GOSS 13.07.2016 Mersin Uzakyol Kpt Hukuk Sınavı

aquatic

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar merhaba. Bugün hukuk sınavına girdim. Farklı olduğunu düşündüğüm soruları yazacağım ama bana farklı tabi belkide vardır sizin çalıştığınız kaynaklarda bana denk gelmedi daha önce.2 yanlışım vardı.

1. Ism kodun Solas da hangi bölümde olduğunu soruyordu. ben II-2 dedim fakat bu sonuç yanlış çıktı.
2 . 24 adet sözleşmeden en eski tarihli olanını soruyordu. şıklarda Marpol,solas,LL,OILPOL,stcw vardı LL dedim ama sanırım OILPOL imiş. diğer yanlışımda buydu.
3. Başka bir arkadaş da paylaşmıştı sanırım kıyıda oluşacak riskleri değerlendiren kurum gibi bir soru. Cevap: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı.
4. Yükleyici kreynde bulunan yük gemi hizasına gelmeden hasar görürse bunu satıcı karşılar. bu durum nedir gibi bir soru vardı. kısaltmalar vardı. CF,CIF gibi.
Cevap : FOB olacak
5. Aşağıdakilerden hangisi doğrudur diye bir soruda fesihin tanımları vardı. Cevap en uzun olandı ama ne yazıyordu buraya aktaramayacağım :)
6. Türkiye Marpol'un hangi eklerine üyedir diye bir soru vardı.
Cevap: 1,2,5 olacak
7.Geminin ayrılmaz parçalarındandır diye tersten sorulmuş bir soru vardı
Cevap: Pervane
8. OPRC nin türkçe açılımını soran soru vardı.
cevap: PETROL VE DİĞER ZARARLI MADDELERDEN KAYNAKLANAN KİRLİLİĞE HAZIRLIKLI OLMA VE MÜDAHALE
9.TTK md. 1230 gereği kaptan hariç baş mühendis dahil gemi adamlarının tümünün kurtarma yardım alacaığının miktarını gösterir sorusunu KAPTAN ne alır diye sordular. Cevap yine 1/6 sı şeklinde idi.

farklı diye nitelendirdiğim bir soru daha vardı ama anımsayamadım şimdi. Bunları belkide siz daha önce gördünüz bilemiyorum tabi. Bunun dışında çıkan sorularda benim çalıştığım goss soru bankası 2016 içinde olanlardandı.

Geri