arkadaslar dun seyir dersinden girdim 65le kaldım.hatırladıgım soruları sızınle paylasıcam.
1)C.I.F ile yapılan anlasmada nakliyat ücretini kim öder?
a.alıcı öder
b.satıcı öder
c.broker öder
d.alıcı ve satıcı birlikte öder
2)arpa ne zaman catısma alarmı verir(çıkmıs soru)
3)tahmını akıntı hızı ile seyir eden gemının sürati ne ile gösterilir?
4)06 mayıs 1999 gunu mars ın merıdyen geçişi zamanı bi tane mevkı vermıs orayı soruyo.(cıkmıs soru)
5)gps cihazı kurulurken cihaza girilmesi gereken bilgi?(cıkmıs)
cvp anten yukseklıgı
6)kalkış noktası 51N 065W varısş noktası 61n 005w olan bır buyuk daire seyri için kalkış rota acısı ve mesafe aşagıdakılerden hangısıdır?
a)49 12 2020mıl
b)49 21 2320mıl
c)60 12 2020mıl
7)gemıdekı navtex aygıtının yaptıgı otomatık ıslem nedir?
cvp seyır ve meterolojı haberlerını otomatık alır
8)göz yükesklıgı 39 feet olan bı gözlemcı ıcın DIP degerı nedır?
cvp -6,1
9)evrensel zamana (UT) veya greenwıch ortalama zamanını asagıdakı ıfadelerden hangısı tanımlar?
10)bı tane radar ekranı vermıs gordugumuz bı gemının gorunen hareketı var bıde gercek hareketı gercege gore gemı bızım neremızden gecer tarzı bı soru vardı
11bıtanede harıta vermıs sahıldekı 3 cısımden kerterız cızgılerı vererek bı ucgen olusturmus gemının sahıle en yakın mesafesı 5 gomıno gemı draftını vermıs bıde sız bu yaratılan ucgenın neresındesınız diyo ben buyuk ıhtımal yapamadım.
12)oto pılotla ılgılı yenı bı soru vardı donus gerceklestırırken 15 ıskeleye donuyosunuz ama oto pılotta 12.derecede golge hata verıyo bu oto pılotun hangı ozellıgınden daolayı kaynaklanır diyodu
arkadaşlar hatırlayabıldıklerım bunlar cevabı olmayan soruları cevaplarsanız sevınırım
1)C.I.F ile yapılan anlasmada nakliyat ücretini kim öder?
a.alıcı öder
b.satıcı öder
c.broker öder
d.alıcı ve satıcı birlikte öder
2)arpa ne zaman catısma alarmı verir(çıkmıs soru)
3)tahmını akıntı hızı ile seyir eden gemının sürati ne ile gösterilir?
4)06 mayıs 1999 gunu mars ın merıdyen geçişi zamanı bi tane mevkı vermıs orayı soruyo.(cıkmıs soru)
5)gps cihazı kurulurken cihaza girilmesi gereken bilgi?(cıkmıs)
cvp anten yukseklıgı
6)kalkış noktası 51N 065W varısş noktası 61n 005w olan bır buyuk daire seyri için kalkış rota acısı ve mesafe aşagıdakılerden hangısıdır?
a)49 12 2020mıl
b)49 21 2320mıl
c)60 12 2020mıl
7)gemıdekı navtex aygıtının yaptıgı otomatık ıslem nedir?
cvp seyır ve meterolojı haberlerını otomatık alır
8)göz yükesklıgı 39 feet olan bı gözlemcı ıcın DIP degerı nedır?
cvp -6,1
9)evrensel zamana (UT) veya greenwıch ortalama zamanını asagıdakı ıfadelerden hangısı tanımlar?
10)bı tane radar ekranı vermıs gordugumuz bı gemının gorunen hareketı var bıde gercek hareketı gercege gore gemı bızım neremızden gecer tarzı bı soru vardı
11bıtanede harıta vermıs sahıldekı 3 cısımden kerterız cızgılerı vererek bı ucgen olusturmus gemının sahıle en yakın mesafesı 5 gomıno gemı draftını vermıs bıde sız bu yaratılan ucgenın neresındesınız diyo ben buyuk ıhtımal yapamadım.
12)oto pılotla ılgılı yenı bı soru vardı donus gerceklestırırken 15 ıskeleye donuyosunuz ama oto pılotta 12.derecede golge hata verıyo bu oto pılotun hangı ozellıgınden daolayı kaynaklanır diyodu
arkadaşlar hatırlayabıldıklerım bunlar cevabı olmayan soruları cevaplarsanız sevınırım