GOSS 13.02.2014 TOPHANE SEYİR YENİ SORULAR Hk.

tolgaa

Denizci
Denizci
13.02.2014 tophane sınav merkezinde girdiğim sınavda 13 14 tane yeni soru geldi aklımda kalan yeni sorular;

1)Aşağıda sırasıyla SMG –SOA- SOG tipi hız ölçebilen aygıtlar gösterilmiştir.Doğru olan gurubu işaretleyiniz?
a) GPS-İmpeller parakete -Dopler parakete *** Bu şıkkı işaretledim.
b) GPS-Dopler parakete- İmpeller parakete
e) Magnetik parakete -Basınçlı parakete -GPS
d) Akustik parakete -Pervaneli parakete -GPS .
e) Satnav-İmpeller parakete -GPS/Akustik parakete

2) navtex'le ilgili bir soru şıklarda ;

d)satnav ve korsan uyarıları jurnale işlenir ve gemide 2 yıl saklanır.
e)gemi jurnaline işlenmez.2yıl süre ile gemide saklanır. **BEN BU ŞIKKI İŞARETLEDİM. YANLIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM BU SORUYLA İLGİLİ BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİZ.

3) ADMİRALTY TİDE TABLE'da hangi zaman değeri verilmiştir gibi bir soru

a)utc
b)zt
c)gmt
d)lmt

4)http://hizliresim.com/w16pWb

şıkları tam hatırlayamıyorum ama mevki tarama bölgesi araması gibi bir şıkkı işaretledim.

5)http://hizliresim.com/wzjGM7
mean sprıng and neap curses tablosu verilmiş ve resimdeki kırmızı çizginin neyi gösterdiğini soruyor. Resim bütülemediği için soruyu sağlıklı bir şekilde yapamadım.Değerler okunmuyordu!!

c) bölgedeki 1.5 saat sonraki alçak su seviyesi.
d) bölgedeki yüksek su seviyesi.

Hatırladıkça paylaşıcam çıkan yeni soruları.Sorular hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yorumlarını bildiririlerse sevinirim . Selametle

dostum geçen sefer seyir sınavına girdiğimde aynı gün seyirden 100 alan bi arkadaş vardı ona bu yazdığın şekil sorusu ve parakete sorusu ona çıkmıştı şekil sorusunun cevabı
PAD CPA TAHMINI CATISMA ALANI,parakete sorusu ise GPS-IMPLER-DOPPLER olarak cevabını söylemişti bana.

geçmiş olsun inşallah geçmişsinizdir sınavı , yeni soruları hatırladıkça paylaşırsanız sevinirim

3) ADMİRALTY TİDE TABLE'da hangi zaman değeri verilmiştir gibi bir soru

a)utc
b)zt
c)gmt
d)lmt

bu sorunun cevabı nedir ?

6) Bir limanın seyirle ilgili beşeri (yapay) hidrografik, topografik, morfolojik, meteorolojik vb. özellikleri konusunda gemi kaptanına bilgi veren seyir yayının ismi nedir?
a) Admiralty Port Guide
b) Admiralty Harbour’s Book
c) Admiralty Sailing Directions
d) Admiralty Pilot Books
e) Admiralty Port Almanac

7 )Peşin Navlun Konşimento;

a-Navlun istemeden elden çıkarılır.
b-Navlun tahsil ediltikten sonra elden çıkarılır
c-Navlun gemiyi ilgilendirmez.
d-navlun zamlı alınır alındıktan sonra elden çıkarılır.
e-Navlun bilhara,tahsil edilmek kaydıyla elden çıkarılır

8) Aşağıdakilerden hangisi akustik bir paraketeye ait bir özellik değildir?
a) Dip ekosu alınamayınca Water Track durumuna geçerek suya göre hız gösterebilir
b) 0-200 m derinliklerde yere göre hız gösterir
c) Doppler prensibinden yararlanarak hız ölçümü yapar
d) Su sıcaklığına duyarlı bir termistor içerir
e) Su içine kesintisiz ses dalgaları gönderir

6-) A yada E şıkkı bence
7-) E
8-) 60 alıp kaldığımda geçen ay bana aynısı gelmişti şimdi hatırladım tamamen aynısı , cevabı bilmiyorum , FORUM ÖLÜ NEYAZIKKİ , forumu sömüren sömürdü sınavı geçen kaçtı gitti paylaşım çok az paylaşım yapılsada cevap veren neredeyse yok , sanki boşa kürek çekiyoruz gibi hissediyorum

Boşa kürek çekmek olarak düşünme 1 soru dahi paylaşılsa kardır.Ama dediğin gibi işini gören vefasızlık etmeyip çıkan soruları 10 dk sını ayırıp paylaşsa yeni sorular yüzünden 1 , 2 soruyla kalıp mağduriyetler engellenir bir nebze .

Son olarak hatırladığım soru;

9) 270 rotasına 540 mil gidince B MEVKİSİNE ulaşıyorsunuz ilk kordinatları (A) nedir?

