GOSS 07.04.2014 Tophane İngilizce Sorular

piripper

Küpeşteci
Denizci
öncelikle herkese kolay gelsin. 1 aydır forumları alt üst etmeme rağmen hala yeni yeni sorular gördüm. 80 ile geçtiğim bu sınavda farkına vardığım tek şey terim bilgilerine çok çalışmak gerekir. cümleleri tam olarak hatırlayamadığımdan bazılarını türkçe yazacağım.

1. gemide ikinci kaptan ve 3. kptan arasında geçen telsiz konuşmasını vermiş
sec off: man over boat from strbdside
chief off: second off. do emergency procedure and call the bosun
sec off: emerg. procedure will carry and bosun will call
chieff off: second off. pilot vessel position on gps and lover mob buoy
sec off: ...
chief off: ...
yukarıdaki konuşmada chief off. 3. kaptana bosun u aramasından sonra ne istemiştir
a- lover mob buoy
b- keep visual watch on sea
c- ...
d- pilot vessel position (işaretlediğim)
e-..

2. gemi class dan surveye girmiş ve teprorary certificate verilmiş. aşağıdakilerin hangisi temporary cert. ile ilgili doğrusudur
a- temprorary cert normal sertifikanın tüm yeterliliklerine sahiptir.
b- temprorary cert süresi 6 aydır
c- temprorary cert valid tarihi annual tarihine kadardır (salladım)
d- temprorary cert gemiye gelene kadar normal sertifika çıkarılmalıdır
e-

3. line may have eighter a left ... or a right ... depending up on how the strand are twisted together
a- lay (cevap bu)
b- twist
c- side
d- way
e- hand

4- During navigation, navigator shall be refer to both texts and ....... example of text sailing directions list of lights example of table sight reduction.
a) Books
b) Directions
c) Tables (cevap bu)
d)Charts

5- Line may have eithr a left ............. or a right .............. depending up on how the strand are twisted to gether
a) Lay (cevap bu) bu soru çok fazla çıkıyor
b) Twist
c) Side
d) Way
e) Hand

6- Seamans who can not use VHF how can comminicate.
a) signal (cevap bu)
b) loud speaker
c) flags

7- (forumlarda bu soru tam tersi verilmiş) uygun taşıma yapılabilmesi için solas a göre liferaft ağırlığı ne kadardan fazla olmamalıdır.
a-185 kg (bn bunu yaptım doğru galiba)
b 50 kg
c- 110 kg
d- 155 kg
e- 185kg dan küçük bi değerdi tam hatırlamıyorum

8) ............ survey is a unigue one and a complete inspection off all the items relating to the particular cetificate before the ship
a) Initial (cevap bu)
b) İntermediate
c) Annual
d) Periodical
e) Renewal

9- mayday hangi mesaj türü için kullanılır.
a- securite
b- safety
c- ...
d-..
e- distress (cevap bu)

10- vardiya tutmakta olan zabit rüzgarın ve dalganın yönünü counterclock wise yönünde yavaş yavaş değiştiğini gözlemlemektedir. bu duruma ne denir.
a-
b-
c-
d- backing (cevap) diğer şıklar alakasızdı ve veering de yoktu. kafa karıştırmadi yani
e-

11- kaptan safety meeting deki kayıtları nereye tutar
a- port log
b- offical log book (bunu yaptım ama emin değilim)
c- crew list
d- muster list
e- ..

12-........... is an offical record book which is used to keep information about a journey such as the ship's speed heading, port of call, crew complement, and events on board ship
A) A noon position report
b) A letter of confirmation
c) A log book (cevap bu)
d) A draft survey
e) A letter of protesd

13- geminin baş ve kıç formuyla alakalı bi soru vardı. bu bağlantıların nereye ana ağırlığı bindirdiği filan. o kadar çok terim kullanılmıştı ki hatırlayamıyorum malesef. şıklar da tek kelimelik bilmediğim anlamlardı.

14- eski sorulardan bi paragraf vardı. cevabı testimontial olan.

15- bi gemi class denetimi geçirmiş ve class dan atılmış. aşağıdakilerden doğru olanı seçiniz vardı
a- geminin tekne ve makinesi class yeterliliklerini karşılamadığı için
b- gemi sagibinin class yeterliliklerini bakım tutum ile karşılamadığı için
c- gemi 12 yaşından büyük olduğu için
d- a+b (cevap bunu yaptım)
e hiçbiri

16- forumlarda bulunan fail a line means ?? vardı lakin cevaplar forumdakilere göre farklıydı
bn a şıkkını işaretlerdim. halatı uzun bi şekilde güverteye açmak (salya yapmak)

hatırlaya bildiklerim bu kadar aklıma geldikçe paylaşmaya çalışıcam. sınava girecek arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim ...

2. gemi class dan surveye girmiş ve teprorary certificate verilmiş. aşağıdakilerin hangisi temporary cert. ile ilgili doğrusudur
a- temprorary cert normal sertifikanın tüm yeterliliklerine sahiptir.
b- temprorary cert süresi 6 aydır
c- temprorary cert valid tarihi annual tarihine kadardır (salladım)
d- temprorary cert gemiye gelene kadar normal sertifika çıkarılmalıdır
e-

Doğru cevap C

Geri