GEMİCİLİK VE GEMİ MANEVRASI soruları;
1)Bir tane demir şekli verilmişti hangi demir türüdür diye bir soruydu.
2)VOLTA kelime anlamı nedir diye bir soru vardı.
3)Boya inceltici olarak kullanılan maddeyi sormuştu.
4)Halatların çimalarını koruma amaçlı olarak atılan piyan bağı soruldu.
5)Demir zincirinin gemide kalan sonu aşağıdakilerden hangisine bağlıdır?
HIRÇA MAPASI
6)Yakın bankın neden olduğu emme ve püskürtme ile bunların sonunda oluşan bank etkisi geminin hangi bölümlerini ne şekilde etkiler?
BAŞTA PÜSKÜRTME, KIÇTA EMME OLUR, GEMİ SAVRULUP KANALA AYKIRILAR
7)Aşağıdakilerden hangisi trimin manevraya etkisi değildir?
KIÇA TRİMLİ BİR GEMİNİN DÖNME ÇEMBERİ BAŞA TRİMLİYKEN OLDUĞUNDAN DAHA KÜÇÜKTÜR
8)Bumbanın topuğunun direğe bağlandığı yer neresidir?
ISKAÇA
9)Denize adam düştüğünde dönüş şekli seçilirken hangisi göz önünde bulundurulmaz?
HAVANIN SICAKLIĞI
10)Dönüşün herhangi bir anında, gemi ağırlık merkezinin, ilk rota doğrultusundan olan dikey uzaklığa ne ad verilir?
YANLAMA (GEÇİŞ)
11)Geminin pruvası 270 derece rotasına bakmaktadır, 180 derece rotasına 2 mil akıntı bulunmaktadır, buna göre 3 saat sonra geminin pozisyonu nedir diye bir soru vardı.
12)Aşağıdakilerden hangisi gemi manevrasında kullanılmaz diye bir soru vardı.
PERVANE, MAKİNA, DÜMEN, DEMİR, IRGAT-VİNÇ VARDI ŞIKLARDA
13)Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
KIÇTAN KASARALI GEMİLERDE KIÇ OMUZLUK RÜZGARININ ETKİSİ İLE BAŞ RÜZGAR ALTINA KAÇMA EĞİLİMİNDEDİR
14)Gemi karinasında böceklenmeye karşı hangi cins boya kullanılır?
ANTİFOULİNG
15)Çifte demirde yatan bir geminin değişik salma yönleri nedeniyle, demir zincirlerinin birbiri üzerine volta almaması için kullanılan fırdöndü ve zincir baklalarından oluşan donanıma ne ad verilir?
KARAMUSAL
16)Bir tane soru vardı demirin loçaya oturmasında engel olmasını engelleyen yapı diye bir soru olması lazım tam olarak hatırlamıyorum ama;
Ben cevap olarak KAPLUMBAĞA DEDİM
17)Bir tane daha karina da hangi boya kullanılır diye bir soru vardı böceklenmeye karşı denilmeyen, soruyu tam olarak hatırlamıyorum,
BEN BU SORUYUDA ANTİFOULİNG İŞARETLEDİM
DİĞER 3 SORUYU HATIRLAMIYORUM UMARIM GİREN ARKADAŞLAR İÇİN İYİ BİR SINAV GEÇER, ŞİMDİDEN HERKESE BAŞARILAR.
1)Bir tane demir şekli verilmişti hangi demir türüdür diye bir soruydu.
2)VOLTA kelime anlamı nedir diye bir soru vardı.
3)Boya inceltici olarak kullanılan maddeyi sormuştu.
4)Halatların çimalarını koruma amaçlı olarak atılan piyan bağı soruldu.
5)Demir zincirinin gemide kalan sonu aşağıdakilerden hangisine bağlıdır?
HIRÇA MAPASI
6)Yakın bankın neden olduğu emme ve püskürtme ile bunların sonunda oluşan bank etkisi geminin hangi bölümlerini ne şekilde etkiler?
BAŞTA PÜSKÜRTME, KIÇTA EMME OLUR, GEMİ SAVRULUP KANALA AYKIRILAR
7)Aşağıdakilerden hangisi trimin manevraya etkisi değildir?
KIÇA TRİMLİ BİR GEMİNİN DÖNME ÇEMBERİ BAŞA TRİMLİYKEN OLDUĞUNDAN DAHA KÜÇÜKTÜR
8)Bumbanın topuğunun direğe bağlandığı yer neresidir?
ISKAÇA
9)Denize adam düştüğünde dönüş şekli seçilirken hangisi göz önünde bulundurulmaz?
HAVANIN SICAKLIĞI
10)Dönüşün herhangi bir anında, gemi ağırlık merkezinin, ilk rota doğrultusundan olan dikey uzaklığa ne ad verilir?
YANLAMA (GEÇİŞ)
11)Geminin pruvası 270 derece rotasına bakmaktadır, 180 derece rotasına 2 mil akıntı bulunmaktadır, buna göre 3 saat sonra geminin pozisyonu nedir diye bir soru vardı.
12)Aşağıdakilerden hangisi gemi manevrasında kullanılmaz diye bir soru vardı.
PERVANE, MAKİNA, DÜMEN, DEMİR, IRGAT-VİNÇ VARDI ŞIKLARDA
13)Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
KIÇTAN KASARALI GEMİLERDE KIÇ OMUZLUK RÜZGARININ ETKİSİ İLE BAŞ RÜZGAR ALTINA KAÇMA EĞİLİMİNDEDİR
14)Gemi karinasında böceklenmeye karşı hangi cins boya kullanılır?
ANTİFOULİNG
15)Çifte demirde yatan bir geminin değişik salma yönleri nedeniyle, demir zincirlerinin birbiri üzerine volta almaması için kullanılan fırdöndü ve zincir baklalarından oluşan donanıma ne ad verilir?
KARAMUSAL
16)Bir tane soru vardı demirin loçaya oturmasında engel olmasını engelleyen yapı diye bir soru olması lazım tam olarak hatırlamıyorum ama;
Ben cevap olarak KAPLUMBAĞA DEDİM
17)Bir tane daha karina da hangi boya kullanılır diye bir soru vardı böceklenmeye karşı denilmeyen, soruyu tam olarak hatırlamıyorum,
BEN BU SORUYUDA ANTİFOULİNG İŞARETLEDİM
DİĞER 3 SORUYU HATIRLAMIYORUM UMARIM GİREN ARKADAŞLAR İÇİN İYİ BİR SINAV GEÇER, ŞİMDİDEN HERKESE BAŞARILAR.