GOSS 10.11.2014 - Yeni Sorular

ozgurkpt

Küpeşteci
Denizci
85 aldım, 12 soru eskilerden geldi

Hangisi güverte sınıfı ehliyettir
-Sınırlı Vardiya Zabiti

-Kaç periyodik muayene yapılmazsa, genel sağlık raporu alınır.
1,2,3,4,5 ben 3 dedim

-Gemilerin kaydedildiği kütüğe..............,kaydı yapan kişiye......................denir. boşluklara ne gelir
Gemi sicili, Liman Başkanlığı nezninde gemi sicil memuru**** dedim
Gemi sicili, Liman Başkanı da olabilir

-Bakanlık liman ISPS'i için yetkilendirilmiş kuruluşa hangi yetkiyi verebilir,
Liman Güvenlik seviyesi artırma yetkisi,
Liman Tesisi sorumlusu atama yetkisi
Liman tesisi güvenlik planı onaylanması
Liman tesisi güvenlik degerlendirmesi onayı
Liman tesisi güvenlik değerlendirmesi hazırlanması (doğru cevap)

-Limanların "acil durum müdahele planı" değerlendirmesi yapacak kurum ve kuruluşlara kim yetki verir
Valilik,
Orman ve su işleri bak.
Cevre ve sehircilik bak. **** muhtemelen bu doğru
cevre ve sehircilik il müd.
ulaştırma bak.

kıyı devleti karasularından geçen hangi gemiye ceza kesmeyebilir,
-kaptanın yardım talebi olduğu durumlarda
-diğer seçenekler kabahatli durumları belirtiyordu.

-denizde can ve malların korunması kanunua göre yükleme markası sökülürse kaptana verilecek ceza
1 aydan 3 aya
3 aydan 6 aya
6 aydan 1 yıla
2 yıl
5 yıl *sistemde doğru cevap bu gözüküyor, cok rica ettim yanlış üç sorumu numarasıyla gosterdi, bu soru eminim 20.soruydu, ve yanlış işaretlediğim görünüyordu, kanuna baktım, madde 21 Yetkili olmadığı hâlde yükleme markasının yerini değiştirenler üç aydan altı aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılr diyor bende 3-6 ay demiştim. yani bu soru çıkar ve 65 ile kalırsanız itiraz edin.

-donatma iştirakinde hangisinde oy birliği aranmaz

I-Ana sözleşme değiştirleceği zaman
II-Ana sözleşme dışında karar alınacağı zaman
III-İştiraklerden biri müdür atadığı zaman

yalnız II
yalnız III **** dedim emin değilim.
I-II
I-III
II-III

birde sıklıkla karşımıza çıkan bu sorunu cevabı doğru fakat metin daha düzgün ve anlaşılır, BÜYÜK HARFLERE DÜZELTMEYE ÇALIŞTIM.

2. Ticari yatın tanımına aşağıdakilerden hangisi uymaktadır?
a) Gezi amaçlı tekneler
b) En az 12 yolcu taşıyan ticari tekneler
c) Yat tipinde inşa edilen ticari tekneler
d) Yat tipinde inşa edilen gezi veya spor amacıyla ticari yönden yararlanılan, taşıdıkları yolcu sayısı LİMAN SEFERİNDE 12’yi geçmeyen yük veya yolcu gemisi niteliğinde olmayan veya uluslararası teknik kurallara göre yolcu gemi-lerinde aranan gerekli niteliklerde olup 100 MİL veya KABTOJ, YAKIN SEFERDE yolcu sayısı 12 ila 36 arasında olan , ENYAKIN KIYIDAN 20 MİLDEN FAZLA AÇILMAYAN ve tonilato belgesinde ticari yat olarak belirlenmiş deniz araçlarını ifade eder.
e) Yat tipinde inşa edilen gezi veya spor amacıyla ticari yönden yararlanılan, taşıdıkları yolcu sayısı 12’yi geçmeyen yük ve yolcu gemisi niteliğinde olmayan veya uluslararası teknik kurallara göre yolcu gemilerinde aranan gerekli niteliklerde olup yolcu sayısı 12 ila 32 arasında olan ve tonilato belgesinde ticari yat olarak belirlenmiş deniz araçlarını ifade eder

periyoduk saglık raporu 1 periyodik muyane yapmazsan yani 3 ayı geçirdinmi sağlık raporunu genel muanyee girersin kaldıki yene tüzüğe görede... 3 kere periyodik hakkını doldurdunmu tekrar genel saglıga giriyorsun benım anladıgım 3 ay içinde periyodik yapılmazsa 3 ay bitiminde genele girersin sağlık raporunun bitiş içnide peridyodiklerini olursan yani 3 hakkınıda doldursan saglık raporu bitiminde periyodiğe giremıyosun genele giriyorsun

Geri