GOSS 07.03.2012 Dz. Tic. Hukuku Izmir Yeni Sorular

erciyes_kaizer

Küpeşteci
Denizci
arkadaşlar bana yaklaşık 12 13 tane yeni soru geldi aklımda kalanları paylaşmaya çalışacağım sizinle.
1) psc 15 kodu ne anlama gelir gibi bi soru vardı
şıklar-- limanda düzeltilmesi istenir--diğer limanda düzeltilmesi istenir---15gün içinde düzeltilmesi istenir--30 gün içinde düzeltilmesi istenir gibiydi doğru cevabı bende bilmiyorum

2)kaptanın emir ve disiplin yetkisini kötüye kullandığında alacağı ceza nedir?

3)hangisi sorumluluk ile ilgilidir diye bi soru vardı
şıklar fund-oprc-llmc gibi bişeylerdi

4)deniz kirliliğinden dolayı ortaya çıkacak dava etme hakkı kaç yıl içinde sona erer.
2yıl-5yıl-1yıl-3 ay gibi şıklardı

5)kurtarma hakkı hesaplanırken hangileri dikkate alınmaz (bu soru klasörde var ancak şıklar farklıydıı)

şimdilik aklımda kalanlar bunlar hatırladıkca yazarım herkese kolay gelsin

soruların yanıtları kendi bilgimdir. yanlışım olabilir. bilenler düzeltsin lütfen..

1. soru: kod 15 bir sonraki liman demektir.
limanda düzeltim, daha doğrusu kalkış öncesi için kod 17
30 günde düzeltim için kod 18
14 gün içinde düzeltimin kodu ise 16'dır..
kod 30'u görmek kimseye nasip olmaz inşallah...

2. soru: 15 günden 1 seneye kadar hapis, ve 2 aylığı kadar para cezası diye biliyorum. ama emin olamadım şimdi.

3.soruyu tam anlamadım ama, FUND deniz kirliliğinde oluşan zararın karşılanması için sorumlulukla ilgili diye hatırlıyorum.

4.soru sanırım 30 gün içinde dava açılır

5.soruya şıklar olmadan cevap veremiyorum. ama geminin değeri, yükün değeri, personel sayısı, navlunun girdiği kesin.

hangisi acil kirlilik önleme ile ilgilidir
cevap Sopep
hangisi Deniz kirlilğini konusunda alıanacak tedbirlerden değidlir?
cevap: genel ve özel liman kurallarının bilinmesi

10 deficiency rectified
15 rectify deficiency at next port
16 rectify deficiency within 14 days
17 rectify deficiency before departure
18 rectify deficiency within 3 months
30 detainable deficiency
99 other (specify)

Madde 1470 – Bir gemi adamına veya gemideki diğer bir kimseye karşı disiplin salahiyetini kötüye
kullanan kaptan veya gemi zabitleri, şikayet üzerine on beş günden bir seneye kadar hapis ve en az iki aylığı
tutarında ağır para cezasiyle cezalandırılırlar.
Gemi hizmetlerinin esaslı bir şekilde aksaması neticesini meydana getirebilecek mahiyette bulunan ve
yapmaması gereken bir hareketi bilerek yapan veya ihmal edilmesi aynı mahiyette bulunan ve yapması gereken
bir hareketten bilerek kaçınan veya yukarıki maddede yazılı suçların işlenmesine göz yuman veyahut bunlara
iştirak eden kaptan donatanın şikayeti üzerine yukarıki maddedeki cezaya mahküm edilir.

Geri