GOSS 09.01.2014 Seyir Sınavı Çıkmış Sorular

himmetDal

Küpeşteci
Denizci
arkadaşlar aklımda kalan yeni sorular
greenwichde gha 30dereceymiş bizimde 30n 45 e deyiz zd ne olur diyo
a 1
b 2
c 3
d 4
e 5

birde kocaman radar ekranı vardı iki halka ikinci halkanın içinde sancak omuzluğumuza doğru uzunlamasına bir şekil vardı çomak gibi şıkları
a kodsuz racon
b kodlu racon
c vsvs
d hatırlamıyorum.
sonra yeni mesafe hesaplama vardı 2 mevkiden bu soru yeni arkadaşlar eskilerinin tamamının cevaplarını ezberlemiştim tahminen mlat 3644 çıkıyordu çarpılacak mesafede 3derece 30 dakikaydı gerisi formül

notik almanakla ilgili hangisi yanlıştır deniliyodu

güneşin meridyen geçişi lmtdir
güneşin doğuş batışı lmtdir
sha yıldız bulunurken gmt girilir
güneşin bilmemnesini hesaplarken ilk lmti bulunur sonra zt geçilir diyordu bunu seçtim

cer hata messajı düzgün sayılabilmesi için hata %desi kaç olur??
b 2
c 3
d 4
e 5
f 10 bunda 3 dedim allahın hakkı 3:D 75le seyirde bitti

hayırlı olsun dostum darısı bana bende yakında seyire gireceğim inş bi aksilik olmazda geçeriz. bu arada eski sorulardan çıkanları paylaşabilmen mümkün mü yoksa hepsi forumda mevcut olan sorular olduğundan emin misin ?

hocam mevcut sorulardan geldi kalanı birde bu radyo beaconlulara dikkat edelim onlardanda çıktı rc çıktı bana yönsüz radyo
2 adet hesaplama sorusu çıktı biri güneşin üst kenarından alınıyor diğeri 2 koordinattan mevki hesaplıyoruz
karayel 1 mil çıktı
bunlar geldi aklıma darısı başına eski sorulardı radar şekline dikkat çizebilme imkanım olsa şekli çizerdim iki halka 45' de çapraşık duran bir cisim var.

valla forumu talan ettim sayısal soruları neredeyse bitirdim ama sistem çok değişken hani şansın varsa eski sorulara denk gelip geçiyorsun yoksa biraz sayısal kısımlar zorluyor ama çalıştıysan gene geçersin. ama eğer 10 dan fazla yeni soru gelirse bak işte o zaman gümleme ihtimali çok yüksek =) neyse bakalım allah kısmet ederse geçeriz inş.

çizmesende olur dostum ayıktım bahsettiğin soruları birazdan bi göz atacağım tekrardan. ehliyet hayırlı olsun.

b 2
c 3
d 4
e 5
f 10 bunda 3 dedim allahın hakkı 3 75le seyirde bitti
CEVAP D ŞIKKI ONUR SEVİNÇLERDE CER HATASI %4 OLMALI

ARKADAŞLAR İLK DEFA GİRCEM SINAVA KAÇ SORU KAÇ DAKİKA
1-STABİLİ
-SEYİR
-HUKUK
-İNG
-VARDİYA STAN

BİRDE ZAMAN YETERLİ OLUYORMU SİZCEEEEE

b 2
c 3
d 4
e 5
f 10 bunda 3 dedim allahın hakkı 3 75le seyirde bitti
CEVAP D ŞIKKI ONUR SEVİNÇLERDE CER HATASI %4 OLMALI

CEVAP D DEMİŞSİNİZ AMA FORUMDA ÇOK YERDE 3 DENİLMİŞ VE SIK GELEN BİR SORU NET BİLGİSİ OLAN BİRİ CEVAPLARSA ÇOK İYİ OLUR.

Geri