GOSS 15.05.2013 Seyir Sınavı TRABZON - UVZ

karakasemre

Küpeşteci
Denizci
1) 22 MAYIS 1999 GÜNEŞİN MERİDYEN GEÇİŞ ZAMANI LMT OLARAK KAÇTIR?
A)12 03 37
B)11 56 23
(TABLOLARDA 22 MAYIS OLMADIĞI İÇİN B YAPTIM DİĞER ŞIKLAR ALAKASIZ ZATEN ... DEĞERLER YAKLAŞIK OLARAK BÖYLEDİR)

2) FENER VE SİS KİTAPLARINA GELEN PARAGRAF DÜZELTMELERİ NASIL YAPILIR?
A)KURSUN KALEMLE YAZILIR
B)MOR ÇİNİ İLE YAZILIR
C)SAYFA YENİSİYLE DEĞİŞTİRİLİR
D)GELEN PARAGRAF ARKA BOS SAYFAYA YAZILIR[/COLOR][/COLOR]
E)SERİT SEKLINDE KESILIP YAPISTIRILIR

(PARAGRAFI KES YAPIŞTIR DİYE Bİ ÇEVAP BULAMADIĞIM İÇİN D YAPTIM)

3) A GEMİSİ 320 ROTASINA SEYREDİYOR B GEMİSİNİ SANCAK 80 DE KERTERİZ EDİYOR A NIN B YE GORE HAKIKI KERTERIZI NEDIR ?

220 YAPTIM DOĞRUMU BILMIYORUM

4) RADAR EKRANI VERMİŞ 270 ÜSTTE DİĞER GEMİLERİN VEKTÖRÜ VAR KENDİ GEMİMİZİN VEKTÖRÜ YOK DURUM NASILDIR DİYE SORMUŞ?

COURSE UP - RELATIVE MOTION - TRUE VECTOR (BEN BUNU İŞARETLEDİM DOĞRUMU BILMIYORUM)

5) HANGISI AIS ILE GONDERILMEZ?

GEMI SAHIBI İSMİ

6) ALMANAKTA ARIESIN MERIDYEN GECIS ZAMANI NE OLARAK VERILMISTIR ?

LMT YAPTIM

7) AYDINLIK SURE KARANLIK SUREYE EŞİT?

ISO

8) BÜYÜK DAİRE TABLOLARI KULLANARAK MESAFE VE INCO AÇISI SORMUŞ ?

(TABLOLARAI KULLANMAKTANSA COSD=SİNLAT1*SİNLAT2+COSLAT1*COSLAT2*COSDLONG FORMULUNDEN MESAFEYI BULUP DIREK CEVABA ULASIYOSUNUZ BENCE DAHA KISA )

9) GÜNEŞİN ÜST KENARINDAN HO BULMA SORUSU VARDI SICAKLIKVE BASINC DÜZELTMESI VARDI 40 DERECE 999 Mb

10) Batı kardinal şekli ?

v
^

11) 1100 6
1106 3.8

ZAMAN MESAFE KERTERIZ AKINTI YONU VE SIDDETI NEDIR
?

BU TARZ SORULARI YAPAMADIĞIMDAN FAZLA BAKMADIM 135DERECE 6KN İŞARETLEDIM

SINAVDAN 75 ALDIM ... HATIRLAYABILDIKLERIM BUKADAR.... FORUMDA SORU PAYLASAN HERKEZE TEŞEKKÜR EDERİM... VE HERKEZE BASARILAR DİLERİM... (JOKER)

bana e mantıklı gelıyor kıtabın arka sayfasına yazaran bır duzeltme hıc okumadım gormedım saılıng dırectıonlara tankerde cep yapılıyordu fenerlere yapıştırma yapılıyordu

3. sorunun cevabı 040 olması gerekmiyor mu ya? herkes 220 demiş? 320+80 (-360) = 040

hayır kesinlikle 220dir. Bu soruları geometriyle çözün arkadaşlar. bir Kuzey-Guney/Dogu-Batı koordinatı çizin, orjinine a gemisini koyun. 320 (tahmini) rotasını gösteren bir ok çizin. ve bundan 80 derece sancakta başka bir ok çizin ve ucuna b gemısını yerleştirin. b gemisinede bir koordnat düzlemi cizin ve W-E doğrusunu a gemisini rota ucuna kadar uzatın toplam 3 adet ucgen oluşacak gerisi geometri.

4. soru bence COURSE UP (VEYA HEAD UP) - RELATIVE MOTION - RELATIVE VECTOR
cunku true vector konumunde pruvada bizim gemimizin vectoru de cikiyor diye biliyorum.

Geri