Bu soruda farklı kaynaklarda farklı cevaplar buldum , hangisi doğru cevap sizin cevabınız mı yoksa bumu ?

3- SOA- SMG- SOG sırasıyla hangi cihazdan değerleri alınır?
Akustik parakete,elektromanyetik parakete.gps***

Tolga buarada email adresini mesajla yaz bana yeni çıkan sayısal soruları ve yeni zannedilen aslında forumda olmayan sözel soruları mail atayım sana ben çok faydasını gördüm..

Arkadaşlar konuyla çok ilgili gelmeyebilir. Yanlış yere yazıyorsam kusura bakmayın ama sorum şu ki seyir sınavında logaritma ile soru çözümü yapmak için ilgili logaritma sayfası veriliyor mu yada hesap makinelerinden mi faydalanmamız isteniyor.

6) Bir limanın seyirle ilgili beşeri (yapay) hidrografik, topografik, morfolojik, meteorolojik vb. özellikleri konusunda gemi kaptanına bilgi veren seyir yayının ismi nedir?
a) Admiralty Port Guide
b) Admiralty Harbour’s Book
c) Admiralty Sailing Directions
d) Admiralty Pilot Books
e) Admiralty Port Almanac

8) Aşağıdakilerden hangisi akustik bir paraketeye ait bir özellik değildir?
a) Dip ekosu alınamayınca Water Track durumuna geçerek suya göre hız gösterebilir
b) 0-200 m derinliklerde yere göre hız gösterir
c) Doppler prensibinden yararlanarak hız ölçümü yapar
d) Su sıcaklığına duyarlı bir termistor içerir
e) Su içine kesintisiz ses dalgaları gönderir

kardeş bu sorulara cevap bulabildin mi ?

7. soru e şıkkı diye biliyorum elinizde kaynak varsa paylaşırsanız sevinirim a şıkkı olduğuna dair.
8. soru E şıkkıdır ersoy arkadaşımız haklı . termistör içeriyormuş.

Cihazın computerine suyun ısısını da hesaba katmak maksadı ile güç çeviricinin yanına bir termistör monte edilmiştir. Isı değiştikçe değeri değişen bir dirençtir

kardeş ,

bu soru ile alakalı deniz liman işletmede okumuş bi arkadaşa sordum verdiği cevap A oldu
Açıklamasıda ""Armatör zaten almış Navlun ücretini zaten peşin dio soruda Freight anlaşmaya benziyor oldu"""

merak eden arkadaşlara duyrulur, ayrıca seyir sınavında bu tarz çıkmış soruları toparlayan arkadaş varsa paylaşsın ona göre sorarım arkadaşa. navlun, konşimento , acentacılık vs.

ADVANCE FREIGHT(peşin navlun) ;

Navlunun, boşaltma limanında yükün teslim edilmesinden önce ve Navlun sözleşmesinde belirtilen zamanda ödenmesi.

Bu açıklamaya göre cevap A şıkkı teslim alınmış navlun NAVLUN İSTENMEDEN ELDEN ÇIKARTILIR. YİNEDE E ŞIKKI BENİM KAFAMI KURCALIYOR KESİN BİLGİ SAHİBİ OLAN ARKADAŞLAR YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM .

ADVANCE FREIGHT(peşin navlun) ;

Navlunun, boşaltma limanında yükün teslim edilmesinden önce ve Navlun sözleşmesinde belirtilen zamanda ödenmesi.

Bu açıklamaya göre cevap A şıkkı teslim alınmış navlun NAVLUN İSTENMEDEN ELDEN ÇIKARTILIR. YİNEDE E ŞIKKI BENİM KAFAMI KURCALIYOR KESİN BİLGİ SAHİBİ OLAN ARKADAŞLAR YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM .

kardeşim KONŞİMENTO ile Mate Receipt İlişkisi ile alakalı soruyu arkadaşa deniz limanda okumuş arkadaşa yönelttim cevabı Birbirlerini İÇERMELİ oldu durumu şöyle açıkladı ;

"Konşimentoda ne yazıyor ise Mate receiptte de aynısı yazıyor. Sadece orj. konşimento düzenlenmeyecekse Mate Receipt düzenlenir. yazan bilgiler ayını tek farkı asıl sayfa denilen yani konşimentonun arka sayfasında bulunan paragraf halindeki yazı mate receipt bulunmuyormuş.""

Lineer acenta ile ilgili bi soru varmış sanırım soruyu hatırlayan varmı bu arada arkadaşlar????

Saolasın ahmet cevap için. Lineer acenta sorusunu hiç duymadımda görmedimde . Varsa karşısına çıkan bilgilendirirse yararlı olur.

ahmet bu liner acenta sorusunu araştırdım bu soru olabilirmi ;

LİNER ACENTA ile TRAMP ACENTA arasındaki fark nedir?

Liner Acenta: Tarifeli, düzenli sefer yapan gemilerin acentası (Düzenli)
Tramp acenta: Dökme yük vb. düzensiz sefer yapılan gemilerin acentasına denir. (Seferlik)

Geri