GOSS 08.05.2014 SEYİR SORULARI - UVZ

esatselim

Küpeşteci
Denizci
1-Kitaptan : 38 20 n ile başlayan heriki enlemde 38 20 olan departure sorusu.
2- ----------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------
fenerin karakterini sekil olarak vermis kesintisiz sekilde gostermis bunun karakteri nedir diye sormus.F (Fixed)

3-Denizde hareket halindeki bir geminin hızını ölçen ve katettiği mesafeyi gösteren seyir yardımcı aletleri hangisidir? Parakete

4-navtex mesajlari için hangisi doğrudur? Navtex mesajları gemide 2 yıl saklanır (e)

5- Kitaptan: SATNAV mevki saptamasında doğruluk derecesini belirleyen 5 faktör vardır.aşağıdaki faktörlerden hangisi bunlardan değildir? Geminin iskandilindeki hata

6- 200 rotasına 12 mille giderken 1900 da feneri 230 da kerteriz ediyorsun mesafe 3 mil.1915 de tekrar kerteriz edince 260 ölçüyoruz.1915 de mesafe ne olur?

7- Kitaptan : 3 Mayıs1999 tarihinde 16:25:38 ZT de 40 45 n / 029 35 e mevkinde güneşin gha ve dec ne olur? tablolarda dec artan olduğu için d düzeltmesini + yaptım sonucu 37 11.1 n 15 39.2 e buldum fakat cevap kitapta 15 38.6 ( soruda ki enlem boylam hariç tarih ve saat aynı sadece sonuçta çelişki var)

8- Sory horbour limanında 5 mayıs 1999 günü son yüksek su zamanı nezaman olur? 09:25

9- Fener ve sisişaretlerinin duzeltmeleri için hangisi doğrudur? Ben e şıkķı işaretledim düzeltmeler, denizcilere ilanlardan şeritler halinde kesilerek kitaba yapıştırılır.

10- Vertex noktası için hangisi yanlıştır? Kalkış rota açısı .90 dereceden büyükse vertex noktası kalkış ve varış noktlarının dışında ve varış noktası tarafındadır.

11- Tek bağlama şamandıra simgesi nedir ? Smb gibi birşey olması lazım

12- 1 w hatası olan pusula ile 201 de fener kerteriz ediliyor. Dev +3 e var -2 w ise manyetik pusula kac olur? 199 cevap

13- 1 mil hızında akıntı oluşturan rüzgarın hızı nedir ? 50 knot

14- 015 rotasına 10 knot hızla giderken bir şamandırayı 0100 da 5 derece kerterizde 5 milde ,0106 da 6 derece kerterizinde 3.8 milde mesafesi ölçülüyor. Rüzgarın yönü ve hızı nedir ?

15- Bir radar ekranı fotoğrafı vermiş. Ekranda sancak başomuzluk yönünde plotlanmış bir hedef var ve plotlama çizgisi dışarı doğru duruyor. Ekrandaki plotlanan nesne hakkında hangisi doğrudur? E sıkkı :050 yönünde uzaklaşan olacak.

16- Bir otopilotta dümen ele alınmadan büyük rota değişikliği yapılacaksa ve sadece pusuladan ve istenen rota devresinden gelen sinyallere bağlı olarak çalışması isteniyorsa aşağıdakilerden hangisi devreden çıkarılmalıdır? F.U.çalışma düzeni

17- Sextantın + yay kısmındaki değeri ve ı.e. vermiş - yay kısmındaki değeri soruyor.

18-Güneşin batış anında SIA sı W20N olduğuna göre semti kaç ölçülür? W 270 ise W den 20 derece N a w 270+20=290 olur

19-GMT İLE İLGİLİ OLARAK AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİ DOĞRUDUR? ortalama güneş Greenwhich boylamı üzerinde bulunduğunda saat 12:00 dır

Single Point Mooring, Tek Bağlama Noktası.

bende dün girdim seyirden 55 ten kaldım. ilk hakkımda 50, ikincisinde 55 aldım. Eski soru yok denecek kadar az geliyor. 10 tane bile gelse bunun içinden 2-3 tanesinin cevabı yanlış yönderilmiş olsa eski kitaplarda, ozaman 10 yeni sorunun 7 tanesini doğru yapmak gerekiyor buda şu sistemde biraz zor görünüyor, bakalım hayırlısı ne olacak inşallah dosya yakmayız.

18 tane eski soru gelenlerede rasladım tabi buda ayrı bir dipnot

Geri