GOSS 15.06.2021 UZAKYOL 1.ZABİT Seyir Çıkmış Sorular

tolgaa

Denizci
Denizci
Bu son sınavımdı hepsini tamamlamış oldum allaha çok şükür. Yeni olarak 4 soruyu birebir şıkların yerleriyle beraber paylaşıyorum.(4. soruda tüm şıkları ezberleyemedim.)95 aldım hangisinin hatalı olduğunu bilmiyorum.Her ne kadar forumda pek paylaşım olmasada işine yarayan olabilir. Herkese başarılar selametler.

1) Orta enlem düzeltmesini veren cetvelden yararlanmak için hangi yayına başvurulur?

A) NOMANCLATURE
B) ALRS
C) NORIE'S TABLES - XXX
D) BOWDICH
E) ROUETING CHARTS

2) Aşağıdaki paratekelerden hangisi SOG'yi göstermek için dizayn edilmiştir ?

A) PERVANELİ PARAKETE
B) BASINÇLI PARAKETE
C) ELEKTROMANYETİK PARAKETE
D) AKUSTİK PARAKETE - XXX
E) ADİ PARAKETE

3) Boylamı 030° 25 olan bir mevkiden 090° rotasına 340 mil seyrederek 36°30 E boylamına vardığına göre ; geminizle hangi enlem dairesi üzerinde seyretmiş olursunuz?

A) Ekvator - XXX
B) 11°32 N veya S
C) 21°32 N veya S
D) 66°66 N veya S
E) Hiçbiri

4) IALA -A ya göre tercihli sancak taraf rengi nedir ?

A) Yukarıdan aşağıya yeşil, kırmızı, yeşil
B) Yukarıdan aşağıya kırmızı, yeşil, kırmızı - XXX
C) ALAKASIZ
D) ALAKASIZ
E) ALAKASIZ

EK OLARAK ;

1) Ecdis cihazınca Trial Manoeuvre kısaltması ve rengi?

CEVAP: T - TURUNCU

p4269xm.png
[/url][/IMG]

When the trial manoeuvre mode is turned on, the bottom part of the ECDIS task screen displays a flashing orange
“T” letter:

2) ECDIS'de arpa hedef maximum cpa ve tcpa değerleri hangisidir ?

A) 1 NM - 3 MIN.
B) 3 NM- 12 MIN
C) 5 NM - 24 MIN
D) 6 NM - 30 MIN
E) 24 NM - 60 MIN - XXX

3) ECDIS te “simple prediction “ nedir ?
Şıklar; k
Kesik çizgili
Kesik benekli vs.

5dp2bxs.png
[/url][/IMG]

Son düzenleme:
3. soruya bir şerh

Bu son sınavımdı hepsini tamamlamış oldum allaha çok şükür. Yeni olarak 4 soruyu birebir şıkların yerleriyle beraber paylaşıyorum.(4. soruda tüm şıkları ezberleyemedim.)95 aldım hangisinin hatalı olduğunu bilmiyorum.Her ne kadar forumda pek paylaşım olmasada işine yarayan olabilir. Herkese başarılar selametler.

...

3) Boylamı 030° 25 olan bir mevkiden 090° rotasına 340 mil seyrederek 36°30 E boylamına vardığına göre ; geminizle hangi enlem dairesi üzerinde seyretmiş olursunuz?

A) Ekvator - XXX
B) 11°32 N veya S
C) 21°32 N veya S
D) 66°66 N veya S
E) Hiçbiri

...

Başarılarınızın devamını diler, sağlıklı bir çalışma hayatı temenni ederim.

3. soruda verilenlerden yola çıktığımızda;

departure=dlong*cos(midlat) olarak elde edebileceğimiz cos değeri tanımsız olmakta. Verileri tashihini sağlayabilirseniz soruda bi hata olmayabilir. Ekvator olarak çıkması için dlong 340 mil'e uygun olarak 36° 25' yerine 36° 05' olursa cevap ekvator olabilir veya katedilen seyir mesafesi 365 mil olursa verilenlerden hareketle doğru cevap ekvator kabul edilir. İki durumun gerçekleşmemesi halinde cevap ekvator olmayacaktır. Görüşlerinize açığım.

Selametle

Başarılarınızın devamını diler, sağlıklı bir çalışma hayatı temenni ederim.

3. soruda verilenlerden yola çıktığımızda;

departure=dlong*cos(midlat) olarak elde edebileceğimiz cos değeri tanımsız olmakta. Verileri tashihini sağlayabilirseniz soruda bi hata olmayabilir. Ekvator olarak çıkması için dlong 340 mil'e uygun olarak 36° 25' yerine 36° 05' olursa cevap ekvator olabilir veya katedilen seyir mesafesi 365 mil olursa verilenlerden hareketle doğru cevap ekvator kabul edilir. İki durumun gerçekleşmemesi halinde cevap ekvator olmayacaktır. Görüşlerinize açığım.

Selametle

Teşekkür ederim temenniniz için. 3. sorunun üzerinde çok durmadım ekvator cevabım yanlis olabilir yapmış olduğunuz yoruma katılıyorum.Net cevaba ulaşan bizimle paylaşırsa seviniriz.

3. NOLU SORUNUN CEVABI

DEPARTURE= DLONG X COSLAT

340= 365 X COS LAT
COSLAT= 340/365
LAT = ARCCOS 0,93
LAT= 21,32 DERECE N VEYA S ENLEMİ
SORUNUN CEVABI C

Geri