GOSS 13.06.2013 Seyir Çıkmış Sorular Kocaeli

barisakkrt

Denizci
Denizci
Arkadaşlar bugün girmiş olduğum seyir sınavını ilk seferde vermiş olmanında mutluluğu ile aklımda kalan soruları burda paylaşmayı bir boorç bilirim çünkü gerçekten bana çok faydalı oldu...

1-)250 derece rotasına 15 KNT la seyreden bir gemi zabiti rüzgarın nispi yonünü sancak 30 derecede ve hızınıda 40mil/saat olarak tespit ediyor.Rüzgarın hakiki yön ve hızını nedir?

CEVAP: 296-28mil/saat

2-)06 Mayıs 1999 günü 12:25:42 de Güneş'in GHA ve Dec değerleri nelerdir?

CEVAP :07 16.1-16 29.6

3-)Vertex noktası için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

CEVAP : Kalkış rota açısı 90 dan büyük ise vertex noktası kalkış ve varış noktaları dışında ve varış noktası tarafındadır

4-)Hangisi yerli buz olamaz ?

CEVAP: Flu-Berg

5-)25 Mayıs 1999 günü SAINTH JONH(NEW B.)ana limanına girişte üzerinde 1 kulaç 3 fit su bulunan bir banktan 17 fit su çeken gemimiz ile 2 fit emniyet payı kullanarak 02:00'dan itibaren en erken hangi saatte geçebiliriz?

CEVAP : 04:14

6-)GPS sisteminde uydulardan faydalanılarak mevkii bulabilmek için aşağıdaki verilerden hangisi kullanılır?

CEVAP : Uzaklık

7-) 1 Adet kıyı seyirleri ile ilgili soru vardı A gemisi B gemisi diye ama soruyu hatırlayamıyorum şu an.

8-)En sıhhatli fix mevkii bulma yöntemi hangisidir?

CEVAP :Station Pointer ve Sextant ile

9-)Demirde yapay sapma kontrolü yapılacak ise geminin kerteriz alınacak maddeden uzaklığı ne olmalıdır?

CEVAP :6 mil

10-)Gemide Navtex aygıtının yaptığı işlevler ile ilgili olan soru

CEVAP : Seyir ve meterolojik uyarıları alakarak kaydeder

11-)Bir oto pilotda gemi ele alınmadan büyük rota değişikliği yapılacak ve otopilotun sadece pusuladan ve istenen rota devresinden gelen sinyallere bağlı olarak çalışması isteniyor ise hangisi devreden çıkarılmalıdır ?

CEVAP : F.U Çalışma düzeni

12-)Eko elektrikli iskandil kullanarak derinlik tespit ederken,dip yapısını sert ve dip derinse?

CEVAP: P.R.F azaltılmalı ve kazanç azaltılmalıdır.

13-)IC ve IE hesaplamalı bir soru vardı ben hesapladım +0.4 cıktı sanırım sorularda sıklarda verılen degerlen 31,8 ve 31,0 gibi bişeylerdi IC değeri istendiği için + olacak.

CEVAP: 31,8-31,0:0,8
0,8/2: IC:+0,4 (örnektir)
IE SORULMUŞ OLSAYDI CEVAP -0,4

14-)Mevkiler verilmiş ve gözlemcinin saati kaçtır gibi bi soru vardı sanırım batıdan doğuya doğru olarak verilmiş bir soruydu

15-)Emniyet şamandırası renklerini sormuştu sanırım ?

CEVAP : KIRMIZI-BEYAZ

16-)Arkadaşlar bide daha önce görmediğim bi soru vardı sanırım şöyleydi bir gemi kiracıdayken geminin boğaz,kanal geçişleri ve liman masrafları kim tarafından ödenir ?

A-armatör
B-Kiraci
C-boğaz ve kanal geçişlerini kiracı,liman masraflarını armatör.
d-liman masraflarını armatör,boğaz ve kanal geçişlerini kiracı yazmış ben kiracı seçeneğini işaretledim (şıklar tam böyle olmayabilir ama bunların %99 benzeri idi)

17-SH neyin kısaltması ?

Cevap :SH (Shells) / KABUK

18-Birde forumu takip eden arkadaşlar hemen bileceklerdir ''cisim hareketsizdir''cevabı olan soru çıktı.

19-20 ) 2 adet fenerler ile ilgili soru çıktı bitanesinde şekil vermiş enine büyük bi dikdörtgen düşünün ortası beyaz ve dikdörtgen şeklinin en alt ve en üst kısmı baştan sona ince siyah olan fener şeklindeki fener sorusu ve bir adet daha vardı ama hatırlayamıyorum kusura bakmayın.

Arkadaşlar ben atlattım şu anda tek stabilite dersinden sınavım kaldı ona da ayın 19 unda gireceğim elinde mutlaka u kaynaktan çalışmalısın diyen arkadaşlar var ise yardımcı olurlarsa gerçekten çok mutlu olurum umarım giren tüm arkadaşlarımızın Allah yardımcısı olsun umarım herkez sorunsuz şekilde atlatır ben seyir için tarih değiştirmekten bıkmıştım artık ama en sonunda anladım kaçış yok girdim ve kurtuldum sanki üzerimden çok büyük bir yük kalktı girecek olan arkadaşlara başarılar Allah yardımcınız olsun paylaşımım bir nebzede yardımcı olduysa ne mutlu bana ayrıca seyir.fatih pdf dosyasını isteyen arkadaşlar var ise mail adreslerini verirlerse gönderebilirim ayrıca bu sitede bulunan bütün arkadaşlarımızın paylaştığı sorulara bakmanızı tavsiye ederim bende sizlerden stabilite hakkında yararlı kaynaklar bekliyorum.

HERKEZE SELAMETLER ALLAHA EMANET OLUN ARKADAŞLAR.

Teoman Akın'ın kırmızı kitabı var gemi stabilitesi. ona çalış derim deneme sınavları yaparken. ben 13 senedir halen onu kullanıyorum ve öğrencilik zamanında fotokopi kitap olarak almıştım artık yazıları silinmeye başlamış. büyük ihtimalle yeni baskısı çıkmıştır. Forumda da var diye hatırlıyorum.

Ayrıca bütün formülleri de bir araya toplamıştım problemlerde sorulanları. Tahıl yükleyen gemilerin 5 özelliğini bil derim ki bu bahsettiğim kitapta olması gerekiyor.Stiff gemi tender gemiden de soru çıkıyor. Özelliklerini bil derim. Simpson metotları ile beraber toplamda 23 formül not etmişim şimdi kontrol ettim. Hepsi bir arada olunca göz atması da kolay oluyor ;) 5 günlük orta halli çalışma ile rahat geçersin diye tahmin ediyorum.

çok teşekkür ederim bende bu siteden almış olduğum kitaba çalışıyorum 295 soruluk ayrıyetten baska kaynaklarda var elımde umarım gecerım son sınavım bu :)

Geri