Arkadaşlar sınava dün Kocaelide girdim.60la geçtim.Aklımda kalanları sizle paylaşmak istiyorum.
1-) Pistonlu bir kompresörde politropik sıkıştırma esnasında verilecek işin ifadesi aşağıdakilerden hangisidir?
a) (n – 1).(p2.V2 – p1.V1)
b) k.(p2.V2 – p1.V1) / (n – 1)
c) n.(p2.V2 – p1.V1) / (k – 1)
d) n.(p2.V2 – p1.V1) / (1 – n)
e) p1.V1.ln(p1 / p2)
2-)İki kademeli pistonlu bir kompresörde ara kademe basıncını veren formül çıkartılırken aşağıdaki hangi kabulden hareket edilmiştir?
a) Alçak basınç kademesinin işi yüksek basınç kademesinin işinin yarısı kadar olmalıdır
b) Yüksek basınç kademesinin işi alçak basınç kademesinin işinin yarısı kadar olmalıdır
c) Alçak basınç kademesinin işi yüksek basınç kademesinin işinin karesi kadar olmalıdır
d) Alçak ve yüksek basınç kademelerinin işleri eşit olmalıdır
e) Alçak basınç kademesinin işi yüksek basınç kademesinin işinin kare köküne eşit olmalıdır
3-) Klima tesisinde havanın ısıtılması durumunda aşağıdakilerin hangisinin yapılması gereklidir?
a) Su buharı ilave edilir
b) Kurutma yapılır
c) Hiçbir ayarlama yapılmaz
d) Mutlak nem azaltılır
e) Su kapsamı azaltılır
4-) İklimlendirme olayının tanımı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
a) Havayı ısıtma, soğutma
b) Havayı ısıtma, soğutma, nem içeriğini daimi kontrol etme
c) Havayı ısıtma, soğutma, nem içeriğini kontrol etme, temizleme ve dolaştırma
d) Havayı sadece ısıtmak
e) Havayı sadece soğutmak
5-) Aşağıdaki soğutucu akışkanlardan hangisi havayla belirli oranlarda karışım halinde olduğunda yüksek sıcaklıklarda tutuşabilir ve patlayıcı özelliğe sahip olur?
a) R-12
b) R-22
c) R-717
d) R-502
e) R-504
6-) Aşağıdaki soğutucu gazların hangisi için soğutma tesisatı çelik ve dökümden yapılmalıdır?
a) R-12
b) R-22
c) R-11
d) R-717
e) R-502
7-) Pistonlu soğutma kompresörlerinin hangi tipinde soğutucu gazın yağa karışması çok fazladır?
a) Doğru akışlı
b) Alternatif akışlı
c) Yatay tip
d) Çapraz akışlı
e) Ters akışlı
8-Asagıdakılerden hangısı sogutma ıcın dogrudur?
1 sogutulacak cısımlerın arasında bosluk bırakılması
11 sogutma odası sık sık kontrol edılmelı kontrol altında tutulmalı
111 buzluk odalarındakı ızgaralar sogutmaya etken degıldır.
a yalnız 1
b yalnız 2
c 1ve 11
d 1,11,ve 111
-defrost nerede ne için yapılır? gibi bir soru vardı.ben ,evaporatör olan şıkkı işaretledim
-havaya ısı uygulanırsa nesi artar? ..ben,entalpiyi işaretledim
-kondenserin çıkış basıncı nasıl ayarlanır?
-soğutma sistemlerinde olan kaçak,genel olarak neyle tespit edilir gibi bir soru vardı.
-mutlak ve bağıl nemle ilgili bir soru çıktı ama hatırlayamıyorum.
-1 gram saf suyun sıcaklığını 1 santigrad derece artırabilen ısı miktarı nedir?
Arkadaşlar aklımda kalanlar bunlar.Daha aklıma gelirse paylaşmaya ederim.Hepinize başarılar.
1-) Pistonlu bir kompresörde politropik sıkıştırma esnasında verilecek işin ifadesi aşağıdakilerden hangisidir?
a) (n – 1).(p2.V2 – p1.V1)
b) k.(p2.V2 – p1.V1) / (n – 1)
c) n.(p2.V2 – p1.V1) / (k – 1)
d) n.(p2.V2 – p1.V1) / (1 – n)
e) p1.V1.ln(p1 / p2)
2-)İki kademeli pistonlu bir kompresörde ara kademe basıncını veren formül çıkartılırken aşağıdaki hangi kabulden hareket edilmiştir?
a) Alçak basınç kademesinin işi yüksek basınç kademesinin işinin yarısı kadar olmalıdır
b) Yüksek basınç kademesinin işi alçak basınç kademesinin işinin yarısı kadar olmalıdır
c) Alçak basınç kademesinin işi yüksek basınç kademesinin işinin karesi kadar olmalıdır
d) Alçak ve yüksek basınç kademelerinin işleri eşit olmalıdır
e) Alçak basınç kademesinin işi yüksek basınç kademesinin işinin kare köküne eşit olmalıdır
3-) Klima tesisinde havanın ısıtılması durumunda aşağıdakilerin hangisinin yapılması gereklidir?
a) Su buharı ilave edilir
b) Kurutma yapılır
c) Hiçbir ayarlama yapılmaz
d) Mutlak nem azaltılır
e) Su kapsamı azaltılır
4-) İklimlendirme olayının tanımı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
a) Havayı ısıtma, soğutma
b) Havayı ısıtma, soğutma, nem içeriğini daimi kontrol etme
c) Havayı ısıtma, soğutma, nem içeriğini kontrol etme, temizleme ve dolaştırma
d) Havayı sadece ısıtmak
e) Havayı sadece soğutmak
5-) Aşağıdaki soğutucu akışkanlardan hangisi havayla belirli oranlarda karışım halinde olduğunda yüksek sıcaklıklarda tutuşabilir ve patlayıcı özelliğe sahip olur?
a) R-12
b) R-22
c) R-717
d) R-502
e) R-504
6-) Aşağıdaki soğutucu gazların hangisi için soğutma tesisatı çelik ve dökümden yapılmalıdır?
a) R-12
b) R-22
c) R-11
d) R-717
e) R-502
7-) Pistonlu soğutma kompresörlerinin hangi tipinde soğutucu gazın yağa karışması çok fazladır?
a) Doğru akışlı
b) Alternatif akışlı
c) Yatay tip
d) Çapraz akışlı
e) Ters akışlı
8-Asagıdakılerden hangısı sogutma ıcın dogrudur?
1 sogutulacak cısımlerın arasında bosluk bırakılması
11 sogutma odası sık sık kontrol edılmelı kontrol altında tutulmalı
111 buzluk odalarındakı ızgaralar sogutmaya etken degıldır.
a yalnız 1
b yalnız 2
c 1ve 11
d 1,11,ve 111
-defrost nerede ne için yapılır? gibi bir soru vardı.ben ,evaporatör olan şıkkı işaretledim
-havaya ısı uygulanırsa nesi artar? ..ben,entalpiyi işaretledim
-kondenserin çıkış basıncı nasıl ayarlanır?
-soğutma sistemlerinde olan kaçak,genel olarak neyle tespit edilir gibi bir soru vardı.
-mutlak ve bağıl nemle ilgili bir soru çıktı ama hatırlayamıyorum.
-1 gram saf suyun sıcaklığını 1 santigrad derece artırabilen ısı miktarı nedir?
Arkadaşlar aklımda kalanlar bunlar.Daha aklıma gelirse paylaşmaya ederim.Hepinize başarılar.