GOSS 11.12.2013 Ankara U.Y.Kaptan Seyir Farklı Sorular

turambar_turin

Denizci
Denizci
Arkadaşlar farklı gördüğüm soruları hatırlayabildiğim kadarıyla sınavdan sonra not aldım..Umarım çalışmalarınızda faydalı olur..

1) Aşağıdaki aletlerden hangisi derinliği ölçerek deniz dibinin grafiğini çıkarır?

a) Echometre
b) Echograph
c) Scope
d) Ik scope
e) Kamera

2) Manevra sırasında dümen donanımı hangi konumda olmalıdır?

a) Emercensi
b) Starter
c) NFU
d) Oto-pilot
e) ....

3) Bu soruda Ecdis ve üzerinde radar ekranı olan bir soruydu. Ecdis görüntüsünün üzerinde yuvarlak yeşil sabit bir kara parçasından paralel indeks ile bir geminin 3 ayrı ekosuna hat çizilmiş ve bu hatta çapraz olacak şekilde "Current" yazarak akıntı olduğu belirtilmiş. Ayrıca radar ekranında mesafe halkaları ve yine 3 radar ekosu ve pruva hattı görünmekte idi. Durumun ne olduğu sorulmaktaydı;

a) Akıntı önleme rotası uygulanmamaktadır.
b) EP ve .................................................
c) Paralel indeks kullanılarak akıntılı bir bölgede seyredilmektedir.
d) Yetişip geçen gemi takip edilmektedir.
e) .........................................................

Benim verdiğim cevaplar: 1-A 2-C 3-C (Hatırlayamadığım şıklara nokta koydum)

Arkadaşlar yukarıdaki sorular dışında 10'dan fazla sayısal soru ve 5-6 adet eski sorulardan geldi. Sayısal sorular buradaki arkadaşların paylaşımları ile çözülebilecek cinsten idi.

Diğer birçok denizci arkadaşım gibi bende bu sitenin çok faydasını gördüm ve elimden geldiğince bende bu siteye birşeyler katmaya çalışıyorum ve çalışacağım.Bu sitenin kurulmasında ve devamlılığında emeği geçen herkese teşekkür ederim.Ellerinize,emeklerinize sağlık..

Herkese başarılar,kolaylıklar..

Geri