GOSS 11.03.2013 Deniz Hukuku Sözleşmeler Çıkmış Sorular

ata1205

Küpeşteci
Denizci
*çöp ve katı atıklarla ilgili soru vardı ....... kaç mm den daha geniş olmayan süzgeçten geçebilmeli dir gbi
cvplar 15 20 25 30 35 falan 15 yaptım bilmiyorum

* sewage uygulama zorunluluğu min grt ve personel sorusu vardı

*zorunlu solas bolumu olmayan? şıklar ısm,ıbc,ıgc grain, ilo

*gemilerde gemi adamı sayısı yeterlilik ve sertifikaları hangi sözleşme? stcw

*grup p&ı teminat süresi ben her ocak ayının 10 un da baslar diger yıl 10 ocakta biter işaretledim bilmiyorum doğru cvpı

*yola elverişlilik denetleme ve belge 500 rusum tonilatodan buyuk gemiler neresi bakar

*kaptanın zorunluluk halinde gemiyi satma yetkisi hangisi değildir ?

*işveren kimlik ve çalışma karnesini en geç ne zaman vermeli

* gemi adamı bir takvim yılı içerisinde nekadar çalışmalıdır aynı gemı yada aynı şirkete baglı gemilerde ücretli izin alması için?

klup sigortası neyi içerir ,lk defa gordum bu soruyu

ben protection indemnity ve grev yaptım P&ı düşünerek ama cvpı bilmiyorum..

herkese kolay gelsin

1. soru 25 mm 2.soru 200 grt altı 10 kişiden az yolcu taşıyan gemiler soru 3.soru ilo
4.soru stcw 5.soru bilmiyom 6.soru liman başkanlıkları 7.soru bilmiyom 8.soru 15 günde vermeli
9.soru 6 ay biliyom ama emin degilim..t

*grup p&ı teminat süresi
WEST OF ENGLAND CALLS (PRİMLER)
Klübe üye her gemi sahibinin ödeyeceği primler, üyesi bulunduğu klübün o yıl ödeyeceği hasar ve tazminat miktarlarına bağlı olarak belirlenmesi yanı sıra uzamış mahkemelerin kararlarına istinaden klüp yönetimi tarafından yayınlanır. Primler, Kulübün toplam tazminat tutarının toplam üye gemi gros tonajına bölünüp, bulunan birim tarifenin gemi sahibi gros tonajıyla çarpılması metoduyla elde edilir. Primler, klübe girişten 30 gün sonra ödenir ve ödemeler taksitlendirilerek yapılır. Düzenlenen sigorta poliçeleri standart olarak 20 Şubatta başlar ve biter. 20 Şubat ayrıca primlerin ilk taksidinin ödenmesi gereken tarihtir. Aksi takdirde cancellation klozuna istinaden poliçe iptal edilebilir. 20 Şubat öncesi ve sonrası dönem için proforma formlar ve hesaplamalarla primler belirlenir.

ENTRY FOR INSURANCE ( KLÜBE GİRİŞ )
KURAL 2
Yazılı halde belirtilmedikçe sigortalı geminin klübe girişi 20 şubat öğlesinde başlar ve müteakip poliçe yılının 20 şubat öğlesinde sona erer.

Klüp sigortası ile ilgili detaylı bilgi:
http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=18333

*kaptanın zorunluluk halinde gemiyi satma yetkisi

Kaptan ise TTK m. 990 uyarınca gemi satışını yapabilecektir. Bu maddeye göre:
“Geminin bulunduğu yerin mahkemesi bilirkişi dinliyerek ve varsa Türk Konsolosunun mütalaasını alarak satışta kati zaruret bulunduğuna karar vermedikçe kaptan gemiyi satamaz. Geminin bulunduğu yerde mahkeme veya tahkikat yapabilecek başka bir makam yoksa kaptan hareketini haklı gösterecek bilirkişi raporu almak, buna da imkan yoksa başka deliller toplamak mecburiyetindedir. Satış açık artırma ile yapılır.” Kaptanın bu yetkisi geminin yolcuğa başlamasıyla başlar, yolculuğun bitmesiyle biter.

Şıkları görmeden yorum yapılamaz.

grup p&ı teminat süresi ben her ocak ayının 10 un da baslar diger yıl 10 ocakta biter işaretledim bilmiyorum doğru cvp...
Dogru cevap 20 SUBAT-20 SUBAT dır...

Geri