18.02.2015 Tophane HUKUK sınavı Soruları
Arkadaşlar kitaptan, forumlarda paylaşılanlardan ve PDF’lerden çıkan soruların haricinde ilk defa karşılaştığım soruları paylaşıyorum.
Soru-1. Can Emniyet Teçhizatı gerekliliklerini hangi yayın kapsar?
Cevap= CAN KURTARMA ARAÇLARI (LSA)
Soru-2. ISPS KOD kapsamında, limanlar tarafından yapılması mecburi talimler arasındaki en fazla süre ne kadardır?
Cevap= 18 AY
(İsteyen arkadaşlar bakabilir ” ISPS CODE 15-( c )” maddesinde açıkça belirtilmiştir.)
Soru-3. IMO sözleşmelerinden hangisi DENİZ EMNİYETİ ile ilgilidir?
Cevap= SAR
Soru-4. ISM KOD da ağır hükmü ve zorunluluğu olan madde nedir?
Cevap=19
(CODE 19-Definition:Rectify major non-conformity before departure.
Application:This code is used for ISM major non-conformity.)
Soru-5. GEMİ FESİHİ ile ilgili uzun bir soru vardı
Şıklardan hatırladıklarım;
-Gemi ilk limanda hemen fesih edilir.
-Gemi emniyetli bir limana kadar fesih edilmez.
-Gemi gideceği liman harici, kararlaştırıldığı ve emniyeti sağlandığı yerde fesih edilir. (bu şıkkı işaretledim)
Soru-6. SÜRELİ KONTRAT ile ilgili hangisi doğrudur?
-Süreli kontrat biter bitmez hemen gemi adamı gemiden çekilir.
-Süreli kontrat bittiğinde herhangi bir aksi belirtilmediği taktirde, gemi adamının kontratı tekrar yenilenir.
-Kontratı bitse dahi işveren istemediği taktirde gemi adamı işine son veremez.
-Süreli kontratı biten gemi adamı emniyetli bir limana varılıncaya kadar gemiden çekilmez. (bu şıkkı işaretledim)
Ve son olarak sınavlara girecek arkadaşlara başarılar diler, sınavda çıkan sorularını paylaşmalarının önemine bir daha vurgulamak isterim.
Arkadaşlar kitaptan, forumlarda paylaşılanlardan ve PDF’lerden çıkan soruların haricinde ilk defa karşılaştığım soruları paylaşıyorum.
Soru-1. Can Emniyet Teçhizatı gerekliliklerini hangi yayın kapsar?
Cevap= CAN KURTARMA ARAÇLARI (LSA)
Soru-2. ISPS KOD kapsamında, limanlar tarafından yapılması mecburi talimler arasındaki en fazla süre ne kadardır?
Cevap= 18 AY
(İsteyen arkadaşlar bakabilir ” ISPS CODE 15-( c )” maddesinde açıkça belirtilmiştir.)
Soru-3. IMO sözleşmelerinden hangisi DENİZ EMNİYETİ ile ilgilidir?
Cevap= SAR
Soru-4. ISM KOD da ağır hükmü ve zorunluluğu olan madde nedir?
Cevap=19
(CODE 19-Definition:Rectify major non-conformity before departure.
Application:This code is used for ISM major non-conformity.)
Soru-5. GEMİ FESİHİ ile ilgili uzun bir soru vardı
-Gemi ilk limanda hemen fesih edilir.
-Gemi emniyetli bir limana kadar fesih edilmez.
-Gemi gideceği liman harici, kararlaştırıldığı ve emniyeti sağlandığı yerde fesih edilir. (bu şıkkı işaretledim)
Soru-6. SÜRELİ KONTRAT ile ilgili hangisi doğrudur?
-Süreli kontrat biter bitmez hemen gemi adamı gemiden çekilir.
-Süreli kontrat bittiğinde herhangi bir aksi belirtilmediği taktirde, gemi adamının kontratı tekrar yenilenir.
-Kontratı bitse dahi işveren istemediği taktirde gemi adamı işine son veremez.
-Süreli kontratı biten gemi adamı emniyetli bir limana varılıncaya kadar gemiden çekilmez. (bu şıkkı işaretledim)
Ve son olarak sınavlara girecek arkadaşlara başarılar diler, sınavda çıkan sorularını paylaşmalarının önemine bir daha vurgulamak isterim.