GOSS 08.04.2014 Tophane İngilizce

kurtulay

Küpeşteci
Denizci
........................... total weight devamında store etc die devam soruyor ? tam hatırlamıyorum.
a-detweıght
b-net
c-gross
d-deplasman
e-lıghtship

hava raporu verilmiş bir tane yukarda neyden bahsetmektedir die fırtına ihbarı vardı ve onunla ilgili bi sıkkı işaretledim.

the temporary ınternational ussuıd valıd untıl gibi bi soru vardı ? - all turkısh vessel die başlayan bı cümle vardı ? tam hatırlamıyorum belki başkasınada çıkmıssa tamamlayabilir diye yazıyorum

güvertedeki kreyni kimin sorumluluğunda kullanılır gibi bişey vardı tam hatırlamıyorum kalıbını yanıltmak istemem which is the responsbility deck crane .... die gidiyodu
a- master
b- c/o
c- stev. - foreman
d- harbour master
e-loadıng master

Wich statement is wrong regardin the bill of lading?
a) İt is issued bye the carrier of goods for shipment
b) İt is document of title of the goods
c) İt is a negotiable document
d) İt is issued when the goods have been discharget
e) Ship's agent draws up the bill of lading and the ship master signs it

When out of sight of land, position Is (bund by .........
A) coastal navigation
B) metaphysics
C) celestial navigation
D) definite landmarks

map must be labelled with …. and depth information
a : navigational
b: landmarks

aşaıdakilerden hangisi yangın söndürmede kullanılır diye bir soru vardı
a-water
b-foam
c-co2
d-sprınks
e-all

2013 kitabında

8-38-51-153

aklıma gelenler bu kadar arkadaşlar herkeze başarılar dilerim.

öncelikle geçmiş olsun
hava raporu sorusunda clock wise veya counter clock wise geçiyormuydu cevapları hatırlıyormusun backıng veering gibi şıklar varmıydı?
the temproary sorusu klass sörveyi ile mi ilgiydi acaba cevaplarda 6 ay gibi şıklar varmıydı?

kreyn sorusunda şimdi sorumlu dediğinden c/o şıkkı daha yakın geldi tabiki ama bi kelime vardı anlamını bilmediğimden tereddütte kaldım foreman stevdore arasında cünkü yükten sorumlu olanlarda onlar limanda ama gemi kendi bünyesindeki kreyni sorduğundan c/o cevbı daha yakın geliyodu.
hava raporunda dediğim gibi fırtına ile ilgili şeyler vardı şıklar orta uzunlukta konu ile ilgiliydi birinde havanın iyi oldugundan bahsediyo.
temproary sorusuyla diğer dry dock tamamlandıktan sonra şıkkı vardı denizde bişey tamamlandıktan sonra vardı iki tane sertifika yazmışlardı şıklar böleydi.

son olarak bi soru vardı şimdi aklıma geldi ama onuda tam hatırlamıyorum :) gemi yüklemeden önce gemiymi kontrol eder diyordu gemi yüke hazırlanmasından mı sorumlu kim diodu bunun gibi bişeydi
şıkları psc harbour master acenta dpa hatırlamadığım bi şık daha vardı bişey sorveyi gibi

inanın sınavdayken hepsi aklınızda oluyo taki kapıdan adımınızı atınca kapıdan sanki yapbozun parçaları beyninizden kayboluyo eksik kalıyo yardımcı olabildiysem ne mutlu bana ben 3 girişimdi ingilizcede sonunda verdim gerçekten bu sefer kolay diyebilceğim sorular çıktı en azından meslekte gördüğüm ve ingilizce seviyemin kurtarabilecek durumdaydı ondan önceki iki sınavda sorunun içinden bi kelime bile yakalayamıyodum fikir yürütmek için herkez verir inşallah temennim herşeyi yalayıp yutun certifikalara bakın annexleri iyi bilin önceki sınavlarda çıkmıştı.

tşk.ederim nel105 sizin paylaşımlarınızı takip ettim ve doğruya yakın cevapları gördüm.yarın kısmetse sınava girecegim ikilemde kaldıgım soruları paylaşsam cevaplamanız mümkün mü?

Geri