GOSS 05.09.2013 çanakkale Ana Makina

sailorsem

Denizci
Denizci
arkadaslar ana makinayı 2. seeferde verip sınav stresinden kurtuldum,şimdi ehliyetin gelme stresi baslıyacak..2 sınavda ana makinadan 40 tane farklı soru geldi.35 veya 36 tanesi forumdaki 2 bin küsür sorudan geldi. diğer sınavlarda aynı şekilde %90-95 bu sorulardan çıktı veya az değiştirilmiş halinde çıktıilk sınavda acele etmeyip 1 hafta daha bu sorulara calıssam ilk seferde verebilirdim...ilk kez girecek arkadaslara tavsiyem soruların hepsini sadece doğru cevaplarıyla okumaları bence yeterliir..

78 Aşağıdakilerden hangisi sırast yatakların elemanı değildir?
a) Pinler
b) Kolar
c) Ring
d) Ayar pleytleri
e) Pedler
suan soruları yazamıyorum 2013 office yuklaedim ama sorun cıkartıyor içindekileri cok uzun sürede açıyor..

228 Reaksiyon türbinlerinde buharın hızı için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
a) Sabit ve hareketli kanatlarda yükselir
b) Sabit kanatlarda yükselir ve hareketli kanatlarda düşer
c) Sabit kanatlarda düşer, hareketli kanatlarda yükselir
d) Sabit kanatlarda yükselir, hareketli kanatlarda sabit kalır
e) Hem sabit ve hem de hareketli kanatlarda sabit kalır
261 Portlarla donatılmış iki zamanlı makinelerde kayıp strokun boyu neye eşittir?
a) Egzoz portlarının yüksekliğine
b) Süpürme portlarının yüksekliğine
c) İki sıra süpürme portlu makinelerde, üst sıra portların yüksekliğine
d) Alt sıra süpürme portlarının yüksekliğine
e) Egzoz portlarının yarı yüksekliğine
354 Krank şafttan dişli veya zincir donanımı ile hareket alarak silindirleri aşırı dolduran süperşarj türü aşağıdakilerden hangisidir?
a) Türboşarj
b) Kısmi süperşarj
c) Süperşarj
d) Mekanik süperşarj
e) Aşırı süperşarj
379 Yakıtlarda viskozite aşağıdakilerden hangisini ifade eder?
a) Yakıtın kalınlığını belirler
b) Yakıtın uçuculuğunu belirler
c) Yanmada kurum oluşmasını belirler
d) Yakıtın yanma kabiliyetini belirler
e) Yakıt akımına direnci
452 Dizel motorlarında valf overlepi veya supap çakışması ne şekilde tanımlanabilir?
a) Alt ölü noktadan önce emme supabının açılması
b) Üst ölü noktadan sonra egzoz supabının açılması
c) Üst ölü noktadan sonra egzoz supabının kapanması
d) Egzoz strokunun sonuna doğru, üst ölü nokta civarında emme ve egzoz supaplarının bir süre birlikte açık kalması
e) Alt ölü noktadan sonra emme supabının kapanması
465 Bir geminin makinesinde skavenç yangını başladığı zaman yapılması gereken ilk iş ne olmalıdır?
a) Makine derhal kapatılmalıdır
b) Makine yavaşlatılmalıdır
c) Makinenin devir sayısı çoğaltılmalıdır
d) Silindire daha fazla yakıt verilmelidir
e) Yangın çıkan silindirin soğutma suyu azaltılmalıdır
762 Bir dizel makinesinin soğutma sisteminde en düşük basınç nerede bulunur ?
a) Ceket suyu çıkışında.
b) Soğutma suyu pompasının çıkış tarafında.
c) Genişleme tankının atmosferik çıkışında.
d) Soğutucunun çıkışında.
e) Soğutucunun girişinde.
814 Bir dizel makinesinde aşırı karşı basıncın sebebi ne olabilir ?
a) Egzoz manifoldunda karbonumsu mad) e yığılması.
b) Egzoz manifoldunun aşırı soğutulması.
c) Kıvılcım tutucu perdelerinin aşınması.
d) Yüksek püskürtme basıncı.
e) Yukardakilerin tümü.
878 Gemi dizel makinelerinde kullanılan sıvı yakıtların kendiliğinden tutuşma sıcaklıkları yaklaşık olarak kaç derece selsiyüs dolayındadır ?
a) 200°C.
b) 250°C
c) 300°C
d) 360°C
e) 400°C
885 Yakıt püskürtme pompası ve püskürtme sistemi sorunlarının ana kaynağı nedir ?
a) Yakıt sisteminde hava.
b) Yanlış ayarlama.
c) Yakıt borularının yalıtımı.
d) Aşırı titreşim.
e) Aşırı kompresyon sıcaklığı. bu sorunun şıklarını degıstırmısler ve cevap yanlıs ınde ayarı olacak..
964 Bir dizel makinesinin krank veblerinden sancak-iskele yönünde ölçülen deflekşın aşağıda belirtilenlerden hangisidir ?
a) Yatay deflekşın.
b) Negatif deflekşın.
c) Pozitif deflekşın.
d) Dikey deflekşın.
e) Nötr deflekşın. iön aön yönunde olanı cıktı
979 Dizel makinelerinin operasyonları sırasında egzoz stroku ne zaman sona erer?
a) Tam üst ölü noktada.
b) Üst ölü noktadan 5 derece sonra.
c) Üst ölü noktadan 5 derece önce.
d) Üst ölü noktadan 20 derece sonra.
e) Üst ölü noktadan 20 derece önce. burda sıklara yanlış yazılmıs bende şımdı farkkettim.cevabı aön dan 20-59 derece once olarak ısaretledım

bunların harıcınde sulfurun çıylesme noktasını 160 derece olan soru çıktı.
turbosarjın ne ışe yaradıgı sorusu cıktı.

arkadaslar ana makinayı 2. seeferde verip sınav stresinden kurtuldum,şimdi ehliyetin gelme stresi baslıyacak..2 sınavda ana makinadan 40 tane farklı soru geldi.35 veya 36 tanesi forumdaki 2 bin küsür sorudan geldi. diğer sınavlarda aynı şekilde %90-95 bu sorulardan çıktı veya az değiştirilmiş halinde çıktıilk sınavda acele etmeyip 1 hafta daha bu sorulara calıssam ilk seferde verebilirdim...ilk kez girecek arkadaslara tavsiyem soruların hepsini sadece doğru cevaplarıyla okumaları bence yeterliir..

78 Aşağıdakilerden hangisi sırast yatakların elemanı değildir?
a) Pinler
b) Kolar
c) Ring
d) Ayar pleytleri
e) Pedler
suan soruları yazamıyorum 2013 office yuklaedim ama sorun cıkartıyor içindekileri cok uzun sürede açıyor..

cevabı pinler olacak

979 Dizel makinelerinin operasyonları sırasında egzoz stroku ne zaman sona erer?
a) Tam üst ölü noktada.
b) Üst ölü noktadan 5 derece sonra.
c) Üst ölü noktadan 5 derece önce.
d) Üst ölü noktadan 20 derece sonra.
e) Üst ölü noktadan 20 derece önce. burda sıklara yanlış yazılmıs bende şımdı farkkettim.cevabı aön dan 20-59 derece once olarak ısaretledım

sadece teorik bilgime dayalı söylüyorum cevabı d olmalı. cebri eksoz olarak piston yukarı çıkacaktır. Overlapin olması içinde ÜÖN 'dan sonra kapanmalıdır.

Geri