Arkadaşlar bugün tüm sınavlarımı tamamlamış bulunmaktayım. İlk sınavdan son sınava kadar hep bu site ve bu sitede paylaşılan sorular sayesinde başarılı oldum. Hiç kalmadım ve hepsini tek seferde tamamladım. Allah herkese nasip eder inşallah. Sınavlara sıfıdan başlayan arkadaşlara tavsiyem , önce seyir dersinden başlamaları ve seyire çalışırken de " fatih " klasöründen hazırlanmalarını sadece temenni ediyorum. En sona zor bir sınav bırakırsanız o tek dersin stresini çok derin yaşarsınız. Herkese başarılar ve herkese çok teşekkürler.
bana çıkan sorular şöyleydi ;
1) Tehlikenin güneyini işaret eden şamandıralama sistemi cevabı olan soru.
2) buzlada seyir ile ilgili yardımcı yayınlar hangileridir ? ben hepsi yaptım , 80 aldım yanlış olabilir.
3)bir tane sia sorusu cevabı w19n olan.
4)bir tane rüzgar vektörü sorusu cevabı 114 derece 16 knot olan.
5)bir tane vartex sorusu n67e 1527 mil cevaplı.
6)hangisi navtex mesajı değildir ? inm.
7)haritada içi koyu renk olan aslında hangi renktir gibi bir soru ? cevabı yeşil olucak.
8)bir tane gece alacakaranlık sorusu enlem s 17 idi boylam 28 w 'ti GMT olarak soruyordu. Enlem 10 s ile 20 s arasında enterperasyon yapıyoruz. sonra bulunan saate , dakika cetvelinden boylam dereceye çevrilip gmt istendiği için (W) toplanıyor. Direkt sonuç çıkıyor.
9) bir tane cdmvt sorusu cevabı 299 derece çıktı.
10) bir tane new bronswick limanındaki gel git sorusu. cevabı 6.9 ft çıktı.
11)oto pilot da başın atalet sebebiyle savrulmaması için hangi tuş ? count rudder.
12 ) tane radar ekranı sorusu vardı , pek bir şey anlayamadım o yüzden yapamadım.
13) dip yapısı sertse seçilecek olan ? prf ve kazanç azaltılmalı.
14)Minarenin şekli vardı.
15)Satnav da hangisi önemli değildir ? Geminin iskandilindeki hata.
Sorular bu şekildeydi... Herkese başarılar.
bana çıkan sorular şöyleydi ;
1) Tehlikenin güneyini işaret eden şamandıralama sistemi cevabı olan soru.
2) buzlada seyir ile ilgili yardımcı yayınlar hangileridir ? ben hepsi yaptım , 80 aldım yanlış olabilir.
3)bir tane sia sorusu cevabı w19n olan.
4)bir tane rüzgar vektörü sorusu cevabı 114 derece 16 knot olan.
5)bir tane vartex sorusu n67e 1527 mil cevaplı.
6)hangisi navtex mesajı değildir ? inm.
7)haritada içi koyu renk olan aslında hangi renktir gibi bir soru ? cevabı yeşil olucak.
8)bir tane gece alacakaranlık sorusu enlem s 17 idi boylam 28 w 'ti GMT olarak soruyordu. Enlem 10 s ile 20 s arasında enterperasyon yapıyoruz. sonra bulunan saate , dakika cetvelinden boylam dereceye çevrilip gmt istendiği için (W) toplanıyor. Direkt sonuç çıkıyor.
9) bir tane cdmvt sorusu cevabı 299 derece çıktı.
10) bir tane new bronswick limanındaki gel git sorusu. cevabı 6.9 ft çıktı.
11)oto pilot da başın atalet sebebiyle savrulmaması için hangi tuş ? count rudder.
12 ) tane radar ekranı sorusu vardı , pek bir şey anlayamadım o yüzden yapamadım.
13) dip yapısı sertse seçilecek olan ? prf ve kazanç azaltılmalı.
14)Minarenin şekli vardı.
15)Satnav da hangisi önemli değildir ? Geminin iskandilindeki hata.
Sorular bu şekildeydi... Herkese başarılar.