GOSS 07.05.2013 Gemicilik Yeni Sorular Izmir

capt.ibrahim

Denizci
Denizci
merhaba arkadaşlar.
dün girdiğim sınavda daha önce karşılaşmadığım bir kaç soruyu paylaşmak istiyorum.
umarım bir faydası olur.

-kaptan bir yere demirlemek için kaloma katsayısını 4 olarak belirliyor.loçadan deniz suyuna mesafe 30 metre olduğuna göre kaç kilit kaloma vermelidir (1 kilit 30 metre alınız) diye bir soru idi.
4 dedim sanırım yanlış.(şıklar 4 -7 -8 -9 olması lazım)

-en kısa sürede manevra hangi makine tipinde gerçekleştirilir.
dizel, turbo elektirik,dizel elektirik gibi şıklar vardı.turbo elektirik dedim sanırım yanlış

-aşağıdakilerden hangisi rüzgarın gemi üzerinde etkisi değildir diye bir soruydu.
çökme ve bayıltma arasında kaldım.(bayıltma dedim sanırım oda yanlış)

1)MARPOL'e göre dizel makinalarda kükürt oranı en fazla % kaç olmalıdır.
a) %0,3
b) %0,5
c) %2,5
d) %3,0
e) %4,5

5-zincirin dile yaptığı acı 15 derece artarsa tutması ne kadar azalır die bi soru vardı. sonuç 1/2 olacak

7-gaz sülfirik asitin yoğuşma tehlikesine karşılık baca sıcaklığı en az kaç derece olmalıdır?
150 dedim

neyse sonuçta 85 alarak geçtim sanırımdiğer sorularım kesin doğru.dolayısıyla yanlışlarım bunlardandır.

herkese başarılar.

iyi günler arkdaslar,
-kaptan kaloma miktarını 4 olarak belirlediyse derinlik 40mtr veya daha fazla olmalıdır ki buna locadan deniz seviyesine olan 30mtr lik mesafede eklenirse toplam 70mtr bulunur.bu durumda katsayı ile derinlik carpılıp toplam zincir uzunluğu olan 210mtr (7 kilit) bulunur.

-en kısa süreli manevra turbo elekririk-elektirik ve dizel-elektirik makineleriyle yapılır.sanırım capt.ibrahim arkadaşımız sıkları yanlış hatırlamış veya soruda sıklar yanlış yazılmıstır.

-çökme;rüzgarın gemi üzerindeki etkilerinden değildir.

-marpol,e gore kükürt oranı %4,5 ama kural 0cak 2012 den sonra %3,5 olacaktı.

inş.sınava çalışan arkadaşlara faydası olacaktır.

marpole göre kükürt oranı bende 4,5 yaptım.en kısa sürede manevra için şıkları doğru hatırlıyorum yoksa bende en kısa sürede manevra turbo veya dizel elektirik olarak biliyorum(gemi kullanma kitabından)fakat şıklarda malesef ikiside vardı.

marpole göre kükürt oranı bende 4,5 yaptım.en kısa sürede manevra için şıkları doğru hatırlıyorum yoksa bende en kısa sürede manevra turbo veya dizel elektirik olarak biliyorum(gemi kullanma kitabından)fakat şıklarda malesef ikiside vardı.

benım bildiğim ilk oranı yüzde beşti onu yüzde bir bucuga düşürdüler en sonuncusuda yüzde 0,5 diye hatırlıyorum kitapta öyle görmüştüm ama yene bakarım

benım bildiğim ilk oranı yüzde beşti onu yüzde bir bucuga düşürdüler en sonuncusuda yüzde 0,5 diye hatırlıyorum kitapta öyle görmüştüm ama yene bakarım

eskiden seca alanında %1,5 idi 1 temmuzdan itibaren %1.0 olarak değişti.diğer bölgeler için %4,5 hala geçerli

(New 1% fuel sulphur limits enter into effect from 1 July 2010 for ships operating in the
Sulphur Emission Control Areas comprising the Baltic Sea, North Sea and English
Channel)
(marpolden alıntı)
Regulation 14
Sulphur oxides (SOx)
General requirements
(1) The sulphur content of any fuel oil used on board ships shall not
exceed 4.5% m/m.
(2) The world-wide average sulphur content of residual fuel oil supplied
for use on board ships shall be monitored taking into account
guidelines to be developed by the Organization.*

Geri