GOSS 13.03.2013 Dz. Ticaret Hukuku Çıkmış Sorular

berkaydogan

Küpeşteci
Denizci
Deniz hukukuna girdim. 6 soru çalıştığım kaynaklarda yoktu. Hatırladıklarım

*Marpolun hangi eki için özel alan belirtilmemiştir. III IV yaptım. Bu doğru.

*Arama kurtarma sorumluluğu ile ilgili bir soru. Geminin ödevi kurtarma yapılacak yere başka bir gemi gelirse biter diye bir şık var, bu doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama hangisi arama kurtarma sorumluluğu ile ilgili değildir dediği için "kaptan gemisini denize elverişli olmasını sağlar" gibisinden bir şık vardı, bu arama kurtarmayla ilgisi yoktur diye onu işaretledim. Diğer şıkları eliyorsunuz zaten hemen.Ama doğrumu bilmiyorum.

*Havuzlanma ile ilgili bir soru. 12 yaşında, 12 yaşındave 500 grt gemiler vs gibi şıklar. Şıklar ağırlık 12 yıl olduğu için 12 yıllık ve 500 grt işaretledim. Cevabı kesinlikle bilMiyorum. Araştırmakta fayda var.

*Denize basılmaması gerekenler basılması hangi mevzuat konusu diyor. Çevre ile ilgili mevzuat dedim, cevabı bilMiyorum.

*Sorumluluk sigortasımıydı yada başka bir şey sigortası mı hatırlamıyorum. Bir limana gelen gemilerde en az kaç grt olanlarda zorunlu diyor. Şıklar 300 , 500 1000, 18. Ben 18 dedim. Cevabı bilMiyorum.

Son farklı soruyu hatırlayamadım. Benim cevaplara güvenmeyin çünkü eski sorular garanti, yeni çıkan 6 sorudan 3ünün yanlış yaptım.

Kolay gelsin herkese.

Gemicilikten rahat ol eger paylasilan 327 soruya bakmissan ben tam 6 dakikada terkettim salonu.. Stabilite ve vardiya standartlarina yakin tarihte giren var mi ? Bu arada hukuk da kolay gozunde buyutme

Ben ilk gemiciliğe girdim bugünde hukuğa girdim. 85 ile geçtim hukuğu. Tedirgin olmana gerek yok çünkü çıkmış sorular baya yardımcı oluyor. İlk defa soru geldiği zamanda biraz bilgi biraz şans artık ama geçemeyecek diye birşey yok. Ben seyir ve stabiliteden korkuyorum o da herkes korkuyor diye :)

Buğra doğru söylüyor gemicilikten en fazla 10 dk içinde çıkarsın sınavdan.

Geri