Ben de değişik gördüğüm soruyu ekliyorum;
DÇÖT'e göre aşağıdaki manevralarını engelleyenlerden hangisi/hangileri bir balıkçı tekneyi ifade eder?
I. Ağlar
II. Trol
III.Olta
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I,II
D) I,II,III **
E) II
Cevap "D"
bkz.(DÇÖT Kural 3(d) "Balıkçılık yapan tekne" deyimi: Manevra kabiliyetini sınırlayan, ağlar, oltalar, troller veya diğer avlanma araçları ile balık avlayan bir tekne anlamına gelecek fakat manevra kabiliyetini kısıtlamayacak olan oltalar veya diğer avlanma araçları ile balık avlayan bir tekneyi kapsamıyacaktır)
2.DÇÖT'e göre geminin uzunluğu neyi ifade etmektedir.
A) Enine olan boyu
B) Tam boy ***
C) Dikmeler arası mesafe
D) Ana güvertenin uzunluğu
E) Bordasının uzunluğu
Cevap "B"
3.DÇÖT'e kıyıya yakın seyreden aşağıdaki teknelerin hangisinin geçiş üstünlüğü en fazladır?
a) Balıkçı gemileri
b) Manevra yapma gücü kısıtlı olan
c) Su çekimi nedeniyle kısıtlı olan ***
d) Yelkenli
e) Kuvvetle yürütülen gemi
Cevap "C" (Ben C dedim, draftı sebebiyle manevrasını yapması zor ve tehlikeli olacaktır)
4.Geminin demir taradığını hangileri ile anlarsınız?
I. Gözle takip
II.GPS
III. Radar
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I, II, III ***
D) I, II
E) II,III
Değişik soru olarak bu 4 soru vardı. Diğer sorular forumda paylaşılan sorulardandı. Ağırlık olarak ses işaretleri ve fener mesafeleri sorularıydı. Cevaplar kendi referansımdır. Sadece 3.soruyu araştırmanızı öneririm. Sınava girecek arkadaşlara başarılar diliyorum
DÇÖT'e göre aşağıdaki manevralarını engelleyenlerden hangisi/hangileri bir balıkçı tekneyi ifade eder?
I. Ağlar
II. Trol
III.Olta
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I,II
D) I,II,III **
E) II
Cevap "D"
bkz.(DÇÖT Kural 3(d) "Balıkçılık yapan tekne" deyimi: Manevra kabiliyetini sınırlayan, ağlar, oltalar, troller veya diğer avlanma araçları ile balık avlayan bir tekne anlamına gelecek fakat manevra kabiliyetini kısıtlamayacak olan oltalar veya diğer avlanma araçları ile balık avlayan bir tekneyi kapsamıyacaktır)
2.DÇÖT'e göre geminin uzunluğu neyi ifade etmektedir.
A) Enine olan boyu
B) Tam boy ***
C) Dikmeler arası mesafe
D) Ana güvertenin uzunluğu
E) Bordasının uzunluğu
Cevap "B"
3.DÇÖT'e kıyıya yakın seyreden aşağıdaki teknelerin hangisinin geçiş üstünlüğü en fazladır?
a) Balıkçı gemileri
b) Manevra yapma gücü kısıtlı olan
c) Su çekimi nedeniyle kısıtlı olan ***
d) Yelkenli
e) Kuvvetle yürütülen gemi
Cevap "C" (Ben C dedim, draftı sebebiyle manevrasını yapması zor ve tehlikeli olacaktır)
4.Geminin demir taradığını hangileri ile anlarsınız?
I. Gözle takip
II.GPS
III. Radar
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I, II, III ***
D) I, II
E) II,III
Değişik soru olarak bu 4 soru vardı. Diğer sorular forumda paylaşılan sorulardandı. Ağırlık olarak ses işaretleri ve fener mesafeleri sorularıydı. Cevaplar kendi referansımdır. Sadece 3.soruyu araştırmanızı öneririm. Sınava girecek arkadaşlara başarılar diliyorum