GOSS 14.01.2013 Haberleşme Çıkmış Sorular

Müçteba

Küpeşteci
Denizci
Liman içi haberleşmede VHF kaç watt da çalıştırılır ?
-1 watt

Gemi tanınma numarasının kısaltmasıdır?
-MMSI

ITU kurallarında belirtilen GMDSS kapsamındaki gemilerin bulundurması gereken döküman?
-Gemi telsiz istasyonu ruhsatı

Hangisi Gmdss personel yeterlilik sertifikalarından biri değildir?
-Oww gibi bişey vardı.

EPIRB cihazı testi?
-ayda bir yapılır

Bir Türk gemi istasyonuna ait MMSI numarası ?
-271...... ile başlıyorsa cevap odur

A1 bölgesi kapsamındaki bir geminin bulundurması gerekli olmayan cihaz
- mf dsc vardı

VHF band aralığı ?
-156-174 mhz

Inmarsat uyduların kullanım aralığı?
-75N - 75S

İçinde insan bulunmayan inmarsat service birimi?
-LUT

SART cihazı hangi band aralıklarında çalışır.
-9.0 -9.5 Ghz

Bır cogu eskı sorulardan gelmişş suan yenı sorular daha gündeme gelmedı en yakın zamanda yenı soruları sunucaklar sansına ıyı gelmıs sorular basarılar

arkadaşlar haberleşme ve güvenlik sorularına ihtiyacım var nasıl temin ede bilirim yardımcı olursanız memnun olurum teşekürler

merhaba, arkadaşlar denizde güvenlik ve haberlerşme derslerinden kaldım çözümlü ve güncel soru bankalarına ihtiyacım var nasıl ve hangi kaynaklara çalışmalıyım bilen arkadaşlar yardımcı olun lütfen..

İnternetten araştırıyorum ancak sağlıklı bilgilere ulaşamadım. İkinci kez sınava girişimdi bugün ve kaldım. Sonyıllara ait sorular olursa iyi olur.Denizde güvenlik ve gemicilikten ikkinci kez kalışım bu. Diğer 5 dersi tek seferde verdim.

haberleşmeden herkes sınava girmediği için soru paylaşımının en az olduğu derstir... oyüzden konu çalışmak goca hazırlanıyormuş gibi hazırlanmak hatta direk goca hazırlanmak biraz daha mantıklı arakadasa güzel sorualr gelmiş şu aralarda giren arkadaslarada benzer ve kolay sorular geliyor tamamen şans işi

Geri