GOSS 09.01.2013 Ortaköy Uzakyol 1. Zabit Vardiya Soruları

steadyasshegoes

Küpeşteci
Denizci
Hacılar bugün de vardiya ve hukuğa girdim, tabi gene enteresan olaylarla karşılaşmadım değil:) yahu bu insancıklar soğukta titremek zorunda mı. Evsizleri bile spor salonlarına topluyorlar, iki tas yemek veriyorlar bu sınav salonundaki o 10 kişilik masada herhalde başbakan falan gelince oturuyo; açsanıza amk oturup sınava kasalım başlayana kadar. Evet sorular aşağıda;;

1. Kural 1 e göre hangileri DÇÖT e uymak zorunda değildir. 1,Savaş gemisi/ 2.Balıkçı gemisi /3. Yat gemisi :) / 4. Konvoy halinde giden tekneler-----> Cevaplar a) 1,2 b) 2,3 şeklindeydi doğru cevabı bilmiyorum

2. Aykırı iki gemi var, yol vermesi gereken yol vermedi. Yol verilen tekne ne yapamaz.----> Rotasını iskeleye alamaz

3. Balıkçı balığını avlamış eve gidiyor artık. Denizde ağ mağ yok. Hangi işaretleri gösterir. ---> normal bir gemi gibi davranır.

4. Yedek çeken ve yedeklenen tekne gündüz hangi alameti gösterir. 200 metreden uzunlar.. ---> eşkenar üçgen çekerler.

5. Pilot gönderildi makine tam yol vuruldu, kaptan hala köprüüstünde. Vardiya zabıtasına vardiya sende evladım dedi. Bunun önemi ne ?

6 ve 7. Ya şu limanda / vardiyada aşağıdakilerden hangisi vardiya zabitinin görevi değildir soruları var ya onlardan 2 tane çıktı çıkmış soruların aynısı.

8. Yelkenli tekne makine de kullanıyo ama; gece hangi fenerlerini yakar. ----> çıkmış sorularda var.

9. Kılavuzu içinde pilot botu; demirde hangi fenerlerini yakar. ----> demir fenerleri ve beyaz kırmızı dedim.

10. 25 m bir tekne karaya oturdu, gündüz hangi şekilleri toka eder. ( lan bu nasıl 25 m tekne, kaç metre draftla karaya oturuyo; soruyu hazırlayanın mantığınaa ... )

11. Yetişen bir teknesin, aşağıdakilerden hangisini yapmazsın. -----> Yetiştiğim teknenin iskelesinden geçmem.

12. 200 metreden fazla geminin düdüğünün sesi kaç milden duyulacak. ----> DÇÖT ten kontrol edin ama ben 2 mil dedim.

13. Sancak tarafında çalışma yapan su altı taraması yapan geminin fenerlerini vermiş, ne tarafından geçemezsiniz demiş.----> sancak tarafından geçemem:)

Evet yapabildiğimm flashback ler bu kadar. Böyle manevrası kısıtlı, aynı zamanda survey gemisi ve torbalı ağ balıkçılığı da yapıyor ne gösterir tarzı hayvani şeyler yok, bu aralar zaten genelde bu tarz çıkmıyor..

Postmodern edit : Lan bu DÇÖT te yazan fenerleri çeken balıkçı varsa gelsin elini öpücem. Açıyorlar ışığı sonuna kadar ne yeşili beyazı kırmızı, gecenin bi yarısı gözümüzü ..... yolar. Bana bu sınavı kastıracağına balıkçılara öğret.

Geri