yükleme yapılırken hangisi dikkate alınmaz soru bankasında var forumda göremedim

16-Geminin ilk stabilitesi nasıl tanımlanır diye bi soru

17-Baş draft: 6,5 mtr kıç 7,5 mtr vasat 6,9 mtr ise durum nedir ? ben 10 cm hagging dedim.

Ben 65 le kaldım :( şaşırtcı bi sonuç oldu büyük bi hırsla beklemedeyim :) acayip sorular gelebiliyo allah hepimizin yardımcısı olsun.

Geri