Goss 12.08.2013 Hukuk (Forumda Olmayan Yeni Soru)

unknown

Küpeşteci
Denizci
Iyı günler arkadaşlar,

Girmiş olduğum hukuk sınavında söyle bir soruyla karşılaştım ;

-500 rusum tonilatodan büyük gemilerin “Denize Elverişlilik” denetini yapmaya, aşağıdaki kuruluşların hangisi yetkilidir.
A) Yüksek okul mezunu liman başkanlıkları
B) Bölge Müdürlükleri Sörvey kurulları
C) Liman Başkanlıkları
D) Marmara Bölge Müdürlüğü sörvey kurulu / (Liman İşletme Bölge Müdürlüğü)
E) Devlet Denetleme Kurulu

Bu sorudaki cevabı D olan şık değiştirilmiş yerine Liman İşletme Bölge müdürlüğü koyulmuş. Bende onu işaretledim. Doğru mu yanlış mı bilemiyorum ,bilen arkadaşlar paylaşşın.

Şimdiye kadar Hukuk,İngilizce ve Vardiya standartları sınavlarına girdim. çok şükür hepsinden geçtim. Yarın stabilite sonra seyir. Hepsi bitince detaylı paylaşım yapıcam. Ama genel olarak bana hep kitaptan ve forumda sizlerin paylaştıklarından çıktı. çok farklı sorular gelmedi. Paylaşım yapanlara çok teşekkürler.

Sınavlara giren herkese başarılar dilerim.

yola elverişlikliklerin tümüne liman bakmaktadır.öte yandan (denize elverişlilik) 0-50 rusuma da liman bakmaktadır.
50-500 rusum bölge müdürlükleri ve sörveyler
500-üzeri marmara bölge müdürlüğü bakmaktadır

yola elverişlikliklerin tümüne liman bakmaktadır.öte yandan (denize elverişlilik) 0-50 rusuma da liman bakmaktadır.
50-500 rusum bölge müdürlükleri ve sörveyler
500-üzeri marmara bölge müdürlüğü bakmaktadır

merhaba
yukarıda yazılanlar kesin olarak doğrumu. çoğu kaynakta yola elverişlilik için de 50-500 bölge müdürlükleri, 500 üzeri marmara bölge müdürlüğü yazmakta. Kesin cevabı bilen varsa yazabilir mi
teşekkürler

iyi günler arkadaşlar 24.12.2013 gasm istanbul merkezde sınava girdim 2 tane görmediğimi düşündüğüm soru vardı
1- aşağıdakilerden hangisi zabit yeterliliğidir diye
cevapları sınırlı vardiya zabiti - sınırlı 1. zabit - sınırlı 2. zabit ve sınırlı 4. zabit diye hatırlıyorum
2- aşağıdaki personelden hangisi ilkyardım sertikasına sahip olmalıdır
kaptan-1. zabit - sadece zabitler - çarkçıbaşı - tüm personel benzerinde bir soruydu . gerisi forumdaki sorulardandı ben 90 aldım girecek arkadaşlara başarılar dilerim.

Geri