GOSS 18.02.2013 Gemi Yardımcı Makineleri Çanakkale

hacilis

Küpeşteci
Denizci
18/02/2013 canakkale
arkadaslar cikan yeni sorulardan bazilari

- Butun sartlarin temin edilmesiyle kondenserde olusan olay hangisidir?
a) Basinc
b) Teorik vakum
c) Dusuk vakum
d) Yuksek vakum
e) Atmosfer basinci

- M16 civatanin withworth karsiligi nedir?
11/16
1/2
6/8
7/16
5/8

- Alev borulu bir kazanda hangisi ates tarafinin temizligindeki amac degildir?

a) Kapasite arttirmak
b) Verimi arttirmak
c) malzeme hasarinin azaltir
d) Isi iletiminin arttirilmasi
e) Yangin tehlikesinin onlenmesi

- Klarifayir sepertorlerde cikan atik hangisidir?

a) kati-su
b) kati
c) su
d) yakit-su
e) yakit-kati partikul

- seperator disari veriyosa nedeni nedir
arkadaslar siklarin biri siil suyu yok yada az/ oburude cok yuksek karsi basinc kararsiz kaldim

- molar derisimi M=0.01 olan HCl miydi karisim aklimda deil pOH u kactir demis.

cvplar icin yardimci olamicam bende emin degilim bilenler paylassin

diğerlerinin çoğu eski soru muydu? geçtiysen geçmiş olsun... paylaşım için teşekkürler... ben de klarifayerden katı - sıvı diye biliyorum... şu molar ile ilgil bilgisi olan varsa bizi bir bilgilendirse... yoksa o soru çıkarsa tamamiyle yokmuş gibi davranacağım. görmezden geleceğim...

evreka... bu molar derişimi ile ilgili... bir kitaptaki çizelgede örnek olarak şöyle demiş. hidrojen iyon derişimi: 1,0 ise ph'ı: 0... hid. iyon derişimi 0,1 ise ph'ı: 1... hid. iyon derişimi: 0,01 ise ph'ı: 2... diye devam eder. yani böyle bir soruda virgülden sonra kaç hane varsa ph'ı odur. çıkan soruda ise 0,001 diye sorulmuş. eğer cevaplar içinde 3 varsa ben onu işaretleyeceğim.. kondenserdeki vakum ile ilgili ise bir kitapta şöyle denilmektedir: ^vakumun max. verim verecek bir şekilde ve mümkün olduğu kadar yüksek tutulması gerekir.... Diğer yandan stim türbinlerinin yüksek buhar basıncı ile yüksek vakum arasında çalışmaları gerektiğide daima anımsanmalıdır^... dolayısıyla doğru cevap vermişsin galiba...

eet digerleri eski soru oldugundan not almadim bosuna soru kalabaligi olmasin

pH icinde log 0.01 dersen 2 cikar zaten ole olmasi lazim

bugün girdiğim gemi yard. mak. sınavında bütün sorular paylaştığın linkteki sorulardan çıktı. sadece molar derişimi ile ilgili sorudan emin değilim. yazmaya bile gerek duymadım. ama yinede 20 sorunun 15-16 tanesi eski sorulardan geldi. tekrar sağolasın... başarılar... ben artık beklemeye geçtim...

Geri