GOSS 07.10.2013 İNGİLİZCE HUKUK SORULARI TRABZON

dumlu41

Küpeşteci
Denizci
-Hangisi akdenizde deniz kirliliğini önlemek için düzenlenmiştir bürkreş Barcelona ve 3 şehir ismi daha vardı ben Barcelona yaptım
-İmonun en eski sözleşmesi hangisidir LL TONNAGE MARPOL STCW FALAN VARDI ŞIKLARDA
-yILLIK ÇALIŞMA SÜRESİ ENFAZLA KAÇ GÜNDÜR DİYE BİR SORU VARDI bendeki kaynakda cevap 90 iş günü olarak görünüyordu fakat sınavda cevap şıklarında bu yoktu bende 90 gün olarak işaretledim

-Conventional oil pollution responsible diye başlayan bir soru vardı bu sözleşmenin hangisiyle alakalı olduğunu soruyordu cevaplarda alakalı olabilecek marpol ve civil liability oil pollution vardı

-Tuvalet atıkları maksimim minimum kaçmilde parçalanmış dezenfekte edilmiş olarak atılabilir diye bir soru vardı cevap şıkları 3-9,4-12,4-10 tarzındaydı ben 4-12 yaptım

-Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır diye bir soru vardı iki şıkkı hatırlıyorum bir tanesi kaptan eğer can güvenliği tehlikede olan bir deniz aracı varsa ona yardım etmek zorundadır diğeri ise eğer bir şeyin ücreti (ne ücreti olduğunu hatırlamıyorum) 30 gün içerisinde ödenmez veya itiraz edilmezse gemi stılır diye bir şeydi ben bunu işaterledim ancak doğrumu bilmiyorum

-İngilizcede ise atık yakıtla normal şartlarda daha vizkozitesi yüksek ve daha fazla impurities dir diyordu bu yakıt nasıl kullanılmalıdır diyordu bende distillingi işaretledim boğrumu bilmiyorum

İngilizceden 17 soru hukukdan ise14 soru akademi yayıncılık ve elimdeki diğer kaynaklardan geldi farklı olan hatırladığım soruları ise yukarı yazdım.Eğer isteyen arkadaşlar varsa elimdeki dökümanları mail atabilirim mail adresim adumlu55@hotmail.com bu adrese doküman isteyen arkadaşlar mail atarlarsa elimdeki diğer kaynakları mail atabilirim

Önemli not:Denize ve yola elverişlilik denetinde dikkate alınmayacak şeyleri farklı kaynaklarda farklı cevaplar buldum işin ilginci internetten yönetmeliğe baktımn 2 ayrı yönetmelik çıktı karşıma

Selametle

Geri