D
derinsular
Misafir
Bu sitede paylasılanlardan faydalanan herkezin paylaşmanın devamı için çaba göstermeli bende öyle yaptım
05.06.2013 tarihli uzakyol kaptan hukuk sınavında son 5 dk yi benimle aynı fikirde olan arkadaşlar için ayırdım.
herkezin elinde olan stnd sınav çalışma sorularından farklı olan sorları paylasıyorum
1-Hangisi kurtarma yardım üçretinin tayininde dikkate alınmaz
Cevap : KULLANILAN MALZEMENIN DEĞERİ
2-Yolcu motoru...
Cevap: TAM BOYU 42 M ALTINDA LIMAN SEFER BOLGESI ICINDE VEYA MERKEZ ISKELEDEN 25 MIL DEN FAZLA ACILMADAN GUNUBIRLIK YOLCU TASIYAN TICARET GEMISINI IFADE EDER
3- Yüklemenin ve boşaltmanın zmanından önce yapılması sonucu tasarruf edılen zaman nedenıyle tasıtan ve gonderılene odenen paraya ne denır
Cevap : Hızlandırma primi (Dispeç ücreti)
4- Hizmet sözleşmesi sırasında gemiadamı ölürse ne olmaz
Cevap:TAZMINAT HAKLARI SONA ERER
5-Hangisi yeterlilik derecesi değildir
Cevap: YAKINYOL VARDIYA ZABITI
6-ISM kod a göre her bir geminin emniyetini izlemekten ve gemi operasyonları için gerekli sahil kaynagı saglamaktan sorumlu olan...........vs ...işletme tarafından atanmış ısm in tam uygulanmasında tam yetkiye haiz atanmış kimseye ne denir.
Cevap: KRADA ATANMIŞ KISI (DPA)
7-TTK 821 md ne göre gemiadamı değildir
Cevap: KILAVUZ
8-Gemilerde parça mal tasımayla ılgılı navlun mukavelesi hangisidir
Cevap:KIRKAMBAR MUKAVELESİ
9-MARPOL73/78 EK-4 dezenfekte olduktan sonra en yakın karadan min-max. kaç milden denize atılabılr?
Cevap: 4-12 MİL
10-MARPOL73/78 EK 1-2-4 Gereği boşaltım yapılabildiğinde en önemli şart nedir?
Cevap: Ek lerin şartları yerine getirilse dahi gemi üzerinde sürat yoksa tahliye yapılamaz
NOT: 8 SORU MARPOL 73/78 SÖZLESMESIYLE İLGİLİ
2 SORU SOLAS 74/8 SOZLESMESIYLE ILGILI
2 SORU ISM
5 SORU TTK
PERSONEL IDARECILIKĞİNDEN CIKMADI
05.06.2013 tarihli uzakyol kaptan hukuk sınavında son 5 dk yi benimle aynı fikirde olan arkadaşlar için ayırdım.
herkezin elinde olan stnd sınav çalışma sorularından farklı olan sorları paylasıyorum
1-Hangisi kurtarma yardım üçretinin tayininde dikkate alınmaz
Cevap : KULLANILAN MALZEMENIN DEĞERİ
2-Yolcu motoru...
Cevap: TAM BOYU 42 M ALTINDA LIMAN SEFER BOLGESI ICINDE VEYA MERKEZ ISKELEDEN 25 MIL DEN FAZLA ACILMADAN GUNUBIRLIK YOLCU TASIYAN TICARET GEMISINI IFADE EDER
3- Yüklemenin ve boşaltmanın zmanından önce yapılması sonucu tasarruf edılen zaman nedenıyle tasıtan ve gonderılene odenen paraya ne denır
Cevap : Hızlandırma primi (Dispeç ücreti)
4- Hizmet sözleşmesi sırasında gemiadamı ölürse ne olmaz
Cevap:TAZMINAT HAKLARI SONA ERER
5-Hangisi yeterlilik derecesi değildir
Cevap: YAKINYOL VARDIYA ZABITI
6-ISM kod a göre her bir geminin emniyetini izlemekten ve gemi operasyonları için gerekli sahil kaynagı saglamaktan sorumlu olan...........vs ...işletme tarafından atanmış ısm in tam uygulanmasında tam yetkiye haiz atanmış kimseye ne denir.
Cevap: KRADA ATANMIŞ KISI (DPA)
7-TTK 821 md ne göre gemiadamı değildir
Cevap: KILAVUZ
8-Gemilerde parça mal tasımayla ılgılı navlun mukavelesi hangisidir
Cevap:KIRKAMBAR MUKAVELESİ
9-MARPOL73/78 EK-4 dezenfekte olduktan sonra en yakın karadan min-max. kaç milden denize atılabılr?
Cevap: 4-12 MİL
10-MARPOL73/78 EK 1-2-4 Gereği boşaltım yapılabildiğinde en önemli şart nedir?
Cevap: Ek lerin şartları yerine getirilse dahi gemi üzerinde sürat yoksa tahliye yapılamaz
NOT: 8 SORU MARPOL 73/78 SÖZLESMESIYLE İLGİLİ
2 SORU SOLAS 74/8 SOZLESMESIYLE ILGILI
2 SORU ISM
5 SORU TTK
PERSONEL IDARECILIKĞİNDEN CIKMADI