GOSS 11.03.2013 Yardımcı Makineler Çıkmış Sorular

• Konuyu açan Konuyu açan gesto
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

gesto

Küpeşteci
Denizci
1-Devreye alındıktan bir süre sonra bir santrifüj pompada başlayan titreşimin nedeni aşağıdakilerden hangisi değildir?

-cevaplar calışma notlarındakinden farklı idi.

2-Can filikalarınin denize mayna ve vira edilmesinde kullanilan güverte yardımcısı aşağıdakilerden hangisdir?

-Matafora

3-Elektrik yangınına ne ile müdalahe edilir?

-CO2

4-Yağ-yakıt separatörlerinde yağ-yakıt su tarafina geciyorsa (dışarı veriyorsa) aşağıdakilerden hangisi dogrudur?

5-İğne valfler için aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

-Aslında bir glob valf gibi görev yaparlar ve kullanılırlar

6-Sintenede asağıdakilerden hangisi bulunmamalıdır?

-yakıt

7-Her iki yönde bağlanabilen ve akıskanın geri kaçmasını engellemeyen valf hangisidir?

-Geyt valf

8-kazan besleme suyunun havası nerde alınır?

-deaeratör tank

9-alev borulu kazanların basıncı maksimum ne kadardır?

10-Evaporatörde işletme basıncı hangisinde en yüksekdir?

-ters osmoz

11-Elektrikli bir pompada onarım yapılmadan önce ilk olarak ne yapılmalıdır?

-panoya ikaz etiketi asılır

12-sertlikle ilgili bi sayısal soru vardı

13-''hava ecekteri'' ile ilgili bi soru vardı?

14-sintine pompasıyla ilgili bi soru

15-Hava sisteminde yağ görülmesinin nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

-Segman ve silindirlerin aşınması

16-Ambarlarında parlayıcı yükler taşıyan gemilerde bu ambarlar aşağıdaki sistemlerin hangisi ile donatılmalıdırlar?

-inert gas

17-Devreye alındıktan bir süre sonra, bir santrifüj pompada başlayan titreşimin nedeni aşağıdakilerden hangisi değildir?

18-double battom tanklarına alınan safra ile ilgili soru vardı

Arkadaslar hepinize basarılar ve sabır diliyorum..

ben de bugün girdim kolaydı sorular

süphelendiğim bi soru vardı baketli er pump condenserin neyini tahliye etmez gbi bi soru vardı şıklar hava yag su yogusum buhar.. ben yağ yaptım ama emin değilim kondenserde yağ olmaz diye normal şartlarda fakaT ERPUMP DEDİĞİMİZ HAVA POMPASI ACIKCASI YANLISLIKTA OLABİLİR BU SİSTEMLERİ COKTA BİLMİYORUM..

*İNERT GAZIN HANGİ GAZ LARIN KARIŞIMIDIR : NİTROJEN VE CO2 VAR AMA Bİ DE ASETEN VAR SIKLARDA OLABİLECEK TAM EMİN DEĞİLİM.

KOLAY GELSİN..

baktım kitapta sıklarda aseten yazıyordu kafa karısıklıgına neden olmus aslında asetilen.. dolayısıyla cevap o değil argon co2 nitrojen dogrusu

Geri