GOSS 14.01.2013 Iskenderun Seyir

orçun

Küpeşteci
Denizci
1-gemimizin rotası 340 sürati 16knot nisbi rüzgar yönü sancak 65 süratini 13.5 knot olctunuz.ruzgarın hakıkı yonu ve hızı nedır??
cevap:114-16 knot
2-kalkıs nok.51N-65W varıs nok.61N-005W olan buyuk daıre seyrının kalkıs rota acısı ve varıs mesafesını nedır??
cevap:49 12 n-2020 mıl
3-gelgıt olayında hws ıle ılgılı hangısı dogrudur
cevap:ayın yenıay ve dolunay zamanlarındakı su yukseklıgıdır
4-gps sıstemının mevkı bulma yontemı acısından temel ayırıcı ozellıklerı belırlıyen gruplardan dogru olan nedır?
cevap:kod bılgısı,uzaklık olcumu,hata duzeltımı
5-1 yarda kac cmdır?
cevap:91.5cm
6-lat36N-long:122E olan mevkıden 195nm yıldız rotasına seyreden gemının yenı mevkıı ne olur?
cevap:39 15 N 122E
7-navtex yaptıgı otomatık ıslev?
cevp:otomatık seyır ve met uyarı kaydeder
8-fener frekansları hangı kay bulunur?
cvp:fenrler ve sıs ısaretlerı
9-oto pılotıun rotadan kacmalara karsı duyarlılıgı?
cvp:rudder
10-gemı uzerrındekı bır noktayı etkıleyen basıncın gemı hızı ıle orantısı (p=k v kare ) prensıbıyle calısan parekete turu?
cvp:pitotstatık parekete
11-gemımızın rota degıstırme suresı 4 dakıkadır.kaptan cpa yı 1.5 mıl olarak belırlemıstır.tcpa ve yenı rota ne olur?
cvp:90 derece-11:13
12-artı yay 31.5 aslı yay 32.2 ıc nedır ?
cvp:-0.6
13-5 mayıs gunu 36 20 n-32 42 e mevkıındekı gunes merıdyen gecıs zamanı gmt olarak?
cvp:09:46:12
merıdyen gecısıyle ılgılı bır soru daha vardı onu tam hatırlamıyorum
14-Qk (6) fl ... gıbı bı soru vardı hangı yonu guvenlıdır?
cvp:SE-SW yaptım
15-sıstem a da ıskele tarafta kullanılan samandıra hangısıdır gıbı bır soru vardır?
cvp:kırmızı konık tepelıklı gıbılerınden bırseyler yaptım
16-gha yı verıp ha acısı sorusu vardı?
cevabını tam hatırlayamıyorum ama basıt 4 ıslem sorusuydu
-radarda kus bakısı ve radar goruntusu vermıs radarın calısma seklını soruyordu kuzey yukarı gorecelı vektor gıbı
-yuvarlak ortasında nokta onun ustunde kase gıbı bırseyler var :D bunun anlamı nedır cevaplarda sılo radıo beacon gıbı seyler vardı
-devatıon table kac yılda yenılenır?
cvb olarak 1 yıl dedım emın deılım belkı 5 yıldır oda vardı cevaplarda
75 ıle gectım pala: bugunku seyır sınavından herkese basarılar.

ah su sorular bana da gelse paylasım ıcın tesekkurler,ama sanırım bende bu sans olduktan sonra gelgıt soruları gelır bol bol

paylaşım için teşekkürler. güzel çıkmış cidden.
büyük daire seyrini nasıl çözüyoruz ki kısayolu var mı?
D = 60 x Cos-1[( Sin lat1 x Sin lat2 ) + ( Coslat1 x Cos lat2 x Cos dlong)]
D = 60 x Cos-1[ - ( Sin lat1 x Sin lat2 ) + ( Coslat1 x Cos lat2 x Cos dlong)] (L1 ve L2 ters ise)
In Co = Cos-1 (1 - [ ( Cos ( D~Colat1 ) – Cos Colat2 ) / (Cos lat1 x Sin D) ] )
formülünü mü kullanıyoruz?

paylaşım için teşekkürler. güzel çıkmış cidden.
büyük daire seyrini nasıl çözüyoruz ki kısayolu var mı?
D = 60 x Cos-1[( Sin lat1 x Sin lat2 ) + ( Coslat1 x Cos lat2 x Cos dlong)]
D = 60 x Cos-1[ - ( Sin lat1 x Sin lat2 ) + ( Coslat1 x Cos lat2 x Cos dlong)] (L1 ve L2 ters ise)
In Co = Cos-1 (1 - [ ( Cos ( D~Colat1 ) – Cos Colat2 ) / (Cos lat1 x Sin D) ] )
formülünü mü kullanıyoruz?
2-kalkıs nok.51N-65W varıs nok.61N-005W olan buyuk daıre seyrının kalkıs rota acısı ve varıs mesafesını nedır??
cevap:49 12 n-2020 mıl
bu soruyu soruyorsanız cok basıt sıze tablo verıyor tablodan 51 n ıle 61 north u kesıstır buldugun hc yı 90 dan cıkart buldugun degerı 60 la carp dereceyı yanı sonra dakıka sanıye varsa onları da ekleyeceksın sonuc mıl olarak elınızde ,resımlı anlatım ıse sanırım bu sıtede de vardı seyir fatih ısımlı pdf dosyası onda vardı

yuvarlak ortasında nokta onun ustunde kase gıbı bırseyler var bunun anlamı nedır cevaplarda sılo radıo beacon gıbı seyler vardı

bu soru bircok kişiye cıkıyor gibi. ve sanırım eski sorulardaki cevabı "minare" olan soru

Geri