GOSS 06.06.2013 Hukuk Çıkmış Sorular (U.K.)

• Konuyu açan Konuyu açan derinsular
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
D

derinsular

Misafir
Bu sitede paylasılanlardan faydalanan herkezin paylaşmanın devamı için çaba göstermeli bende öyle yaptım
05.06.2013 tarihli uzakyol kaptan hukuk sınavında son 5 dk yi benimle aynı fikirde olan arkadaşlar için ayırdım.

herkezin elinde olan stnd sınav çalışma sorularından farklı olan sorları paylasıyorum

1-Hangisi kurtarma yardım üçretinin tayininde dikkate alınmaz

Cevap : KULLANILAN MALZEMENIN DEĞERİ

2-Yolcu motoru...

Cevap: TAM BOYU 42 M ALTINDA LIMAN SEFER BOLGESI ICINDE VEYA MERKEZ ISKELEDEN 25 MIL DEN FAZLA ACILMADAN GUNUBIRLIK YOLCU TASIYAN TICARET GEMISINI IFADE EDER

3- Yüklemenin ve boşaltmanın zmanından önce yapılması sonucu tasarruf edılen zaman nedenıyle tasıtan ve gonderılene odenen paraya ne denır

Cevap : Hızlandırma primi (Dispeç ücreti)

4- Hizmet sözleşmesi sırasında gemiadamı ölürse ne olmaz

Cevap:TAZMINAT HAKLARI SONA ERER

5-Hangisi yeterlilik derecesi değildir

Cevap: YAKINYOL VARDIYA ZABITI

6-ISM kod a göre her bir geminin emniyetini izlemekten ve gemi operasyonları için gerekli sahil kaynagı saglamaktan sorumlu olan...........vs ...işletme tarafından atanmış ısm in tam uygulanmasında tam yetkiye haiz atanmış kimseye ne denir.

Cevap: KRADA ATANMIŞ KISI (DPA)

7-TTK 821 md ne göre gemiadamı değildir

Cevap: KILAVUZ

8-Gemilerde parça mal tasımayla ılgılı navlun mukavelesi hangisidir

Cevap:KIRKAMBAR MUKAVELESİ

9-MARPOL73/78 EK-4 dezenfekte olduktan sonra en yakın karadan min-max. kaç milden denize atılabılr?

Cevap: 4-12 MİL

10-MARPOL73/78 EK 1-2-4 Gereği boşaltım yapılabildiğinde en önemli şart nedir?

Cevap: Ek lerin şartları yerine getirilse dahi gemi üzerinde sürat yoksa tahliye yapılamaz

NOT: 8 SORU MARPOL 73/78 SÖZLESMESIYLE İLGİLİ
2 SORU SOLAS 74/8 SOZLESMESIYLE ILGILI
2 SORU ISM
5 SORU TTK
PERSONEL IDARECILIKĞİNDEN CIKMADI

sınavdan kaç aldınız acaba ve bu sorulaın cevaplarından şüphelendiğiniz varmı ? Paylaşım için teşekkrler. Sizinle aynı gün giren arkadaşımada bu soruların aynısı ıkmış. burdan şu sonucu çıakrabilirmiyiz. aynıgün içinde aynı dersden giren kişilere aynı sorular çıkıyor olabilir mi ?

Paylaşım için Teşekkürler

bu soruların hepsi elimde var yani yeni değil

Peki bu soruları forumda paylaştınız mı? paylaştıysanız hangi konu başlığı altında bulabilirim ?Teşekkürler

sınavdan kaç aldınız acaba ve bu sorulaın cevaplarından şüphelendiğiniz varmı ? Paylaşım için teşekkrler. Sizinle aynı gün giren arkadaşımada bu soruların aynısı ıkmış. burdan şu sonucu çıakrabilirmiyiz. aynıgün içinde aynı dersden giren kişilere aynı sorular çıkıyor olabilir mi ?

Paylaşım için Teşekkürler

Peki bu soruları forumda paylaştınız mı? paylaştıysanız hangi konu başlığı altında bulabilirim ?Teşekkürler

mailinizi atarsanız elimdeki tüm soruları size gönderebilirim

Geri