GOSS 08.05.2012 Denizcilik İngilizcesi

• Konuyu açan Konuyu açan 1652
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

1652

Denizci
Denizci
Merhaba arkadaşlar,öncelikle bu sitede yazan-tartışan-araştıran herkese teşekkürler...

GOSS gibi meçhul bir konuda birbirimize çok faydamız olmakta.

Bende bugün Denizcilik İng. Sınavına girdim ve genel itibari ile pekçok yeni sorular geldi.

9 adet kelimesi kelimesine aynı eski sorulardan vardı diğerleri yeni idi ama bu yenilerin çoğu forumda mevcut sadece 2 ya da 3 adet soruyu ben sınavda ilk kez gördüm.

Aklımda kaldığı kadarı ile çıkan soruları sizinle paylaşayım ki girecek arkadaşlara bir faydamız olsun :

1 -Gemi taliminde personel canyeleği ile birlikte neyi giymelidir?

Şıklara göre ben "WARM OUT CLOTHES" dedim.

2 - Sorunun tercümesi tam olarak : "Birçok kez anlatılmasına rağmen gemi adamları ............ na uymamış ve ölümler gerçekleşmiştir.

Burada iki şıkda takıldım iki adet noktalı yer var soruda ki ikinci noktalı yere "ENCLOSED" gelecek bundan eminim ama ilk noktalı yere ne geliyor bilemiyorum artık bu tercümeye uygun birkaç terime bakın derim

3 - Notice of Readness ın tam tanımını verdi soruda yanıtı da NOR oluyor tabiki de.

4 - Tendered :......
Accepted :.....

Benzeri soru vardı ki yanıtı "Letter of Readiness" olacaktır.

5 - LOA nın ölçüm birimin sordu.
...... and inches diye.Şıklardan birisi feet diğeride INT.gibi birşey idi tam yanıtını bende bilemiyorum sizleri yanıltmak istemem.

6 - Sörveyin yazdığı rapor nedir?sorusu vardı ekspertiz idi cevap yanılmıyorsam.

7 - Kömürün vereceği zarar gibisinden bir soru vardı ki şıklara göre en mantıklısı "corrosion" olmakta idi.

8 - Gemi batıyor neye ihtiyacı vardır sorusu? "Lifeboat"

9 - Jurnale yazılanlar silinir mi yoksa bir kısmı silinebilir gibisinden bir soru var ki şıklar hep "some" ile başlamakta sadece bir şık "no" şeklinde idi.

10 - All stairways and exits shall be illuminated in an emergency" sorusu

11 - Yanıtı : To observe if the ship is seaworthy and is capable of carrying the cargo she has been desing to carry" olan soru

Şimdilik hatırladıklarım bunlardır,ben geçtim umarım çalışan herkes başarılı olur ve paylaşımda bulunur,herkese kolay gelsin...

Geri